3D-s szevüveg Nvidia 3D Vision monitorhoz?


#1

Üdv. Tud valaki valami nem rossz 3D szemüveget ami jó a 3D vision-ös monitoromhoz, sajnos nekem nincs nvidia-s szemüvegem. Vagy semmi nem jó hozzá, csak a gyári nvidia szeüveg?


#2

Hali!

Ha NVidia 3D Vision-ös a monitor (tehát a beépített IR adó az NVidia adója), akkor tudtommal csak az NVidia-s szemüveg lesz jó hozzá. Elvileg Vision 2-es szemüveget lenne célszerű venni. A fórumok szerint visszafele kompatibilis a Vision 1-es monitorokkal, ha netán az lenne.


#3

Én úgy tudom, ezek aktív shutteres szemüvegek.
A kithez hozzá tartozik a jeladó.
Ha jól tudom minimum 120hz es monitor kell hozzá, így jön ki kb 60hz re a játék, mert minden második frame jobbos vagy balos képet ad a monitoron szinkronban a szemüveggel, ahogy “eltakarja” felváltva a jobb/bal szemedet, így kapod meg a 3d hatást.
Nekem is támogatja a monitorom, de nem hiszem, hogy jeladó lenne benne, az a kithez van.


#4

Van beépített jeladós is (pl az enyém: ASUS VG278H). Ehhez nem kell semmi csak egy DVI-D kábel és az NVidia szemüveg.

A sima 120+ hz monitorokhoz valóban a kit kell amiben külön USB jeladó is van. Ide tartoznak a 3D Vision-Ready monitorok is (ami kb annyit jelent, hogy kisebb a ghosting, mint a sima 120+ hz monitorok esetében és talán van lighting boost. Legalább is régen így volt…).

Végül van még a 3DTVPlay megoldás ami meg a saját szemüveges TV-khez vagy projektorokhoz való. Ilyenkor HDMI-n át megy a jel és tudtommal még mindig 720p60 vagy 1080p24 a felbontás lehetősége (esetleg növekedett az újabb TV-k esetében?). Ilyenkor a megjelenítő saját 3D szemüvegét kell használni (akár aktív akár passzív), viszont meg kell venni az NVidia 3DTVPlay plugint, mert csak 2 hétig megy a próbaverzió.


#5

Rendeltem egy sima Passzív 3D szemüveget 650Ft-ért, ahhoz nem kell jeladó, csak egy sztereoszkopikus 3D kép, mint amit a monitorom ad le, tehát jónak kell lennie.


#6

Mit takar a passzív 3d szemüveg? A kék-piros lencsés, vagy a mozis szemüveg?
Ilyen kék-piros szemüveg van nekem is, de attól pár perc után zsiborog a fejem és a játék színvilágát el kell felejteni, marha ronda.

Ha meg mozis szemüveget rendeltél, az kidobott pénz, mert ahhoz speciális vetítő kell, nem úgy működik, hogy leülsz a monitor elé oszt’ jónapot.


#7

https://3d-szemuveg.arukereso.hu/procart/szemuveg-3d-glowmania-polarizalt-passziv-tv-0-2-mm-es-objektiv-muanyag-b112-p452521104/ Ezt vettem, a passzív szemüveg lényege, hogy nem kell hozzá vetítő, csak egy sztereoszkopikus 3D kép, ami lehet red/cyan, red/green, red/blue stb.


#8

Van hozzá 3d TV-d is?


#9

3D Vision Ready 120Hz monitor.


#10

Az bukta sajnos.

Ahoz aktív shutter cucc kell, mint az nvidia 3d vision kit.


#11

Amúgy ezekhez a polarizált passzív szemüvegekhez olyan panel is kell, amivel lehet használni, a linken is írja, hogy 3D tv a kompatibilitása, és amúgy a red-cyan, red-green blue stb 3D-vel eleve használhatatlan még rendes 3D-tv-n is.
Az anaglyph 3D sem mindegy hogy milyen, pl a red-cyan 3d videó CSAK red-cyan szemüveggel nézhető.
Pont az a lényege, hogy a 2 külön színű “kép” leszűrődik a szemüvegen át, és úgy kapod meg a 3d hatást. A red lencsével csak a cyan képet látod, mert a red elveszik benne, mint ahogy a cyan lencsével csak a red-es képet látod, így kap az agyad szemenként 1-1 külön képet, amitől 3D-lesz.
Értelemszerűen ha eltérő színű szemüveget használsz, mindkét szemeddel látod mind2 képet, így nem lesz 3D, csak kettős látásod, mintha részeg lennél.
Ezek alapján a rendelt szemüveged nem jó ezekhez a színes 3D videókhoz, mert nem tudja elnyelni a színeket, amiket kellene.