1050ti mellett hirtelen elkezdtek laggolni a játékok. Mit tegyek?


#1

Sziasztok!
A mai nap bekapcsoltam a laptopom, elindítottam pár játékot és arra lettem figyelmes, hogy 10-15 fps-em van a játékokban. Próbálkoztam mindennel (újra raktam a graphics drivert, a gépet stb.), de semmit sem használt.
A hűtéssel, hőmérséklettel minden rendben van. A laptop összesen még csak fél éves.
Eddig is voltak fura dolgai pl.: nem ismerte fel párszor a gép a videókártyát és ilyenkor újra kellett raknom a driver-ét.
Mit tegyek ezzel? Mindenképp szerviz a sorsa vagy van valami megoldás erre a problémára?
Lehet esetleg alap telepítési hiba?
A konfig: i5 - 7300HQ 2.5 Ghz; 8 GB DDR4-es ram 2400Mhz; 1 TB winchester 5400rpm; Nvidia GTX 1050 Ti GDDR5 4 GB
Még egyszer mondom, a neten amit találtam, azt kipróbáltam és egyenlőre semmi sem használt.
Válaszaitokat előre is köszönöm!


#2

Hali!

Biztos, hogy a játék a 1050Ti-t használja és nem a prociba integráltat?


#3

DDU és driver reinstall talán megoldja


#4

Mint szintén ilyen konfigot használó. Nálam alaphelyzetben tiltva van az integrált. Az fps droppok nálam inkább a proci oldaláról tűnnek valószínűnek, vagy lehet hogy csak a játék nincs még teljesen optimalizálva, vagy az nvidia drivere nem a legfrisebb. BTW nekem nemrég jött elő először ez a nem ismerem fel a videókártyát dolog, kicsit becsokiztam, de megoldódott magától, azóta sincs semmi gond.


#5

Ez a baj, hogy nem tudom, mivel érzékeli a videókártyát a gép és az összes játék azt mutatja, hogy a dedikáltat használja, viszont például a UserBenchmark csak az integráltat tesztelte le (mint ha nem látna a dedikáltat).


#6

De ha letiltom az integráltat nem tűnik el a képernyő? (Tudom hülye kérdés, de biztosra megyek)
Btw a proci max 70%-ot produkál egy nagyobb játék alatt is, szóval nem hiszem, hogy az okozza az fps droppot, de ki tudja?


#7

Nem


#8

mért tűnne el a kép? játék közben eltűnik amikor a dedikáltat használja? na látod. feltételezem neked is úgy lehet beállítva a géped, hogy mindig azt használja, aminek a teljesítménye optimális a feladat elvégzéséhez, hacsak nem állítod be, hogy szigorúan melyiket használja. Ez is okozhatja a gondot, ha pl a gép úgy ítéli meg hogy nem kell neki abban a pillanatban az 1050ti és vált az integráltra vagy épp vissza. Ez is okozhatja az fps droppot.


#9

Azért ez nem így működik. A dedikált kártya szépen engedelmesen rendereli a képkockákat és az integrált kihányja a monitorra


#10

Esetleg megpróbálnék egy régebbi drivert felrakni. Láttam már olyan esetet, amikor az új driver okozott jelentős lassulást, inkompatibilitást.


#11

Megpróbáltam és nem használt.


#12

És az a vicces, hogy ha az integráltan fut a játék, akkor 30 fps low beállítások mellett, ha pedig visszaállítom 1050ti-re, akkor 10-15 fps low beállítások mellett, pedig eddig a dedikálttal 70-90 fps-em volt utlrán!