A Fórumról általánosságban

Kedves fórumozók! thevr_forum_logo_120v3

A Fórum felhasználóinak száma átlépte a 10.000-et, ami egy szép szám, hiszen ez jelzi, hogy mennyien akarnak a közösségünk része lenni. Ez nem jelenti természetesen azt, hogy minden felhasználó aktív, de beregisztrált és tag. Ezt a bejegyzést elsősorban azoknak ajánlom, akik nem teljesen értik a Fórum használatát és működését.

Egyre többen leszünk, de a szabályzatot a felhasználóknak csak kis százaléka ismeri. Ez jelentősen meghatározza azt, hogy mért vannak hibák a Fórum használatával. A szabályok nem ismerése viszont nem mentesít senkit sem a betartása alól. Legyél akár régi vagy új tag, a szabályzat ismerete és betartása mindenkire vonatkozik. Ha még nem tetted meg, kérlek olvasd el a Fórum szabályzatát!
https://forum.thevr.hu/faq
Ha elolvastad, megértettet és be is tartod, akkor ez a topic számodra új információt lehet, hogy nem nyújt.


A Fórumról általánosságban

Nem csak az új tagoknak, sokszor a régóta ittlévőknek sem egyértelmű a Fórum felépítése és használata. Ezért itt általánosságokra felhívnám a figyelmeteket, amik lehet, hogy egyértelműek, de sajnos nem mindenki számára. Így inkább összegyűjtöm ezeket az információkat, hogy egyszerűbben el tudjatok igazodni. Egyértelmű dolgokra is kitérek, de higgyétek el csak azért teszem, mert sokak számára mégsem olyan egyértelmű, ez már sokszor bebizonyosodott.

1. A Fórum felépítése

A Fórumon 7+1 kategóriában találhatóak topic-ok (témák). A szabályzat is felhívja a figyelmet, hogy a topic-odnak jó kategóriát válasz.
A hét fő kategóriák mindegyikéhez alkategóriák tartoznak, hogy jobban rendezve legyenek a témák. Ezeket a Fórum fő oldalán is láthatod. Az, hogy a fő oldalon mi jelenik meg számodra, azt te tudod megszabni. A kategóriák, alkategóriák és külön egy-egy topic megfigyelési szintjét saját magadnak be tudod állítani.

Megfigyelési szintek
 • Megfigyelés: Minden bejegyzésről értesítést kapsz.
 • Követés: Az olvasatlan topic-ok között látod, ha hozzászólás történt a topic-hoz.
 • Normál: Ha megemlítenek, vagy válaszolnak neked, akkor értesítést kapsz.
 • Némítás: Ha egy kategória, vagy egy topic számodra nem fontos, akkor a némítással, nem fogod látni a bejegyzést.
Szint beállítása

Kategória esetén a lista tetején.


Topic esetén az utolsó bejegyzés alatt.
topicmegfigyelésiszint

2. Topic létrehozása

A fentebb említett kategóriák mindegyikének megtalálod a leírását az aktuális kategória listájának tetején, hogy megtudd állapítani a topic-od melyikbe is illik. Miután kiválasztottad a kategóriát az “+ Új bejegyzés”-re kattintva létrehozhatod azt.
Rendet szeretnénk a Fórumon, így fontos, hogy minden téma a megfelelő kategóriában legyen és ne keljen azt folyamatosan áthelyeznie a moderátoroknak, hanem már eleve jó helyre hozzák azt létre.

 • A cím legyen rövid és lényegre törő.
 • Magát a témát, amiről beszélni szeretnél ne a címben, hanem a bejegyzésben tedd közzé
 • A saját topic-odat utólag is szerkesztheted, bármikor.
 • Topicot törölni csak moderátor tud, fórumtagoknak, csak a hozzászólásaik esetén van módjuk a törlésre. Ez esetben 24 órán belül fog eltűnni véglegesen a bejegyzés, addig az időtartamig visszavonható és a bejegyzés látszik is.
 • Olyan topic-ot, amire könnyedén választ adhat a Google nem tartunk szükségesnek. Légy körültekintő és amire saját magad is tudnál választ keresni, azt ne várd el a fórumozó társaidtól, hogy keressék meg helyetted.

3. Bejegyzések

Minden bejegyzésnél, legyen az topic vagy hozzászólás, megjelenik egy menü.
topicmenü

Bejegyzés menü leírása
 • Mások bejegyzésére a :heart: használatával fejezheted ki a tetszésedet.
 • Ha ezt a bejegyzést szeretnéd megosztani a Fórumon akkor használd a :link: linket.
 • A szabályzatba ütköző bejegyzést jelentsd a moderátorok felé. :black_flag: (Indokolt esetben!)
 • A szerkesztés, könyvjelző és a törlés ikon egyértelmű.
 • Ha egy adott bejegyzésre szeretnél reagálni, akkor a válasz ikonnal megteheted.

Képek beillesztése gyakran okoz gondot, így itt részletezem a beillesztések használatát.

Kép beillesztése bejegyzésbe

Többféle képpen lehet beilleszteni egy képet, itt felsorolok néhányat.

 • Képhozzáadás: “Add an image” ikonra kattintva ez jelenik meg a szövegszerkesztőben: [ img ]http://a kép elérési linkje[ /img ]
  Ez a módszer akkor működik csak, ha a kép linkjét másolod bele. Például Facabook post esetén (de más oldalnál is) nem elég a post linkjét beilleszteni, hanem jobb kattintás, kép megnyitása új lapon és azt a linket.
 • Link beillesztés: Az előbbi beillesztési mód felesleges is, hiszen ha a bejegyzésbe a kép linkjét illeszted be, akkor az a kép rögtön meg is jelenik, csak a link legyen külön sorban, a link ne keveredjen a szöveggel. Ha így illeszted be a kép meg fog jelenni és a system fogja szerkeszteni, azaz feltölteni a fórumra.
 • Feltöltés: Ha nem olyan képet akarsz beilleszteni, amit az interneten találtál, hanem sajátot, akkor pedig a feltöltés ikonra kattintva kiválaszthatod a képedet. Egyszerre egy kép válaszható ki, de újbóli feltöltéssel egy bajegyzésen belül több képet is be tudsz illeszteni. Itt is fontos rá figyelni, hogy a feltöltések új sorba kerüljenek, ne keveredjenek össze egymással.
  Feltöltés esetén így jelenik meg a szövegszerkesztőben: ![fájlnév|500x500](a feltöltött kép linkje a fórumon)

4. Fórum működése

A Fórum felhasználói különböző szinteken helyezkednek el. Ezekhez a szintekhez különböző jogok tartoznak. A szintekhez kitüntetések tartoznak, így ott láthatjátok hogy ki melyiken helyezkedik el. (Kitüntetések)

 • Új felhasználók esetében korlátozva van kezdetekben a létrehozható topic-ok, hozzászólások száma, valamint az adható like-ok száma is. Akik magasabb szintre lépnek, azokra ilyen korlátozás természetesen nem vonatkozik.
 • A felhasználónév megváltoztatása csak új tagok esetében engedélyezett, a ninjon ranggal rendelkezők számára már nem. Kérjük, hogy a nevetek itt ugyan az legyen, mint twitchen, hogy könnyebben beazonosíthatók legyetek egymás számára. (Indokolt esetben a névváltoztatáshoz moderátori segítséget kell kérnetek.)
 • Regular moderátor rangot kapnak azok a felhasználók, akik kiérdemelték a fórumon tanúsított magatartásuk alapján. Ez a kitüntetés automatikusan jár, nem egyéni döntéssel kerül kiosztásra. A Regular moderátoroknak szerkesztési joga van, mások bejegyzésére, hogy a topic-ok jó kategóriába kerülhessenek. Emellett segítik a moderátorok munkáját.
  (Regular moderátorok)
 • Moderátorok: Jelenleg 9 moderátora van a Fórumnak, ők tartatják be a Fórum szabályzatát. Ha személyes bántás ér, bejelenteni valód van, vagy egy topic zárhatóvá válik, akkor azt jelezd egy moderátor felé. A moderátori döntésekkel szemben fellépni nem kell, kérünk titeket, hogy azokat fogadjátok el!
  (Fórum moderátorok)

5. Egyéb

A jobb felső sarokban megtalálod a keresőt, a menüt és a profilodat, ahol az értesítéseid is megjelennek.

 • A kereső használatát ajánljuk, főleg egy új topic létrehozásánál, hogy ellenőrizd, van-e már hasonló. Ha van, akkor nézd meg, hogy ad-e megoldást számodra egy probléma esetén, vagy arról a témáról szól-e amiről te szeretnél beszélni. Ha létezik, akkor oda írj bejegyzést.
 • A menüben megtalálsz minden információt amire szükséged lehet. Aktuális és olvasatlan topic-ok, kitüntetések, toplista és hozzászólások.
 • A profilodnál láthatod, ahogy más felhasználók esetében is, a statisztikákat, kitüntetéseket, hozzászólásokat, topic-okat és így tovább. Saját profilodat a testreszabással alakíthatod át, valamint beállítható, hogy miről szeretnél értesítést kapni és hogy akarsz-e asztali értesítést is.
 • Privát üzenetek váltására is van lehetőségetek egymás között. Viszont a szabályok itt is vonatkoznak rátok. Ha bárkit zaklatás ér privát üzenetben, azt jelentse a moderátorok felé.

6. Észrevételek és gyakori hibák

 • Ha problémád adódik, vagy segítségre van szükséged, legyen az akár egy tech kérdés, az a Support kategóriába, vagy annak valamely alkategóriájába tartozik, az nem Általános Tech kérdés.
 • Megosztó témák esetén mindig figyeljük, hogy nem történik-e szabálysértés. Olyan témákban, amelyek a társadalom számára megosztóak lehetnek, kérlek ügyelj arra, hogy a hozzászólásod ne sérthessen meg senkit. Olyan topic-ok esetén, amelyekben már eltérnek a témától és folyamatos moderálásra szorulnak, zárásra kerülnek.
 • A fentebb is említett kereső funkció nem mindenki számára egyértelmű. Sok topic van már a Fórumon és lehetséges, hogy a te témádra már létezik egy. Kérlek legyetek körültekintők, hogy a rend fennmaradjon.
 • Ha egy topic-ban valaki megoldással szolgált a problémára, akkor azt a “Megoldás” ikonnal tudod jelezni. Saját topic-ban, ha te jöttél rá később a megoldásra a saját bejegyzésedet megoldásnak jelölni módodban áll, de ez etikátlan a többiekkel szemben. Az értékes megoldásokra kerüljön csak rá ez a jelölés.
 • Amennyiben a számítógéppeddel vagy esetleg más tech tárgyaddal van problémád, akkor azt a Support/PC hardver és szoftver kategóriába tedd, ne a Tech/Általánosba.
 • Gép építés topic létrehozása előtt olvasd el a kategória leírását (PC építés kategória leírás), valamint a build ajánló topic-ot (Build ajánló, avagy Milyen gépet vegyek?) és miután ezt megtetted, utána hozd létre a topic-ot.
  Továbbá, mivel egy PC építésére szántad rá magad, az egy téma így ugyan arról a PC-ről legyen szó akármilyen alkatrészéről, ne hozz létre új topic-ot. Egy PC építése legyen egy helyen, ne pedig több topic-ban szétszórva. Akkor tudnak mások is a legkönnyebben segíteni, ha minden előzményt egy helyen látnak. Külön egy-egy alkatrésznek akkor hozunk létre új topic-ot, ha PC megvan, csak egy alkatrészre vonatkozna a vásárlás és a kérdés.
 • Egy játékról való beszélgetésre, legyen az akár single- vagy multiplayer game, a Játékok/Általános kategóriába kerül. A Multiplayer kategória az ilyen típusú játékok társ és csapat keresésére van fenntartva, ahogy ez a kategória leírásában is olvasható. Ha egy játékhoz társat keresel, akkor itt megteheted, de ha már létezik arra a játékra, azon a platformon egy topic, akkor ne hozz létre újat. Attól lesz rendezett és használható a Fórum, ha egy gyűjtőhelyen tudjátok megtalálni egymást a közös játékhoz.
 • Játékok javaslatára a Javaslatok/Játékok kategória ad lehetőséget. De ez nem azt jelenti, hogy a “Mikor lesz?” kérdést itt fel lehet tenni. Mindent amit tudnunk kell időben bekerül a menetrendbe. Ez a kategória nem csupán arra ad lehetőséget, hogy Jani és Pisti figyelmét felhívjátok egy különlegesebb játékra, hanem arra is, hogy a fórumozók számára javaslatot tegyetek.
 • Korlátozott ideig ingyenes vagy Akció. Korlátozott ideig ingyenes játék, olyan játék mely egy ideig teljesen ingyen elérhető és az aktiválás után a tied is marad. Akciós játék (beleértve a free weekendet is), olyan játék mely egy adott ideig elérhető ingyen és akciósan beszerezhető ameddig az akció tart.
 • INGYEN LOOT topicok azok, amelyekben a közösség tagjai felajánlhatják a számukra feleslegessé vált játék kulcsokat. A kategóriát, valamint a benne lévő topicokat csak a “ninjon” ranggal rendelkezők láthatják itt a Fórumon. Külső szemlélődő, vagy alacsonyabb rangú nem. (A felajánlás menetét és szabályait a kategória leírásában találjátok.)
 • Tech témában javaslatok számára nem véletlenül nincs kategória fenntartva. A Tech csatornának már kialakult a rendszere, ahol megvannak a TheVR szponzorai, így teljesen irreleváns (szokatlan, eltérő) tech javaslatot szükségtelen javasolni. A tesztelt termékek általában szponzor által vannak biztosítva, ezért olyan terméket nem kell javasolni, amivel nem áll kapcsolatban a csatorna.
 • Vásárlások esetén egy már kiválasztott termékről kérj véleményt és ne azt vár el, hogy a fórumozók helyetted keressenek rá, arra ott a Google.
 • Elfeledettnek hitt topic-ok: Ha van egy olyan topic, amihez már régen nem történt hozzászólás, akkor az egy új bejegyzéssel az Aktuális lista tetejére kerül, de ha még nem történt bejegyzés a topic alatt és szerkeszted, akkor szintén előre kerül. Az utolsó bejegyzés szerkesztése, törlése esetén a topic mindig az Aktuális topic-ok közé kerül. Ez akkor lényeges, ha úgy véled egy általad létrehozott topicra nem válaszolnak már, de még szeretnél válasz. Ekkor a meglévőnél tegyél bejegyzést és ne újat hozz létre.
 • Meglévő topic-hoz azért érdemes hozzászólni egy adott témában, mert alapértelmezetten úgy van beállítva a Fórum, hogy ha valaki hozzászól egy topic-hoz, akkor Követés állapotba vált, tehát, ha bejegyzés történik a topic alatt, akkor az Olvasatlanok listáján látja. Ellenben egy ugyan arról a témáról szóló topic idővel elkerülheti a figyelmét azoknak, akik amúgy tudnának segíteni.
 • Hirdetéseket tilos létrehozni! Az árajánlat kérésre vonatkozó topic-okat nem engedélyezzük, mert azok könnyedén hirdetéssé válhatnak és azt a szabályzat tiltja.
 • Anyagi és pénzbeli támogatás kérése másoktól a Fórumon tilos.
 • Illegális tartalmak említését a szabályzat is tiltja. Olyan topic-ot ne hozz létre, amiben illegális oldalt, programot vagy cselekvést említesz. Illegális tartalmakkal szolgáló weboldalak ne kerüljenek szóba. (Meghívókérés, segítségkérés stb.) Akik illegális letöltésekre adják a fejüket, azok ne problémázzanak a letöltési sebesség lassúságán, vagy a tört verzió hibáján. Lopott termékért problémázni etikátlan. Ha ilyen problémád adódott, kérünk keress rá megoldást máshol.
 • Topic vagy bejegyzés törlése esetén nem kell a moderátor döntését bírálni. A törléshez akkor folyamodik, ha szabályzatba ütköző tartalmat talál.
 • Bejelentés funkciót csak indokolt esetben használjatok. Moderátori hozzászólás nem minősül offolásnak vagy spamnek semmiképp. Saját topic-odat ne jelentsd be, ha zárni szeretnéd, csupán bejegyzésben idézz meg egy moderátort és zárni fogja azt.
 • Unlisted topic-ok esetén sokszor adódik az a félreértés, hogy törlésre került. Az listázás került csupán törlésre, hogy a fő oldalon, valamint az aktuális topic-ok között ne jelenjen meg, de attól még az létezik. Aki a link birtokában van, tehát érintett a topic-ban az továbbra is láthatja.
 • A Twitch csatorna szabályzatának bírálása sem a chat-ben sem a Fórumon nem téma. A chat szabályzatot és a mod faq-t lejjeb találjátok meg.
  Ezek szabályok, amiket be kell tartani, akár ismered akár nem. Amennyiben nem tartottad be valamelyiket és megkaptad érte a büntetést, akkor kérlek fogadd el. TO esetén semmi szükség a Fórumra jönni, mert az a tiltás lejár. BAN-oltak estén, a tiltás legtöbb esetben igenis joggal történt. A Fórumon abban az esetben kérj segítséget, ha valóban jogtalannak érzed a döntést és úgy érzed, hogy az említett szabályok egyikét sem sértetted meg.
  Ezek a topic-ok csak a kitiltott illetőre, valamint a twitch moderátorokra tartoznak, ezért ezeket levesszük a listáról és kérünk titeket, hogy ezekbe ne is avatkozzatok bele.


 • A szabályok megalkotásra kerültek azok által, akiknek ehhez joga van. Akikre ezek a szabályok vonatkoznak, azoknak kötelességük betartani, bírálni nincs joguk.
 • A twitch és fórum moderátorok döntését, moderálási technikáját bírálni nem kell. A moderátorok csupán ellátják a feladatukat, amivel megbízták őket.

Végszó

A fenti leírás jól lehet nem tartalmazott új információt számodra, de ha mégis annak örülök. A fentieket fórumtagként is tanácsolnám, ezek nem utasítások, csupán iránymutatás.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, valószínű, hogy néha frissülni fog.

Ha a Fórum használatával kapcsolatban felmerül benned egy kérdés, akkor az alábbi kategóriában nézz körül és ha nem találtál megoldást, akkor itt feltehetd a kérdésedet.
https://forum.thevr.hu/c/support/forum

További jó Fórumozást mindenkinek! :v:

16 Likes
Külföldön élő magyarokkal beszélgetés
Twitch feliratozás
Nickname csere
VGA hiba? Fontos!
Milyen fényképezőgépet ajánlanátok 100-125 ezer ft között?
Rainbow six Siege Társkereső
Twitch Microsoft Egde bug
Saját montázs videó megosztása?
Saját hozzászólásomat nem tudom törölni
Windows 10 video mentés
Fejhallgató ajánlás R6S-hez
PUBG Teambe keresnék embereket
For Honor tört
Utorrent finding peerek keresése
Programozás/Programozók
Rainbow Six: Siege - Free weekend 02.15-18 + 30% off
1 éves lett a Fórum!
Megváltozott Twitch account újracsatolása a fórumhoz
Videókártya/Nagyon fontos kérdés!
Vive PRO
Vga választás!
Horizon zero dawn: the frozen wilds
Nas szerver probléma
Melyik gamer PC-t javasoljátok?
Jegy keresés utolsó pillanatban
Polcon lévö ora
Lg34uc79g freesync+ nvidia videókártya?
Windforce vagy sima
Bekeretezett képek a falon?
For Honor PC embereket keresnék
Opera letöltés megszakítva
A Homefront: The Revolution Ingyen játszható a hétvégén
Corsair RM650i tápegység megfelelő-e az alábbi konfigra?
PC építés(processzor, ram, alaplap)
Kupák
Steep - Road to the Olympics OPEN BETA
Wolfenstein II: The New Colossus free trial
Segedelem! RX 480+FX 8350
Videokártya választás
Mechanikus billentyűzet
A mai 14-18 éves korosztály általánosítása. Mind igaz?
Ismét processzorhűtő helyzet
Perma Ban - Levétel kérelem
Milyen videókártyát?
Retro honap!
Naruto: Ultimate Ninja storm részek
Amazon-ról való rendelés!
Gigabyte Aurora max videokártya méret
Xiaomi Redmi 4x felhasználók?
PS4 Wireless Headset, melyiket ajanlanatok?
Tablet Pc
Valaki tudna segíteni?
Fps drop144 to 1
Telefon intenzív használathoz
Gamergép/ CPU és GPU választás segítség
Nicknév megváltoztatása
Moderátor
PC Építés ötlet
Sport autók/ álom autók galéria

Adjunk új címet a topiknak, ötleteim:

 • Titkos infó a TheVR-ról
 • Ne olvasd el!
 • Moderátori fizetések
 • Kiszivárgott infók!

lehet így elolvasnák! :slight_smile:

17 Likes
3 Likes

Frissítve!

A kategória leírása megváltozott. Tanácsoljuk, hogy a kódokat ne tartalmazzák a topicok, hanem azok privátban cseréljenek gazdát. Így elkerülhető az, hogy a szerencsés nem köszöni meg a játékot.

Természetesen minden felajánlást köszönünk, a közösség nevében! :hugs:

9 Likes