10.generációs Intel Core i9 X széria megjelenés féláron

Rendkívűl szük az a réteg akinek érdekes lehet megfontolni az upgradet és azok közül is a legtöbben a jelenlegi csucs procikat használják amit lecserélni nem tudom mennyire érheti meg.

A kommunikáció nem a legszerencsésebb inteleknél: hogy lehet egy piacra sem került terméket már fél áron adni? :smiley: Mihez képest félár?

Ahogy az intel vezér is nyilatkozta: az emberek nem hajlandoak sokkal többet fizetni egy kicsivel nagyobb teljesítményért.
Persze ezt Ők eddig is tudták csak évekig nem volt alternativa, tisztában vannak a piaccal és vegre az erős versenytárssal így már nem árazhatnak szabadon és a készletet el kell adni még a 3 gen theadriperek megjelenése elött ;).

AMD-t nem csak az ára miatt választottak az emberek hanem mert a twljesítmény, megbízhatóság is megjött végre ahogy megoldódtak a melegedési gondok is. Saját nézőpontomból a legnagyobb huzás AMD-töl mégis az hogy proci generációk váltását alaplap és egyébb finomságok nélkúl meg lehet oldani, ezzel egy hosszu ideig fentartható megoldást kinálva.

3 Likes

Olvastam tesztekről hogy odavert az AMD, de azt is írták hogy azok még nem hivatalosak.
Témánál maradva lényegében leegyszerűsítve te pl AMD-t tartod jobbnak és ez miatt nem is izgat az új Intel proci. :joy::joy:

Nem, én azt mondom, hogy meg kell nézni a teszteket. A Threadripper 1-2. generáció tesztjeivel tele van a net, a 3. gen még nyilván nem, mert nem jelent meg.

Valamint mind az X széria, mind a TR-ek olyan kategória, ami az emberek 99,5%-nak teljesen érdektelen, mivel ezek HEDT platformokra jönnek, amiknek talán a létezéséről sem tud a többség. Gamingre full értelmetlen bármelyik, de még hobbiszintű videóvágásra/3D modellezésre sem feltétlenül szükségesek. Vagy profik veszik, vagy cégek.

Az “új” meg annyiból túlzás, hogy kb semmit nem léptek előre techológiailag már a 7xxx X széria óta.

2 Likes

Hát azt én sem értettem hogy féláron de hol a cucc?
Sehol nem találtam webshopban :rofl::rofl::rofl:
Ráadásul az van írva hogy már forgalomban.
Aztán kicsit jobban rákeresve az utsó infó hogy novemberben jelenik meg.

Én úgy számoltam kb 450eFt lenne az alaplap és a proci csere.

Kíváncsiságból szerinted pl gamingre milyen csúcsgépet lehetne összerakni AMD és Intel ?
Alaplap és proci szempontjából vagyok kíváncsi.

Görgess le alulra, ott van minden.

1 Like

AMD oldalon meg a 2600-ról a majdani 4. Gen ryzen 5 procira max 50k lesz az upgrade, mert csak procit kell cserélni benne :wink: A felsöbb kategóriában is hasonló a helyzet, ha befektettél egy masszív lapba nyugodt lehetsz.

Gamingre nem ilyen kategóriajú procikat veszel sem intel sem AMD oldalon mint a 10.gen vagy a theadriper, totál felesleges pénzkitobás.

1 Like

Ezeket már láttam, olvastam. :+1:

Akkor ennyi :slight_smile:

Csúcsgépet szerintem a világ legegyszerűbb dolga összerakni, mert nem kell nézni az ár/értéket.

Ilyen szempontból a közép és alsó kategória (amit egyébként is a többség vesz) sokkal érdekesebb.

1 Like

Igen csak arra voltam kíváncsi hogy I9 9900K-n kívül érdemesebb e jobbat használni gamingre.
FPS vagy bármi szempontjából.

Erre egyszerű a válasz: nem.

Nem nehéz kikövetkeztetni, mert kb semmit nem változott a számozásán kívül. Az előző szériához képest lefelezték az árát… ennyi az előrelépés, más nemnagyon.

Gamingre teljesen feleslegesek ezek a HEDT CPU-k, FPS-ben többet hoznak a sima i9-ek.

a 18 magos intel HEDT csúcs CPU szintjét meg hozza a 16 magos sima AM4-es AMD. Ezt a kört az AMD nyerte.

Az az intel VS amd, meg inteles meg AMD-s hozzáállás valami kritikán aluli színvonal :smiley: meg eleve bármi márkahűség is… olyan korban élünk, ahol mindennek utána lehet nézni, hogy épp mi a jó deal, és ésszerűen lehet dönteni.

A legelős gépem óta inteleim voltak, mert többet hoztak, mint az AMD. Most amikor váltottam, akkor AMD-nél csak a proci 50k-val került kevesebbe, mint a hasonló teljesítményű intel… eszembe sem jutott csak azért intelt venni, mert eddig csak az volt.

2 Likes

Nem kell mindent túl komolyan venni! :rofl::rofl::rofl:
Mondom amit mondok, mert nincs kedvem Intel vs AMD vitához.
Eleve ez nem az a topic.

Szerintem ezt a beszélgetést sikerült tökéletesen félreértelmezned :smiley:

1 Like

Indítottál egy topikot azzal a kérdéssel, hogy az új intelek kedvezőbb ára miatt vált-e valaki arra?

Ha nem AMD-ről történő váltásra gondoltál akkor valóban én értek valamit félre és nem jöttem rá, hogy miről lehetne még :wink:

Lehet kétértelmű és rosszul fogalmaztam, de nagyon nem arról van szó hogy AMD-ről váltás.
Különben úgy teszem fel a kérdést…
Hanem úgy kérdeztem hogy bárki vesz e ilyen procit és leváltja a régit :rofl:

Upgrade elképzelhető persze, akinek indokolt. Bíztosan szivesebben ad ki 160k-t a 10900x-ért mind 190k-t a 9900k-ért, ha a kettő között kell dönteni. Ár/érték arány igy kedvezöb, de nem gondolom hogy 9900k-ról érdemes lenne váltani, főleg nem gaming felhasználás mellet, habár oda egyik sem indokolt. Az a 165w-os tdp azért komoly hűtést igényel amit bele kell kalkulálni pluszban a cserénél.

1 Like

Még mindig nem a procik ára a fő gond, hanem a hozzájuk tartozó alaplapoké, plusz X-ekhez nem árt a quad channel ram, a brutál hűtés, és hogy gamingben szinte semmit nem hoz a 9900K-hoz képest.

3 Likes

Ahogy néztem egy jó alaplap 210eFt lenne hozzá.
A brutál hűtés alatt mire gondolsz?

Nekem a 9900K-t egy Noctua NH-D15S processzor hűtő hűti és 4db ventilátor.
Nincs húzva a proci és nem is láttam melegedést.

Ha nem tuningolsz, elég lenne egy hasonló, de mivel ezeknek általában alacsonyabb az alap órajele mint a normál desktopoknak, a többség húzza, az meg komolyabb víz nélkül kb esélytelen, mert a sok mag miatt drasztikusan nő a fogyasztása és ezzel együtt a hőtermelése.

1 Like