144 hz monitor vásárlás

Üdv mindenkinek. Monitor vásárlásán töröm a fejem és szükségem lenne pár véleményre. Árkategóriában 50000-70000 ft között gondolkozok. Eddig amit kinéztem magamnak: Acer Nitro VG240YP.
Fontos hogy 144 hz legyen és előny ha ips.

Segítségeteket előre is köszönöm.
Szép napot mindenkinek. :slight_smile:

Használd a keresőt, vagy nézd meg a Build ajánlót

1 Like
1 Like

Én csak egy sima mezei felhasználó vagyok szóval semmi szakértői vélemény.
Kb egy hónapja vettem egy AOC 24G2U monitort és én is csak ajánlani tudom. Előtte egy 5 éves 60Hz-es 1080p-s IPS monitort használtam és nyílván jócskán érezhető a különbség, főleg a 144 Hz és G-sync. ( szín, kontraszt, válaszidő stb-vel én megvagyok elégedve)
Az általad írt monitort én is néztem mint alternatíva de több okból jobb lehet az AOC monitora. Panel típusban megegyeznek. Az AOC vertikálisan is állítható, ami nagy bónusz szvsz. Beépített hangszórója is van, ami persze nem a legjobb (elég halk és gyenge) de amúgy is 90%-ban fejhallgató van rajtam és így a ritka alkalmakra nem kellett vennem külön hangszórót. Pluszba kapsz mellé DisplayPort kábelt, ellenben az Acer monitorával, ha esetleg nem lenne.
Hàtrányaként amit tudok mondani, hogy nehezen beszerezhető. Néha lehet kapni egy-két webáruháznál, de általában elég hamar elkapkodják. Másik lehetséges hátrány, hogy több hozzászólásban is panaszkodtak pixelhibára, az enyémen nem volt ilyen szerencsére, de a garanciánál érdemes lehet odafigyelni az erre vonatkozó dolgokra.
Üdv.

Köszönöm az ajánlásokat. Az AOC-vel csak a pixelhiba a gondom, bár a gari ezt megoldja szóval lehet megvan a befutó