2 monitor képfrissítés gond

Sziasztok,

Adott 2 monitor amit egyszerre használok:
Elsődlegesként LG 34GL750-B
Másodlagosként LG 24GM77
Elsődleges monitorom display port-al míg a másodlagos hdmi-vel van csatlakoztatva a ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1070 videokarihoz.
A gond az hogy a másodlagos monitort így nem tudom rávenni hogy 144 Hz-en működjön csak 60 Hz-en, egyszerűen eltűnt a 60 Hz feletti lehetőség beállítása NV vezérlőpultba.
Előtte működött a monitor 144 Hz-en DVI-d csatival úgy, hogy csak az a monitor volt egymagában.
Tudja esetleg valaki mi lehet a gond? Válaszokat előre is köszönöm!

Szia!
HDMI-n általában nem megy át 60Hz felett. Kösd be mind a kettőt display port-al.

1 Like

Értem köszönöm!

Nekem is a Predator X34P DisplayPort-on van de a secondary Samsung 27" az sima HDMI és megy gond nélkül… élég furcsa, hogy OP-nál gond van… lehet DDU-s driver uninstall kéne és simán egy friss legújabb GPU driver.

1 Like

Ez így ebben a formában nem igaz.

Ugyan úgy mint a Display portnak, a HDMI-nek is van több verziója, mindegyiknek megvan hogy mekkora átviteli sebességet tud, és ettől függ hogy milyen felbontáson milyen képfrissítést tud átvinni.

A 1070-en lévő HDMI 2.0b simán átviszi a 1080p 120hz-et, valószínűleg még a 144-et is, feltéve hogy a monitor is tudja a HMDI 2.0-t.

2 Likes

Vagy megkéne nézni a monitor leírását 2 perc alatt a google-ben és akkor nem kéne vaktában dobálózni a megoldásokkal. A HDMI csak 1.4 és limitált 60hz-re szóval vagy DVI vagy displayporttal kösd össze és megoldódik a gond.

2 Likes

Köszi a válaszokat, biztos, hogy kábel lesz a gond beszerzek egy display port kábelt és megoldva.