TheVR Fórum

3d/vr photo maker programok mobilra

Sziasztok!..Rákattantam a 3d fotók készítésére,amatőr szinten és amatőr módon…Jelenleg egy single hátlapi kamerás mobillal bohóckodok,pár programot már próbálgattam (cardboard camera…3d steroid…makeit 3d…fyuse)…végül ráéreztem a makeit-re és mélysége is van a képeknek…Na itt jön a kérdésbe bújtatott…kérdés…(?)…Single kamerával javarészt a főtéma kap 3d testet…dual kamerás mobillal már a háttér is szépen alakul…triple kamerással számomra már szinte mindennek érzem a mélységét…ellenben itt olyan botrányosan recés minden tárgy körvonala,hogy az botrányos…Az ilyen alkalmazásoknak már értelmezhetetlen a 3 kamera vagy valami trükkje lehet ennek?..nyilván ezen programokban ilyen komoly beállítás nem létezik,de hátha a telefonokon le lehet tiltani bizonyos kamerák aktivitását?

A tesztelés szimpla mezei cardboxon és filléres VR mobil szemüvegeken zajlik…

u.i.:kinéztem már magamnak a vuze xr-t meg az insta30 evot…vagy a gopro hero7-et…de azért hobbi bohóckodáshoz még luxus kiadás lenne :slight_smile:

Egy időben én is bele voltam buzulva a 3D fotózásba :smiley:
Én úgy csináltam, hogy a mobil sima gyári fotó appjával egy kép, majd 5-6 cm-el eltolva bal vagy jobb irányba még egy kép. Lehetőleg egy irányba nézzen pl. a kép közepén legyen mindkét esetben valami távoli ojettum.
Ez után mobil appal vagy PC-n (mivel volt egy 3D-s monitorom és az utóbbit preferáltam) a két képből pikk-pakk lehet egy 3D-s képet varázsolni. Ha nincs 3D TV vagy moniror a közelben akkor a red/cyan kimenetet javaslom a megfelelő papír vagy manyag szemüveg beszerzése után. Azzal bármilyen képernyőn szépen látni a 3D-t. Nyilván nem lesz olyan mint egy váltott soros LG-n de azért használható. VR-ban nem javaslom nézegetni a képeket mert bár a színek szépek maradnak, a 3D hatás kiváló hiszen szeparáltan kapja a két szem a két képet átfedések nélkül de a felbontás drasztikusan lecsökken. VR-ban a kép eredeti kijelzőhöz viszonyított méretének csak a negyedét látod egyszerre kb.
PC-n én a 3d Stereo Photo Makert használtam asszem free. Mobilon már nem emlékszem mi volt az APP neve de biztosan van sokféle már. Gyors képekhez ideális, bekéri a bal majd a jobb képet - ezt lehet már elkészültből is - és összerakja azonnal a kívánt formátumra. Itt is javaslom a red/cyan szemüveget vagy egy gyárilag 3D mobilt.