32"' 1440p monitor (részben) PS 5-höz

Sziasztok!
Szeretném ismét a segítségeteket kérni.
Lehet, hogy kicsit csapongani fogok, de megpróbálom érthetően összefoglalni:

Adott az aktuális 7 vagy 8 éves monitorom amit a gépemhez használok (és 3 éve erre kötöttem rá a ps 4-et is amikor az aktuális CoD-al játszottam). Így kell elképzelni (bocsi a kupiért)

Mivel jelenleg nincsen tervben új gép (egy korábbi topicomban említettről lecsúsztam) ezért az új CoD már nem fog jól futni, tehát marad a PS verzió (90%-ban úgyis azt használom játékra). Ellenben kontrollerrel nem szopatom magam multis fps-ben, szóval a régi bevált módszerhez folyamodok és amíg játszok addig rákötöm majd a monitorra. Viszont amúgy sem ártana már lecserélni a mostanit, ezért gondoltam beújítok egy jobbra ami majd az új PC-hez (ha aktuális lesz) is tökéletesen passzol.
Az új frissítés óta már a ps is támogatja az 1440p-t, így egy 32" lenne az ideális (ez a maximum ami elfér még a tv alatt és ugye “a nagyobb jobb”, tehét nem veszek egy másik 27-est).

Ahogy több topicban is olvastam erősen ajánlott az Oázisban venni a monitort, elsőre ezt a 2 modellt néztem ki. A keret 150-180.000 között lenne.
Egyik opció: Gigabyte M32Q (Oázisban sajnos nem elérhető a modell)
Másik opció: ASUS TUF Gaming VG32VQR viszont ez ha emagról veszem akkor 25-el olcsóbb lenne ami azért jelentős különbség szerintem. Plusz ugye az oázisban vállalnak kalibrálást monitorra időpont egyeztetéssel és még úgy is majdnem 20.000-el olcsóbb lenne ez a megoldás.
Viszont amíg kerestem beugrott ez a modell is MSI Optix G32CQ4 ami specifikációkban nem tűnik olyan erősnek (az ára is ezt mutatja), de gondoltam bedobom ide, hátha tudtok róla jót mondani :smiley:
Ha kicsit hozzáadok a kerethez akkor a pc építés topicban is ajánlott Samsung Odyssey G7 32" is szerepelne a listán, de részben nem tudom, hogy jobb-e annyival amennyivel drágább, valamint az én hülyeségem: 1 hdmi, szóval gépet kihúzni, ps-t bedugni majd vissza ami igazából 10 másodperc, de nem akarok azzal szórakozni.

A mostanit pedig valószínűleg megtartanám második monitornak, arra tökéletes lenne.
Szóval a kérdésem a következő lenne:
A felsoroltak közül szerintetek melyikkel járnék jobban, van-e esetleg számottevő különbség közöttük, vagy ízlések és pofonok alapján amelyik szimpatikusabb?
Esetleg ha tudtok ajánlani másik modellt ami megfelel a címben szereplő dolgoknak (32", 1440p) akkor számításba venném azt is. Valamint minden tippet örömmel meghallgatok :slight_smile:

@lengyelb
Zárható, átnéztem pár órányi tesztet és videót, de meglett a befutó
Köszi :blush:

1 Like