A mai generáció( tudom hogy ez egy kicsit ilyen zsémbes ,de nagyon kiváncsi lennék a véleményetekre.)


#1

Kiváncsi lennék mi a véleményetekre azokról a monstani tizenévesekről akik non-stop márkás ruhában járnak. Ezzel eddig nem lenne bajom de, hogy másokat azért néznek le és baszogatnak, mert ők nem márkás ruhában járnak.
Téma 2.: Engem személy szerint nagyon zavar az hogy a mai gyerekek nagyon szlengesen és rohad mocskosul beszélnek. Én ki nem állhatom azokat a szavakat,hogy: still, off, lmao. Mostanában észre vettem hogy a tinikk (tisztelet a kivételnek) minden rohadt mondatban tesznek valami trágár szót. Minap csíptem el egy mondat foszlányt két kb. 13-14 évestől:
-Hallod, anyám tegnap leküldott a boltba. BAZZEG.
-Milyen köcs*g máá. Neki van kocsija.
Ez engem olyan szinten felidegesített, hogy majdnem odamentem hogy egy kicsit meg változtassam a véleményét.


#2

A ruhákról nekem az a véleményem, h nem vagyok reklámtábla próbálok minél kevesebb olyan dolgot hordani amin látványosan fel van tüntetve a márkája, ez egy nike cipő esetében nehéz de ott is ragaszkodok a fekete alapon fekete logohoz, h ne legyen túl feltűnő. Kamaszkoromban is így volt, de mindig voltak és lesznek olyanok akiknek fontos, h “villantsanak” ez ellen nem lehet mit tenni.
Az hogy beszólnak, lenéznek másokat, az szomorú, de sajnos ez ellen se lehet nagyon mit tenni :frowning:

A beszéd, azt h a “mai fiatalok” milyen kevés szókincskészlettel rendelkeznek az az oktatás hibája és a szülőké, szerintem első körben ezért használják ilyen gyakorisággal az olyan indulat szavakat amiket említettél.


#3

A csúnya beszédről már biztosan volt szó HH-ben.


#4

A ruhákról az a véleményem, hogy ezt sajnos a mai világ érték rendje szüli főleg Magyarországon mi a “lényeg” nézzél ki jól ezt mint ruházat mint testfelépítésre értem (ha nem jársz edzeni akkor már gáz vagy) és ez azért van mert mindenhol ezt látják. Én is sokat káromkodtam amivel szerintem nincs gond de szüleimről nem beszéltem így és próbáltam nyilvános helyen ezt nem fennhangon mondani mert tudtam róla, hogy ez attól függetlenül nem jó dolog. Én úgy érzem ez kezd kiveszni az emberekből nem tudnak vonalat húzni, hogy mit lehet ismerősök között és például mit egy nyilvános helyen.


#5

Ezekkel (káromkodás, tiszteletlenség, divatizé) szerintem nincs gond, majd kinövik…

Ami viszont gáz az a “bullying”, ami jöhet a fentiek következő fokozataként is viszont. Azért írom angol szóval, mert igazán nem tudom, mi az ideális magyar megfelelője, szótár szerint erőszakoskodás meg terrorizálást dobja a gép, de igazán egyik sem pontos, de talán a terrorizálás áll a legközelebb ehhez. Na ez az, ami sajnos mindenhol ott van, főleg általános és közép iskolákban és iszonyat mód nyílik a bicska a zsebemben, ha ilyesmit hallok, főleg amikor mindenki tud róla de mégsem csinál senki semmit, egy gyerek meg szenved és esetleg évek után idegroncsként kerül ki belőle… vagy rosszabb esetben valami hülyeséget csinál . Lehet ez megérne egy önálló témát is.


#6

erre azt szoktam mindig mondani, hogy én is voltam tinédzser, én is csináltam faszságokat, és biztos én is megkaptam az akkori harmincas korosztálytól, hogy "ez a mai generáció…"
Minden generációnak megvan a saját hülyesége illetve “újitásai”, ha nagyon zavar ne nézz oda. :slight_smile:


#7

Az biztos, h én nem lennék ma se kisgyerek, se tinédzser. (28 vagyok most :slight_smile: )
Boldogan gondolok vissza arra, h kertesházban lakhattam vidéken, h sokat játszottunk kint az udvaron, fára másztunk, csigákat és pókokat fogdostunk össze, meg minden ilyen kinti jóságot műveltünk. Minket elküldtek még macinaciban suliba, és nem cikizte senki halálba a másikat emiatt. (Más miatt csúfolódtunk, egyik gyerek sem szent.)
Persze akkor is megvoltak az ilyen triggerek, Budmil táska, Polly pocket baba, színes-szagos zseléstol, kinek van emeltes tolltartója… De sokkal ingerszegényebb környezet volt, mmint voltak ingerek, de nem ezek a gyorsan változó technikai dolgok. Gondolom értitek mire gondolok.
De ha megnézitek a mai felnőttek sem különbek most, megveszik mocsok drágán a kütyüket és a márkás ruhákat, csak rájuk már senki sem szól emiatt :slight_smile:


#8

Az angol szleng röviditesek is volt tema mar HH-ban


#9

Mai fiatalnak érzem magam még 25 évesen és baromi csunyan szoktam beszelni de nem a szokincs hianya miatt egyszeruen olyan munka kornyezetben dolgozom egy jó ideje h a b.meg a g.cci a f.szom mindenpercben elreppen és ehez hozzá szokik egy idő után az ember. Ott a gond amikor nem tudja kontrolálni és azt gondolom h van idosebb és fiatalabb kozott is akinek ez nem megy. Eljovok a munka helyemrol sokat bmegelek de ezen kivul mast nem szoktam pedig mi magyarok tudunk cifrazni. (nem mentség, kurva csunya dolog a trágáság :smiley: én se szeretem probálok tenni ellene minden nap ).


#10

A tizenéveseknek rengeteg idegesítő tulajdonságuk van - tisztelet a kivételnek, mert nagyon sok normális is van köztük -, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy az én generációmnak nem volt, tehát ez nem csak a mai tizenévesekre jellemző.

Bár valaki fentebb említette, hogy nem gond, hogy tiszteletlenek, majd kinövik, de engem speciel ez zavar a legjobban. Hogy tömegközlekedési járművön felrakja a lábát az előtte lévő ülésre, mert ki ha ő nem teheti meg, hogy a koszos lábával összekenje azt a helyet, ahová más ül. Ha merészelnek neki szólni, még ő van felháborodva. Néha úgy érzem, hogy ők egyenesen ELVÁRJÁK a környezettől, hogy minden tiszteletet adjanak meg nekik, attól függetlenül, hogy milyen tiszteletlen viselkedést produkálnak. De ők egy fikarcnyit nem tisztelik a környezetüket. A probléma csak az, hogy sosem fognak tiszteletet kapni a környezetüktől, amíg ők nem tartanak tiszteletben másokat. Ez egy körforgás.

Egyébként akkor szoktam egyenesen rosszul lenni, mikor látszik az adott kamaszon, meg abból amit hangosan szétkürtöl a buszon, hogy TÉNYLEG mindent a segge alá tolnak a szülei és törődnek vele, hogy minél jobb legyen neki, de a hátuk mögött meg elhordja a szülőket mindennek az égvilágon. Én elhiszem, hogy fáj neki, hogy ilyen jó sorsa van, de remélem majd a saját gyerekétől ugyanezt visszakapja.

Tapasztalataim szerint viszont sajnos nem mindenki növi ki ezt az állapotot.

A munkám során 99,99%-ban felnőtt emberek panaszaival foglalkozom és hát a viselkedésük néha elkeserítően gyerekes, faragatlan és már már nevetséges tud lenni. (Szintén tisztelet a kivételnek) Nagyon sokan olyanok, mint a hisztis kisgyerekek vagy a lázadozó kamaszok, akikhez egyszerűen nem tudsz normális módon szólni.

A fenti tapasztalatok alapján azt sikerült megállapítanom, hogy a hülyeség, a tiszteletlenség, a faragatlanság nem korfüggő. Egy idősebb ember ugyanúgy tud felháborító módon viselkedni, mint egy rossz passzban lévő kamasz.


#11

Van egy remek idézetem erre:
-A gyerekek 35 éves korukra lesznek elviselhetöek.


#12

Baráti körömet egy klub tevékenység során ismertem meg. A mai fiatalság is tiszteletét teszi itt. Megkérdezte haverom illedelmesen az egyiküket, hogy szeretne e egy kis narancslevet. Erre ő:
.AAAa jah adhatsz!

Korkülömbség körülbelül 10-13 év, bár szerintem ha nem is lett volna sem így kellet volna szerintem.


#13

Én még bőven a mai fiatalokhoz tartozok (15 év) de én semmi körülmények között nem merek rosszat mondani a szüleimről hiszen tőlük kaptam mindent. Engem kifejezetten bosszant ha az osztálytársam vagy ismerősöm szidja az anyját meg az apját hogy csak 5000 ft-ot kap havonta stb. Szerintem rengeteg gyerek csak a nevelés miatt ilyen és valószínűleg nem fognak megváltozni. A káromkodásról annyit mint ahogy Pisti is mondta: “nem baj csak legyen rá nyomós indok”. Én is csak akkor engedem meg magamnak ha van rá nyomós indokom, a családom körében semmiképpen sem káromkodom. A véleményem szerint leginkább csak a nevelés miatt van ez az egész!
WeAreTheVr


#14

Érdekes téma mint a szleng, mint a bullying vagy a márkás ruhák.Ma szerencsém volt hallani egy telefonbeszélgetést (csaj iphone 7 plus-al, airpodsal a buszon).Ott ült a mellettem lévő üléspár külső székén egy műkörmös mangós ruhákban járó lány, s felhívat őt valami barátnője.Meséli miket “vett” (innen tudom a mangós cuccokat), illetve azt is hogy már megint elhívta a “nyomorákos kulláncs Zoli” egy teára.Majd a csávó mellette felhúzta a pólóját, megnézte a inzulinpumpáját és a csaj ránézett a srácra (mintha kolerás lenne a srác) és elült a busz másik végébe.Csávóval összemosolyogtunk :smiley: Sajnos egyre több az olyan hogy aki nem jár kondizni az “cinkes csonti” meg “gyenge kutya”. Könyörgöm, sok ember aki körülvesz az számít értéknek akinek ilyen meg olyan fehérjekeverője van stb…Annyi tuti hogy érdekes dolog. Én is úgy vagyok vele hogy néha inkább ráfizetek 4-5 ezer forintot és azt a ruhát/cipőt elhordom tavasszal-ősszel minthogy az olcsóbbat amiből már megint vehetnék másikat 2 hónap múlva, de nem szeretem azt amikor a márkajelzés az egy nagy körbehímzett valami, mondhatni világít a ruhán.


#15

Engem sokan kiröhögnek de én inkább veszek több vadonatúj cuccot olcsón a kínaiból mintsem márkás cuccokat. Viszont amitöl kiráz a hideg az a turkáló :scream: