TheVR Fórum

A közösségi oldalakban van a jövő?

Sziasztok. A minap el gondolkodtam egy dolgon…
Hogy vajon tényleg a közösségi oldalak nyújtotta kényelem lesz a jövőnk? Gondolok itt arra, hogy a TikTok, YouTube, Twitch, Instagram lesz a lehető legjobb pénzkeresési módszer?
Mert ha ez tényleg így van, kicsit sajnálom azokat az “egyszerű” magán embereket mint akár Én, akiknek nem adatott meg az a kommunikációs képesség vagy tehetség ami ehhez kell. Kicsit unfair-nek gondolom ezt, Nektek mi erről a véleményetek?
Nem feltétlen a VR-ra gondolok, mert 8 év az 8 év, bőven le tettek valamit az asztalra.
Inkább a tátogó tiktok sztárokra, és ezekhez hasonlókra gondolok Nemzetközi szinten.
Vagy jöhetek a pénzzel is, hogy egy 19 évesnek hány lambója van, és az egyszerű (hát muszáj ezt írnom, más nem jut eszembe :sweat_smile:) Gyári munkás pedig egy F Astra mellett öregszik meg.
(Igen, inkább adnék egy lambót egy gyári munkásnak, mint aki a TikTok-on pislog a bal illetve jobb szemével… )
Ha ez kérdés lenne akkor igen, mondható irigységnek, de ki a frász ne irigykedne egy tini gyerekre aki havi szinten új autót vesz…? Legbelül szerintem mindenki.
Ezt én nem változásnak vagy modernebb életnek gondolom, hanem egy korcs jövőnek.
Persze legtöbbször nem maga a személy miatt lesz valaki ennyire híres vagy felkapott, hanem a körülmények vagy az internet alakítja így.
Egyértelműen nem a pénz a legfontosabb dolog tudom, hanem a boldog élet és egészség, de ez a szintű gazdagság nem zárja ki a többit.
Tudom ez egy érzékeny téma, de pont ezért érdekel a véleményetek. :hugs:

3 Likes

Röviden és tömören: Remélem nem!
Hosszabban:
Az egy dolog, hogy egyre több celeb, insta és media személyiség lesz, de azok nem fognak neked és másnak többet adni, mint tátognak és ökörködnek esténként a monitorodon. Abból nem lesz kenyér…
Minél több ilyen van, annál jobban elkorcsosul a világ. Ma már szinte senki sem akar dolgozni (tisztelet a kevés kivételnek), csak dőljön a lé. Ezen emberek többségének hiába van Lambó meg Ferrari a garázsában 18 évesen, attól még egy buta, önelégült semmit érő ember lesz, akinek nem vágyunk a társaságára. Nem tudsz vele semmiről beszélgetni, csak arról amit Ő csinál. Kevés olyan média személyiség van akivel el tudsz rendesen beszélgetni és értelmes ember. Én pl. az előbbi embereket meg se nézem. Nem azért mert irigy vagyok rá , mert pont nem érdekel mennyi pénze van. De nem a pénz tesz emberré! Pistiék is sokat elértek és sok mindenük van, de Ők pl teljesen mások a számomra, mert értelmes tartalmat gyártanak, olyat ami érdekel.
De ez csak az Én felfogásom, mondjuk kicsit az is közre játszik, hogy enyhén Anti-szociális vagyok. :smiley:

1 Like

Nem a kiszolgálóval van a gond, hanem az igénnyel!!!

Bármilyen tartalom lehet sikeres, ha van aki megnézi, legyen az valaki megitélése szerint, jó vagy rossz.

Lehet szidni a vv 60.-ik részét, tiktok csillagokat, insta celebeket stb. stb, de abszolut nulla értelme van, a bevételeiket a nezők teszik a zsebükbe.

Mindenki elött meg van a lehetőség hogy utánnuk csinálja pl. a tiktokot, de nehéz 1 percben érdekesnek/viccesnek lenni hetente párszor. Mint minden foglalkozásnál a neten is megvannak a rétegek a jól keresőtől, egésszen a nulla bevételig, persze nyilván a toppot látni napi szinten. Rengetegen próbalkoznak és ahoz képest csekély a befutotttak száma.
Igen, ez is munka.

Olyan munkát végzek egy ideje, ami pár éve még nem is létezett és a fater sem érti hogy lehet ezért pénzt kapni :).
Változnak a dolgok és érdemes nyitotnak lenni rájuk.

Szerk: Az alap kérdésre is válaszolva :slight_smile: A fizikai munka lesz egyre értekesebb :wink:

3 Likes

Hiába lesz értékesebb a fizikai munka, ha a töredékét nem keresik meg vele az emberek…
Úgy vannak vele oké a Magyar nem akar dolgozni, akkor felveszünk szépen Román vagy valamilyen hasonló munkaerőt, akik jobban bírják és alacsonyabb bérért is elmennek dolgozni. (Vidéken jól hangzik a 180 nettó a gyárakban, Pest közelében meg kb éhenhalsz ennyiből)
Én eddig 3 gyárban is dolgoztam, viszonylag nevesekben, de bárhol is vagy, ha nem nyomod neki és nem húzod a beled akkor kb a minimálbért vagy a bérminimumot fogod keresni egyfolytában… Sajnos. (Ugye a mozgóbér, teljesítmény bónusz hasonlók)
Lehet van igazság abban, hogy az igénnyel van a gond… Csak sajnos egy ilyen korcs világban a gyerekedet sem tudod normálisan felnevelni, mert biztos hogy 10 évesen 5 nyelven fog tudni káromkodni vagy hasonlók… Benyomod a TV-t és csak azt látod hogy dugnak mint a nyulak…
Rokonom kislánya oviba jár és már ott elkezdődik az egymás dolgainak fogdosása… ha értitek. (Meg még mesélhetnék)
Nem tudom milyen világ jön de az biztos, hogy a mostaninál nem lesz jobb… Ennél már csak rosszabb lehet de tényleg. Azzal, hogy mentsük meg a Földet már rég elkéstünk szerintem.
A 2005-2010 es évek után egy picit másféle forduló kellett volna talán.

Jaah meg a másik… Imádom… épp most beszéltek róla Pistiék… Hogy már a 10-12 éves gyerekek (például a 12 éves unokaöcsém) is a politikáról beszélnek, ki kit váltott, kivel vannak rossz viszonyban és hasonlók. És ez még nem is a szülő hibája, hisz már mindenütt ez megy, lehet belehallgatnánk egy 10-20 tagú alsós gyerek beszélgetéseibe és kiégnénk. Én meg tologattam a lepkét, vagy megkóstoltam a gyümölcs formájú homokot…
Nem tudom milyen jövő lesz itt, de örülök, hogy nem most születtem. Imádom Pisti gondolkodáamódját, és biztos vagyok benne, hogy az a gyerek is sokra fogja vinni.

2 Likes

Én kicsit most ketté választanám a topikot nagyából @farkas_zolee komentjétől.
Az első felére reflektálva.
Igen lehet jó pénzkereseti mód a TikTok, YouTube, Twitch, Instagram. De ez is olyan, hogy sok háttérmunka van vele ha mínőségi tartalmat gyárt valaki. Az igénytelen visítozós ugrálos vackokat most hagyuk mert azok ilyen ideig óráig mennek csak. Illetve a nagy pénzeket nem a platformoktól kapják hanem a szponzori szerződésekből, ahoz meg nézetség kell ami nem jön magától ha nem tudsz érdekes, kreatív vagy megbotránykoztató lenni(franc tudja melyik Paul gyerek pl). De ha belegondolsz a 90-es 2000-es években ugyan ez volt a TV csak ott nem volt meg a lehetőség, hogy bármikor bárki megpróbálja. A lényeg ha nem teszel bele végtelen+1 munkát és időt nem lesz belőled semmi ezeken a platformokon, de ez az élet minden területén így van.
Fater szokta mondani, hogy tök mindegy, hogy mit csinálsz arra törekedj, hogy abban te legyél a legjobb és akkor nagyon sok pénz fogsz keresni.

A fizikai munka értéke pedig tényleg megy fel. Csak pár példa:
Ács ismerősék 3 nap alatt elfelejtenek egy tetőt lecserepezve minden patika 1,5 milla munka díj. Van két segéd munkás azok kapnak fejenként 15/nap a többit ők ketten teszik zsebre. Ha bármit melót kérnék tőlük akkor ilyen max jövőre vagy ha valamelyiket visszamondják nekik annyira tele vannak melóval.
Fűtés szerelő 2 nap alatt megcsinál egy családi házat kazán + radiátorok 800k aztán kalap kabát.

Szóval lehet itt pénzt keresni csak ésszel kell csinálni.

A második felére pedig nem csak megcsinálni kéne a gyereket hanem nevelni is meg odafigyelni rá.
Az ovis storinál meg két dolgot nem értek. Az egyik, hogy mért jár még oda a gyerek. A másik pedig, hogy hogy van még életben az ovonő/férfi aki ilyet megenged. A szűlő helyében már kitéptem volna az asztal mögül.
TV-t meg nem kell nézni annyi alternatíva van helyette és annyi minőségi tartalom, hogy életed végéig néznéd akkor se fogyna el.

3 Likes

A streamerek 1%-át nézi a nézők 99%-a, a streamerek 99%-a pedig a nézők 1%-án osztozik.

Ez kb annyira a jövő, mint hollywood-ban sztár színésznek lenni…
Vagy mint elindulni az xfaktorban és megnyerni… Vagy sorolhatnám még.

Ez nem a jövőre jellemző, hanem már rég a jelenre, évszázadok óta, és még lesz évszázadokig. Alapból mindenki nem lehet gazdag alapszabály. Különben felborulna a világ.