A Logitech G102 egérből két fajta van?


#1

Megéri a drágábbat venni, vagy az olcsóbb is tökéletes egy casual gamernek? Egyébként egy kicsit meglepett mikor megláttam a másik fajtát, mert a PCX-en eddig csak egy féle volt, most töltötték fel a 6000 DPI-set. Én eddig azt hittem, hogy a G102-ből csak egy féle egér van.


#2

Ez attól függ, neked kell e a 8000dpi, vagy elég a 6. Ha elég a 6, akkor vedd az olcsóbbat.


#3

Ha jól emlékszem egy firmware frissítés és máris 8k dpi lesz.


#4

Akkor hogyan lehet, hogy két külön egérként árulják, ha egy szoftverfrissítés megoldja? Amúgy ugysem fogom még a 6000 dpi-t sem kihasználni, ez az érték amúgy is csak parasztvakítás, kutya se használja 2000 dpi felett. És még sokat is mondtam. Csak azért kérdeztem, nehogy az olcsóbban valami rosszabb szenzor legyen.


#5

Én speciel 3k DPI-t használok. :smiley: Emlékszem pár egérrel ezelőtt, meg pár setuppal ezelőtt még 1600 DPI-t használtam.
Ha 4k monitorra váltanék fix kellene +1-2k
Rengeteg termék van rengeteg verzióban. Van, hogy kiadnak egy frissített változatot.
Érdemes a gyártó oldalán nézelődni, és csak utána keresni őket a kereskedőknél.
https://www.logitech.com


#6

A gyártó oldalán csak a 8000 DPI-s verzió van, nem írnak egyéb verziókról.


#7

Valószínűleg a termék legfrissebb verziója van fent, nem fix, nem ismerem annyira a logitech rendszerét, minden márka másképp csinálja ezt.
Amikor TP-link routert akartam venni én se tudtam mi van, mert nagyon hülye rendszerük van, még a boltok se tudják melyik verziót árulják a termékeknek, érdemes szerintem átlátható rendszerben működő márkát választani.


#8

Pénz. Olcsóbb egy új SKU számot csinálni a gyárilag új Firmware-rel érkező egerekhez és új dobozt. Mint a már piacon piacon lévő 3 millió egérhez új specifikációs matricát gyártatni és szét postázni.

A régi 6000 DPIs és az “új” 8000 DPIs ugyan az az egér, sőt a G203 is ugyanaz, sőt abból is van kettő ugyanezen okok miatt.

Vedd amelyik olcsóbb.


#9

Azt mondod ez a kettő egy és ugyanaz?

Azt hittem ilyen csak a mesében van :smiley:


#10

Ilyet senki nem mondott.
Az egyik 910-004846, a másik meg 910-004939, tehát nem ugyan az.
Ne mond, hogy nem láttál még olyat, hogy egy adott terméknek több alverziója van.
PS4-ből is rengeteg verzió van, mindegyik PS4, ez nem azt jelenti, h nem különbözőek.
Ha úgy se tudod megkülönböztetni őket én is azt mondom vedd az olcsóbbat.


#11

Pedig elvileg ugyanaz az utolsó kapcsolóig, de legalább is a szenzor biztosan, ahogyan a ház is. Az olcsóbb 102 valszeg az első szériából visszamaradt, az drágább a már firmware frissített, a 203 pedig szimplán az EU piacra szánt darab. Én is anno ilyen ~6-7k körül ebayoztam a 102-t mikor megjelent, majd frissítette magát. Ugyanígy akartam benyúlni a G305 ázsiai verzióját a G304-et 30 dodóért csak akkora pont elfogyott pedig ugyanaz a hero szenzor és 20 dolcsival mégis olcsóbb volt.


#12

Na pont erre voltam kíváncsi, hogy ugyanaz-e benne a szenzor. Mert az oké, hogy vannak egy terméknek alverziói, de azért 2000 DPI-s különbség az ordítóan nagy. De ezek szerint azért van ez a 2000 DPI-s különbség, mert az olcsóbbikba régebbi a firmware? És ha régebbi a firmware, akkor hiába töltöm le hozzá a legfrissebb drivert, akkor is csak 6000 DPI-n fog menni az egér, mert régi benne a firmware és csak 6000-et tud? Csak meg akarom érteni, hogy jól gondolkodom-e és hogy tisztában vagyok-e a fogalmakkal. Köszönöm.


#13

Szimplán Fw frissítés után 8000 DPI-t lát. De elárulom neked (bár nem vagyok nagy FPS guru, de inkább csak lődözős gamekkel játszok) pontosan semmi különbséget nem érezni 6000 meg 8000 között (mivel a szenzor ugyanaz), de még a 305 12000-es hero szenzorja sem nyújt többet érezhetően a több mint 2x árért, csak annyit hogy wireless. Szvsz 7 ezer ft alatt a 102 az egyik - hanem a legjobb - választás és megállja a helyét a top multi komp játékokban is. Annyit hozok fel hátrányára, hogy a kábel kicsit merev, én ezt cseréltem parakábelre, úgy pedig tényleg úgy rángatod ahogy akarod és kb ha nincs egy adott játékkal a kezedbe 10k+ óra meg se tudnád különböztetni a G Pro-tól. Harmad áron. Na jó meg a görgőnek picit zörgős hangja van. Illetve ha van forrasztós ismerősöd, apróról 500 Ft-ért kapsz japán Omron mikrokapcsolót és a klikk hangja fele lesz, nyomáspontja meg sokkal puhább meg érezhetőbb.