3D-s szevüveg Nvidia 3D Vision monitorhoz?


#1

Üdv. Tud valaki valami nem rossz 3D szemüveget ami jó a 3D vision-ös monitoromhoz, sajnos nekem nincs nvidia-s szemüvegem. Vagy semmi nem jó hozzá, csak a gyári nvidia szeüveg?


#2

Hali!

Ha NVidia 3D Vision-ös a monitor (tehát a beépített IR adó az NVidia adója), akkor tudtommal csak az NVidia-s szemüveg lesz jó hozzá. Elvileg Vision 2-es szemüveget lenne célszerű venni. A fórumok szerint visszafele kompatibilis a Vision 1-es monitorokkal, ha netán az lenne.


#3

Én úgy tudom, ezek aktív shutteres szemüvegek.
A kithez hozzá tartozik a jeladó.
Ha jól tudom minimum 120hz es monitor kell hozzá, így jön ki kb 60hz re a játék, mert minden második frame jobbos vagy balos képet ad a monitoron szinkronban a szemüveggel, ahogy “eltakarja” felváltva a jobb/bal szemedet, így kapod meg a 3d hatást.
Nekem is támogatja a monitorom, de nem hiszem, hogy jeladó lenne benne, az a kithez van.


#4

Van beépített jeladós is (pl az enyém: ASUS VG278H). Ehhez nem kell semmi csak egy DVI-D kábel és az NVidia szemüveg.

A sima 120+ hz monitorokhoz valóban a kit kell amiben külön USB jeladó is van. Ide tartoznak a 3D Vision-Ready monitorok is (ami kb annyit jelent, hogy kisebb a ghosting, mint a sima 120+ hz monitorok esetében és talán van lighting boost. Legalább is régen így volt…).

Végül van még a 3DTVPlay megoldás ami meg a saját szemüveges TV-khez vagy projektorokhoz való. Ilyenkor HDMI-n át megy a jel és tudtommal még mindig 720p60 vagy 1080p24 a felbontás lehetősége (esetleg növekedett az újabb TV-k esetében?). Ilyenkor a megjelenítő saját 3D szemüvegét kell használni (akár aktív akár passzív), viszont meg kell venni az NVidia 3DTVPlay plugint, mert csak 2 hétig megy a próbaverzió.