144Hz monitor segítség

Üdvözletem!
Egy új gép éptítése közben járok és egy két dolog az összerendelgetésbő hamarabb jött meg. Mint például a 144hz monitor ami egy: Acer Nitro VG240YP (https://edigital.hu/monitor/acer-nitro-vg240yp-fullhd-144hz-gamer-ips-led-monitor-p692550) és ezt már el is kezdtem használni de még a teljes gép híján csak a nagyon régi laptopomhoz tudtam csatlakoztatni ami valószínűleg nem tudja kihajtani a 1080p 144hz-et és ebből a monitorból létezik olyan verzió is ami 75hz-es. Hogyan tudnám leellenőrizni, hogy jó modell került-e hozzám?
Valószínűleg elég ködösen hangohat a kérdésem de azért köszönöm ha segít valaki.

Az asztalon balclick-> nvidia control panel-> resolution and refresh (vagy valami ilyesmi) és ot (lenne a max a biztos-) . De sima hdmi nem tud 144hz frissítést, szóval nem kapsz biztos infót róla. Ha monitor beállításai közt ott van a max refresh rate (aoc nál legalábbis biztosan) a legtöbb nvidia is támogat freesyncet.

1 kedvelés

most a laptopon meg is néztem és max 60hz-et enged és e a probléma hogy nem tudom kipróbálni hogy képes-e magasabbra. HDMI kábelt adtak hozzá a dobozában amire rá volt írva hogy gyorsabb adatátvitelre képes

Úgy, hogy megnézed mit vettél. Ha VG240 vagy VG240Y, akkor 75 Hz. Ha VG240YP, akkor 144 Hz.

2 kedvelés

Jó, de ez túl kézenfekvő, egyszerűbb itt megkérdezni

2 kedvelés