TheVR Fórum

A legfurcsább anyakönyvezhető utónevek 2017-ben

Sziasztok!

Mi a véleményetek a 2017- ben adható legfurcsább nevekről, szerintetek milyen hatással lehet ez arra a gyerekre akinek a szülei ilyen nevet adnak, és ti adnátok-e ilyen nevet egy gyereknek, vagy ha ezek közül kéne választani melyiket választanátok.
Én ezen az oldalon találtam ilyen beteg neveket: [http://www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/hirek_erdekessegek/23921/a_legfurcsabb_anyakonyvezheto_utonevek_2017-ben]

Ilyenekről mindig eszembe jut, hogy tudtak valamit a spártaiak…
Pár év múlva meg megy az anyuka sírva az iskolába, hogy jajj szegény lányát/fiát kicsúfilják.

4 Likes

Személy szerint nem vagyok oda a mai nevekért… Már az élet első pillanatában megbélyegezni valakit valami hülye névvel csak azért mert “különleges”, “egyedi” stb… Ez szimplán csak a szülők önzősége…

1 Like

Na most. Az én nevem már nem nevezhető különlegesnek, de régebben az volt.
A civil nevem: Violetta és iszonyatosan sok károm/bajom származott ebből.

 1. Nem voltak hajlandóak az emberek elfogadni, hogy ilyen név pedig van. Mindig átkereszteltek valami másra.
  Például az első bankkártyámat is NIKOLETTA névre állították ki, pedig érthetően és olvashatóan lebetűztem a nevem (plusz személyi). Be kellett vinnem az anyakönyvi kivonatomat, hogy elhiggyék, tényleg így hívnak.
  Amikor egyetemre kerültem, volt egy tantárgy (már nem tudom melyik volt) ahol úgy szerepeltem a jelenléti íven, hogy NIKOLETTA. Amikor felolvasták a neveket és ennél a névnél nem tettem fel a kezem, így igazolatlant írtak be mellé. Tanítás után odamentem a tanárhoz megbeszélni, hogy én VIOLETTA vagyok és az én nevemet nem olvasta fel. Mire ő: “Miért nem jelentkeztél a Nikolettára?” Már hogy jelentkeztem volna amikor nem úgy hívnak!
 2. Hívtak már Máriának is. Oka: “Ezt meg tudom jegyezni, mert ilyen van.” Hát köszi…
 3. Nem tudtak fiatal koromban kitalálni rá semmilyen becenevet! Most már van, volt munkahelyemen Lettinek hívtak, most barátaim Vio-nak hívnak (párom is) akik nem ismerik a Teegrah-t.
  Saját apai nagyanyám nem köszöntött fel SOHA a névnapomon, mert csak VIOLA volt a naptárban és az szerinte nem Violetta így nem köszöntött fel. :confused:

Tudnék mesélni érdekességeket, ezeket csak így hirtelen. :smiley:
Teegrah csak én vagyok, és december 19.én tartom a névnapomat. :smiley:

10 Likes

Hát vannak cifra keresztnevek az biztos, én nem igen preferálom a nagyon egyedit, mert van hogy a gyereknek tényleg nem tesz jót. @Teegrah engem mindig Mariannak hívott a vezetés oktatóm pedig nem egy bonyolult név a Nikolett. De volt más tanárom is aki más néven hívott így a suli végére megtanultam hogy, ha olyan nevet mondanak aki nincs az osztályban akkor nekem szólnak :rofl:

2 Likes

Te jó ég… Tehát van még tovább? :smiley: Violetta --> Nikolett --> Mariann? :smiley:

Van itt olyan Mariann akit máshogy hívtak? :smiley: Írjunk már egy láncot! :smiley:

3 Likes

Az én keresztnevem Andi. Gyakorlatilag abc sorrendben minden néven hívtak már. Nem viccelek. Minden néven XD

Én András vagyok, de néha le Bandiznak a piszkok :smiley:
Nekem nincs bajom az új nevekkel, sőt. Egy két extrém Gandalf vagy Rambo nevet leszámítva jó dolognak tartom. Olvastam, hogy Amerikába furcsán néznek a magyar hagyományőrző nevekvre. Mindenki István, Balázs, Anna, ne adj isten András… Kint teljesen elfogadott a szabad és egyedi névválasztás a legextrémebbekig. Itthon pedig most törünk ki a gyöpös kommunista névadásból.
Tudjátok melyik a leggyakoribb női név? A Józsefné! …

Valamilyen szinten igazat adok neked, megmondom miért.
Az sem jó és nem tetszik, amikor egy osztályban van 8 db Szilvi és már extrém névelőket vagy a vezetéknevet kell használni, hogy megkülönböztessék őket.
A másik véglet az, ha a legegyszerűbb nevet sem tudják megjegyezni és átkeresztelnek, olyan névre amit te is nagyon utálsz. :confused:

A legjobb módszer az lenne, ha:

 • kapsz egy nevet a szüleidtől amin hívnak téged amíg öntudatra nem ébredsz
 • idővel választhass magadnak egy 3. nevet ami lehessen AKÁRMI ami neked tetszik. Így hogy te választod ki magadnak, így lehet egyedi, lehet olyan ami neked kedvez, stb. De ne lehessen utána változtatni rajta, mert akkor mindig mindenkit hetente átkeresztelnének. :smiley:
  Például a vallás is ilyen. Ha én mondjuk kereszténynek születtem és a családom is az, ez ne befolyásoljon abban, hogy felnőttként én mondjuk buddhista leszek. :slight_smile:

Az más. :slight_smile: nekem is van Szandra, Szasza, Szandi ismerősöm. :slight_smile:
Én megváltoztattam a Vezeték nevem családi okokból és ki van annyira találva, hogy másodszorra már sokkal drágább. Szóval minden újévbe nem érdemes kipróbálni valami újat :smiley:

Nekem két keresztnevem van és egyik sem bonyolult. Petra Szilvia. Borzasztóan utálom a nevem, így lett belőlem Pettus mindenki előtt. Összesen két ember hív Petrának, mindenki más Pettusnak vagy Petinek (külön sztori). Van olyan ismerősöm, aki sokáig nem tudta a rendes nevem.
Van, aki csakazértiis Szilvinek hív. Én meg egyiket se szeretem, szóval csak összeszorítom a fogam és elviselem.
Voltam már Szani is amúgy. Illetve szegény dédim hívott Józsinak, apa után. Dórika mamámnak és Bianka. Nem baj, hallgatok én a “fiam”-ra is.

Peti sztori: anno haveroknál voltunk, akkori párom Petrát akart mondani nekem, valahogy sokadjára már néztek haverok, hogy miért, mert ugye Pettus vagyok. Ki az a Petra? Ugyebár én. Aztán egyszer a Petrából valahogy Péter lett és Peti lettem.

Másik két becenevem még a Petuka és a Pepe. Unokatesóim hívnak Pepének a kezdetektől és mamám pedig Petukának. Ha valaki más van velem, akkor sose tudják kiről van szó.

1 Like

Én egy spanyol társaságban lettem Pepe mert a Norbertet nem tudták megjegyezni mert nincs ilyen név náluk. :smiley:

Ezekkel az új nevekkel nekem is az a bajom mint sokaknak akik itt előttem írtak, hogy már egy elbaszott névvel megbélyegeznek valakit a születése pillanatában. És itt nem a ti neveitekre gondolok, hanem a cikkben szereplőkre. :smiley: Látom magam előtt szerencsétlen csajt akit Kandidának hívnak, hogy mennyire megalázó lesz neki ez a név később.

1 Like

A munkámból kifolyólag rengeteg furcsa névvel találkoztam, a legmegdöbbentőbb viszont a Tarzan utónevű magyar fiatalember volt :smile:
Ezek után örülök, hogy a szüleim normális névvel áldottak meg :slight_smile:

És még én panaszkodok néha, hogy Rudolfnak neveztek el … :frowning:

Ha szélsőséges focidrukker lennél, akkor hívhatnánk UV-nak… :smiley:

Amúgy annyira nem fura/érthetetlen/megjegyezhetetlen név a Violetta, csak ritka.

3 Likes

Köszönöm. ^^ Sokan mégsem tudják megjegyezni. Tudom, ők a hülyék. :wink:

Néztem ezt a listát és csak egy dologra tudtam gondolni, szegény gyerek mit kap majd a suliban :stuck_out_tongue: Nem értem egyesek miért utálják már a gyereküket rögtön az anyakönyvezés idejében :slight_smile:

Nekünk mondjuk sikerült egy ritka nevet találni a lányunknak, de az vicces történet volt. Párommal utaztunk valahol egy főúton, még nem tudtuk, hogy terhes de szóba kerültek a gyerek nevek, már jó ideje egy furgon mögött mentünk, amikor a “milyen név lenne jó” kérdésen méláztam vezetés közben, majd a furgonon lévő feliraton megakadt a szemem (FORNETTI), majd benyögtem: legyen Netti… párom néz, hogy ezt honnan szedted? Mondom figyeld a feliratot a kocsin, szakadtunk a nevetéstől, főleg mert mondtam, hogy lehet így ingyen sütit kapna, ha már “for Netti” :smiley: aztán pár perccel később már nem nevettünk, hanem tök komolyan gondoltuk a Nettit, hogy ha majd lesz egy lányunk, ez lesz a neve… aztán rá nem sokkal derült ki, hogy baba lesz, lány lett, Netti lett :slight_smile: most már 4,5 éves :slight_smile:

12 Likes

Gratulálok a kislányhoz! ^^
Sztem ez eszméletlen cuki név és a történet is az! :smiley:
Tesóm kislányát Boglárkának hívják,ami becézve Bogi. Amikor babát várt az elején két orvos is azt mondta fiú lesz, Bence lett volna. Aztán kiderült h mégis lány! :smiley: Én beleéltem már magam h fiú lesz, így Bogi helyett mindig Bobit mondok. :slight_smile: Most lesz egy éves. ^^

Nem hiszem, hogy kellemetlen lenne számára, hogy csakis én Bobinak hívom. :smiley: Szerintem aranyos. ^^ <3

6 Likes

Az én nevem Adrián, de az évek során szólitottak már Daninak, az utóbbi időben pedig többször szólítottak Krisztiánnak is, és volt már párszor, hogy ha nem reagáltam, akkor jött a “pedig neked szóltam”. Hát ha nem nem keresztelne át az illető, akkor tudnám, hogy nekem szól, baráti társaságban pedig a becenevemen szólit mindenki, ami a Süti.
Hát részvétem azon gyermekeknek, akik a listán szereplő nevet fogják kapni.

1 Like

Na banyek akkor én mit szóljak… nem furcsa de

A Sanyi a lóból nem találtam eredeti rövidet.

Munkahelyen szoktam kapni az ívet a lakatos kollégáktól

Off : van két féltesóm : Valdó és Valter ----na ők rendben vannak

2 Likes