2 külön lakás, 1 szolgáltató

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van 2 külön álló ház a telkünkön! Idáig a “kisebb” házban voltam közvetlen a router mellett. S most átjöttem a másik házba 1 nagyobb szobába, viszont itt nem volt net, csak egyetlen 1 IP-TV mely a hálozathoz csatlakozott 1 UTP kábelen keresztül, viszont ennek a boxnak a sebessége korlátozva van 100/mbs-re. Olyan kérdésem lenne, hogy tudnám megoldani azt, hogy veszteségmentesem 2 routeren keresztül kapjan meg az 500/mbs-es netet.

A routerbe 500/100-as net megy (telekom). Egy régi TP-link routert használok ideiglenesen mely 500-as.

Hogy lehet kivitelezni? Azt tudom, hogy bonyolultan van kiépítve a rendszer. Ha netán valami hibás lenne azt holnap kijavítom!

Szia ahhoz hogy segíteni tudjunk tudnunk kéne a következőket.

Az internet koax kábelen érkezik?

Milyen eszközbe csatlakozik be először, annak a pontos típusa.

Milyen típusú az UTP kábel És milyen hosszan kell azt vezetni? Kb méretben.

Illetve egyéb eszközök amiket használsz az internet elosztásához, azoknak a pontos típusa.

1 Like

Igen koaxon érkezik.

https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok_preview/halozati-eszkozok/sagemcom/sagemcom-f@st-3686ac?gbraid=0AAAAADyQ7kxQmlC4BL6DQOMVg9_r6B_O_&gbraid=0AAAAADyQ7kxQmlC4BL6DQOMVg9_r6B_O_&gclid=CjwKCAjwpqCZBhAbEiwAa7pXecGjOc4yyEb1Dxe5X4WtUmsXxzV-EtUglySUo7Nfbf6VLnpy5Mek6RoCUc4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds#hasznalat-es-beallitasok

Az a baj ami a main routertől jön UTP az nem tudom milyen kábel pontosan. Viszont amit én vettem a második routerből jön a gépembe az ez ** Gembird UTP CAT5e 30m PP12-30M**. A router pedig egy ** TP-Link TL-WR841N Router**

Ez egy 100 megás doboz -veszteség.

Ha ár szerint rakjuk sorba, akkor egy ilyen kell

De @ezredes84 remélem cáfolsz, vagy megerősítesz :pray:

1 Like

S nekem miért jó a 2 sávos router? Bocsi, nem értek hozzá! :smiley:

Ez elöbb legyen És

Nem a két sáv a lényeg.
500as netre rászabadítottál egy 100as routert. Tehát 400 megát kukáztál helyből. Ebből még lejön a hálózati veszteség és helyben is vagyunk.
A linkelt pedig a meglévő árából kiindulva a legolcsóbb gigás router, amit javasolni merek. Itt nem dobod el a sebesség négyötöfét helyből, csak a hálózati csökkenés játszik.
Ez így zanzásítva.

Szerk.
A fenti linket módosítottam, mert dráááááága emagunk erősen módosította a termékadatokat és inkább menjünk biztosra :confused:

3 Likes

841? Őskövület, valóban csak 100-as. CSERE.

3 Likes

Szia!

Ez esetünkben csak mellékes, a WI-FI-re vonatkozik, hogy kétsávos, azaz dual-band. Bővebben:

"A kétsávos technológia meglehetősen elterjedt, amikor modern 802.11ac routereket keres. Modern 802.11ac Wi-Fi a gyorsabb és kevésbé rendetlen 5 GHz-es spektrumot használja. Az olyan régebbi Wi-Fi technológiák, mint a 802.11n és korábbi, a lassabb és rendetlenebb 2,4 GHz-es spektrumot használják.

Ha egy routert kap egyszerre kétsávos technológiával, akkor 5 GHz-es és 2,4 GHz-es jelet sugározhat. A modern 5 GHz-es Wi-Fi-t támogató eszközök csatlakoznak a gyorsabbhoz, míg a régebbi eszközök, amelyeken fekszenek, a régebbi, lassabb, de kompatibilisebb 2,4 GHz-es jelhez fognak csatlakozni. Lényegében az útválasztó két különböző Wi-Fi hálózatot képes egyszerre fogadni.

Ez lehetővé teszi az 5 GHz-es Wi-Fi-re történő frissítést az azokat támogató eszközökre anélkül, hogy elveszítené a kompatibilitást a régebbi eszközökkel. Ha egy sávos útválasztója lenne, akkor a régebbi 2,4 GHz-es és a modern 5 GHz-es Wi-Fi között kell választania. Egyidejű kétsávos útválasztó mindkettőtökhöz jut."

1 Like