TheVR Fórum

A játékipar jövője. Konzolok, vagy streaming?

Szevasztok srácok.

Nemrégiben vettem egy új Smart tévét, és gondoltam felfedezem a funkcióit. Ekkor fedeztem fel a Game streaming világát.

(Akik nem tudják hogy mi ez: A játékod nem a tévén, hanem egy távoli eszközön fut, ami viszaküldi a tévédre a képet, ergo olyan mintha a tévén játszanál.)

A tévé amit vettem 4k, 108cm, és 140k-ért vettem. Már önmagában egy ilyen tévéért ez arany ár, viszont ezáltal nem kell megvenni 100-150 ezrekért az adott konzolokat azért, hogy kipróbálj pár baszó exkluzívot. Emellett a játékokat itt nem megveszed, hanem előfizetsz, 3-5000ft havidíjért… Egy story based játékot, mint mondjuk Last of us, uncharted, simán kijátszol egy hónap alatt.

Verdikt:
Egy konzol áráért veszel egy baszott nagy tévét, amiért cserébe játszhatsz a konzolok exkluzívjain, és még a játékot sem kell megvenned 15k-ért, szóval még azon is spórolsz.
Egyetlen kritériuma, hogy piszok jó neted legyen, de a mai világban ez simán megoldható, ahol Gigabites neteket lehet már kötni.

Mit gondoltok, lehet ez a jövő?
Milyen kihatással lehet ez a konzol piacra?
Lehet hogy a Scorpionak van igaza, és töröljük el az exkluzivitást?

Nem is annyira régen én is megosztottam ezt az appot egy másik topicban.

Szerintem van benne lehetőség, de úgy gondolom nem lesz egy elterjedt dolog.Talán a mobilos oldalt elkapja.

Miért pont a mobilos oldalt?

1 Like

Ez egy rendkívül jó technológia, kétségkívül ez a jövő, azonban még nincs itt az ideje. Sem az emberek agyában, sem a játékfejlesztők érdekeinél nem történt még meg az a robbanás ami kellene ehhez. Plusz ne felejtsük el azt sem, hogy közel sehol nincs az egész világon (!) olyan jó net mint nálunk (top 3 vagyunk ha jól tudom, worldwide), szóval rendkívül sok területen lenne baj ezzel. Amint elérjük viszont, hogy a bolygó 100%-án legyen egy 4 vagy 5G sebességű net úgy ez válik a legjobb opcióvá. Én 10-15 évet tippelek ennek, és biztosra veszem, hogy ez a jövő.

2 Likes

Egyértelmű hogy ez lesz, sőt, érdekes mégis mi és milyen formában és mi marad, hiszen quantum számítógépeken szerverpark jelleggel fog minden futni, és nem lesz se pc se konzol, se kalózkodás, csak egy-egy vevő egység. Jó persze igyis kehetnek cégenként ilyen komplett rendszerek, exkluzívokkal…
Na de az hogy a konzol és pc, laptop… gyártás konkrétan leálljon és megálljon egy build, teljesítmeny szinten és eme kis cucclikat gyártsák csak, hát ja, idő kell hozzá mert most írtózatos nagy bizniszt buknának…
De milyen epic kenne, csak egy okosóra (igen, az mert mindig kéznék/kezen van) lenne minden pc konzol laptop teló helyett, egy hibrid lenne, monitorokra tvkre tudnád kitükrözni vagy akár azokat is leválthatná (ami még valószínűbb kegakábbis még hosszabb távot jósolnék erre) mert kitudná vetíteni pont úgy 2Dben mint egy projektor csak bszó tv/monitor képminőségben vagy majd fullos 3D igazi térbeli AR hologrammként, mint Jarvis (Vasemberben), Star Wars, Mass Effect… csak színesen, egy kis karórábóo ami teljesítményben porig alázza a high end mai pcket… egy eszközben minden multimédia és kommunikációs/egészségügyi ellenörző/szórakoztató tech! :yum: Telót is kiváltaná mert vagy leveszed mint amikor hologrammot ajarsz vagy úgy beszélsz bele mint James Bond. :slight_smile:
Sőt, helyesbítek elnézést, fontos, hogy nem szükséges erős hardvernek lennie basszus kulcs pont a főtéma miatt, mert STREAMbe jönnének a cuccok! Ennyi! (De valószínűsíthető akkorra már tényleg még erősebbek lesznek a kisebb hardverek is, és jobb aksit is kapnak… No de, ahogy mai fejlődik a számítógépes teljesítmény/technika, az biza véges mert eljő az az idő amikor akármilyen kicsi nanotechkel se fér el fizikailag több tranzisztor, na ak hova tovább? Quantum tech. És nem csak marketing mód. Gyökeresen újra definiálja az egészet az alapoktól, no 0/1, no no no pl, this time it’s gonna be different, no no no pls, this time it’s gonna be different, ugyanis egyszerre eleht mindkettő, szuperpozíciónak nezett jelenség quantum logika! Kajak! :rowboat:
Még csak speckó számításoknál, de azoknál többszörös felfoghatatlan a teljesítmény javulás, amint a szoftvert és mindent az alaptól ráépítenek… Nincs meg állás. Ja és igen srácok és Srácok, ehhez TÉNYLEG kell folyékony Nitrogén! :smile:
Szóval quantum gépek->szerver park->livestream no hardver limitációk, no console war no masterrace, no kalózkodás, mindenki happy és max grafika, max fps… csak jobb net kell globálisan.
Próbáljátok ki PSNow/PS Remote-ot (Remote ingyesen ha van PSetek)

1 Like