TheVR Fórum

4g/LTE router RJ45 csatlakozóval

Sziasztok

Találkozott már valaki olyan routerrel, amibe sim kártyát lehet rakni, és arról szórja a netet, illetve RJ45 ös csatlakozó is van rajta? Ahova lenne, ott csak mobil internetre van lehetőség.

A válaszokat előre is köszönöm.

https://www.google.hu/search?ei=5Uw5YIq5CqiHwPAPg_WwiAM&q=4g+router&oq=4g+router

@djbraun1205 Bár valamennyire jogos a két pont, de azért valami mondókát egy guglé link mellé lehetett volna írni.


@Weori 4G képes routerból van sok féle. Annak tudatában nézz magadnak készüléket, hogy fizikailag az épületen belül illetve helyszínileg (milyen a lefedettség).

Ha szar a vétel a födém miatt akkor érdemes olyan készletet nézni amihez van kültéri antenna, annak függvényében pedig hogy mennyire van a semmi közepén a telepítési hely, kisebb nagyobb antennával érdemes próbálkozni.

Vannak parabola szerű kültéri antennak amiknek nagyobb az érzékenysége így írányzottan el lehet lőni a legközelebbi 4G/LTE képes tel. torony felé.

5 Likes

szia! én egy Huawei B353-ast használok, Telenoros 4g-vel, és ha úgy hozza a helyzet akkor csak bedugom a hátába az ethernet portot és a helyi netet használom. Eddig nem volt gondom vele (tavasz óta nyúzom), és ami a legjobb, és szempont volt választásnál is, hogy van külső antenna csatlakozója is.

2 Likes

Szia!

Huawei B535-öt használok én is, teljesen elégedett vagyok vele. Annyi, hogy vettem hozzá még két antennát, így megduplázódott a sávszélességem :slight_smile:

Ha a B535 és B525 között nincs nagy árkülönbség, az előbbi megvásárlását javaslom :slight_smile:

2 Likes

Még egy pont a Huawei B535 router mellett.
Ha esetleg olyan területen laksz és nem számít annyira a pénz akkor a Huaweinek van ilyen routere 5G-s változatban az is.

1 Like

Többen is kérdeztétek privátban, hogy honnan vettem rá antennát. Linkeltem is a hozzászólásomban, de ide is beteszem:

https://hardverapro.hu/apro/4g_lte_antennak_10dbi/hsz_1-50.html

2 Likes

Van esetleg valami számszerű adatod, hogy mennyivel lett gyorsabb antennával? Vagy esetleg gyorsabb nem csak stabilabb? (Tényleg érdekel :smile:)

Persze :slight_smile: Azelőtt 30/5 Mbit/s volt az átlagos sebesség, mindkét antennát feltekerve pedig 50/29 Mbit/s :slight_smile:

Talán stabilabb is lett, de azzal eddig se volt gondom.