TheVR Fórum

A HTC Vive mennyire pixeles?

Nemrégiben vettem egy Gear Vr-t, mert kíváncsi voltam erre a vr dologra de viszont nem szeretem volna így egyből ezreket költeni, most viszont eléggé megtetszett a dolog és elgondolkodtam, hogy beszerzek egy vive-ot.
A lényeg az lenne, hogy mennyire látszódnak a pixelek a Vive-ba? Ugyanis a Gear Vr-ba elégé szembetünőek és ha a vive is ugyan ilyen akkor hanyagolom a dolgot, megelégszem a mobilos vr-al.

Én próbáltam már mindkettőt, a vive sokkal jobb. Nekem nem tűntek fel a pixelek.

A vive felbontása 2160×1200 (1080×1200 per szem), míg a gear vr-ban az egész telefon kijelzője kettéosztódik 1-1 szemre, valamint számít a telefon kijelzőjének ppi-je is (pixel per inch ha jól tudom).
Ha jól olvasom a vive kijelzője 450 ppi körül van, de ez is inkább a screendoor effect miatt érdekes.

1 Like

A PC-s headsetek közül a Vive-nak a legpixelesebb a képe. A kontrollere pedig pontatlan és kényelmetlen. Vive-ot ne vegyél. Most el kell mennem de később felvázolom a (közelgő) lehetőségeket.

1 Like

Pl. itt egy video ami összehasonlítja a lencsén keresztüli a Pimax 5K, Oculus Rift CV1, HTC Vive képeit.

Oculus Rift CV1-et már csak használtan fogsz kapni és ha spórolni akarsz akkor megvárod míg megjelenik az új Rift S. Több eladó régi Rift lesz biztosan kint.
Az új Rift S kijelzője nagyjából olyan lesz mint a Pimax 5K-é, 1440p felbontás 3 subpixeles LCD. Amúgy ugyan az a panel lesz benne mint az Oculus GO-ban. Arról is találsz videokat.

Ha nem elég erős a PC-d hozzá vagy elég egy mobilos VR élmény akkor vagy a GO-t javaslom (ugyan azok a játékok mint az Androidos Gearra) vagy vársz egy kicsit és nyilván több pénzért az Oculus Questet választod. 1600p felbontás, 2 teljes értékű Rift kontroller, és erre jön majd ki a legtöbb játék idén. A Quest-hez nem kell PC, beépített akkumulkátorral és procival rendelkezik.

1 Like

Én elkerülöm ezt a melyik jobb melyik nem dolgot mert abból csak vitatkozások kerekednének. Én azt mondom próbáld ki. :wink: Nekem Vive-om van használtam már Rift-et is nekem a Vive jobban bejött megvettem és nem is csalódtam. Próbáltam már több játékkal is és nem volt ilyenre panaszom.

Én a Vive-ot próbáltam, és a játékélmény valami elképesztő is volt főleg maga a VR élmény miatt, másrészt pedig a kontrollerek érzékenysége, minősége miatt. Viszont! Szerintem nagyon pixeles, olyan, mintha egy szúnyoghálón keresztül néznél valamit. Én úgy döntöttem, hogy a Vive árából veszek egy csúcs monitort. Szerintem jól döntöttem. A VR majd talán 10 év múlva lesz tökéletes.
Egyébként pedig próbáld ki. Semmiből nem tart, Budapesten egy csómó helyen pár ezer forintból kipróbálható. Én amúgy a telekomnál próbáltam ki teljesen ingyen, nem tudom van-e még ilyenre lehetőség, de ne vedd meg úgy, hogy előtte nem próbálod ki.
UI: Ha tökéletes lenne a kép, akkor sincs rá jelenleg elég tartalom.
A gear VR meg szóra sem érdemes, egy hulladék szar.