A lengyel kormány ajándéka - This War of Mine

A “Pobierz Grę” gombra kell nyomni és mehet is.

4 Likes

The game “This War of Mine” is available only to students and teachers in Poland who want to use the game in Polish language, ethics or social studies lessons. Any further sharing, reselling, commercial use, posting on file sharing sites is strictly prohibited.

Mondjuk azt az embert is rögtön kirúgnám IT-ról, aki egy kormányzati weboldalra feltölti a GOG-os telepítőt nyersen, WeTransfer-en keresztül, mindenféle korlátozás nélkül. Ez konkrétan gányolás.

1 Like

Az a baj teljesen lengyelül van. Egy kicsit nehéz lesz így játszadozni! :smiley:

2 Likes

Nem működik ehhez.

Miért? Hol akadsz el?

Most tényleg arról beszélgetünk, hogy egy pár ezer forintos játék esetén hogyan lehet visszaélni a lengyelek saját állampolgárainak szánt ajándékával? Gyerekek, ne már. Azért mindennek van határa.

3 Likes

:smiley:

1 Like

Ja mert ha kulccsal veszem az annyival etikusabb :smiley: :laughing:

Kit izgat ha működik.

@cubixx4 részletesebben is elmondhatod, hogy mi bánt a kulcsokkal kapcsolatban, mert több szomorú emoji-t is kaptam már tőled.

Az igazat megvallva, lusta voltam kifejteni :smiley:, mert egy hosszú és nagyon megosztó történet. Előre felhívom a figyelmet, hogy a személyes véleményemet fogom megosztani, ami nem aranyigazság.
A kulcsos oldalakat nem hiába hívjuk szürke zónának, mert ugy-e olyan mint a mesében, legális is meg nem is.

A problémám az ilyen kulcsokkal a következő:

  • Ugy-e pont úgy fizetsz egy termékért, csak az adott összeg nem feltétlen oda megy, ahová kéne. Jelen esetben egy pont olyan játékról van szó, ahol a fejlesztők nagyon is megérdemlik a bevételt, mert szerintem egy zseniális címről beszélünk. Amúgy is egy kis stúdióról beszélünk.

  • Sosem tudhatod, hogy honnan származik az adott kulcs. Lehet lopott kártyával vásárolt, lehet dobozos kiadásról levett kulcs, lehet kiadótól kiszivárogtatott, vagy humble bundle maradék. Lehet bármi. Személy szerint nem tartom morálisnak a forrást minden esetben. Én személy szerint a Humble Bundle maradékokat steamgifts-en szoktam továbbosztani (nem kell így csinálni senkinek, csak leírtam én hogyan járok el).

  • A fentebb leírtaknak köszönhetően megvan rá az esély (habár elég kevés), hogy a kiadó visszavonja a lopott kártyával vásárolt kulcsokat (Ubisoft: Cancelled Keys Bought Fraudulently From Origin | Rock Paper Shotgun). Tudom létezik G2A Shield, blabla, de akkor is. Miért támogassak tolvajokat? Akkor már inkább torrent. Arra is megvan az esély, habár tényleg elhanyagolható, hogy a Steam accountod issza meg a levét (What exactly am I risking if I buy Steam keys from unauthorized sellers online? - Arqade).

  • Sok esetben a fejlesztők jobban járnak ha egyszerüen inkább letorrentezed az adott címet, mert felesleges erőforrásuk és pénzük megy rá a hitelkártyacsalások kinyomozására:
    Developers tell people to pirate their games instead of using G2A | PC Gamer

Félreértés ne essék, értem, hogy miért léteznek ilyen oldalak. Értem, hogy olcsóbb, és a felhasználóknak végülis sokkal jobb, mivel olcsóbban jutnak hozzá ugyanahoz a termékhez, és nem kéne érdekeljen a forrás. Na engem pont érdekel.
Azt is értem, hogy ha hivatalos forrásból veszem meg, a pénz javarésze úgy sem a fejlesztőkhöz megy, mert amúgyis egy jó nagy részt leakaszt a “gonosz kiadó”, majd a “még gonoszabb Steam”, meg adó meg minden.

tl;dr
Csak hivatalos forrásból vásárolok termékeket, mert így szerintem támogatom a készítők munkáját.

2 Likes

Hol a másik? Csak erre az egyre emlékszem :smiley: .

Értelek, köszi, hogy leírtad. A másik talán win10 kulcsnál volt, de lehet, hogy nem Te voltál és én keverem.

1 Like

Sehol sem akadtam el. Ehhez a verzióhoz nem működik a magyarítás. Hol akadnék el, ha csak a főkönyvtárba kell telepíteni? Letöltöttem inkább epic gamesről a játékot.

2 Likes

bruh, miért nem azzal kezdted?

3 Likes
nagyon low effort de legalább nem is vicces

@lengyelb jöhet a zárás vagy törlés ha tényleg nem működik, bár a 62 kattintásból csak egy (1) utalt erre. Köszi

1 Like

Oksa, akkor nem válaszolok, mert itt gúnyt űznek belőle. Pedig te kérdezted.

Nem űzök gúnyt belőled, tényleg érdekel hogy miért nem kezdted az szerinted egyszerűbb megoldással.

2 Likes