A számitógép egyszer csak leállt és azóta se indul

Sziasztok.
A tegnap este a számitógépem netezés közben minden előjel nékűl leállt, ma reggel rápróbáltam bekapcsolni de semmi, próbáltam úgy hogy lehúztam a rendszerről de az se segített. A hőfokkal gond nem volt, nemrég néztem max 38 fok alajáraton. A leállás előtt egy órával a Farmig Szimulator 19 el játszottam, szóval még a túlterhelés is kizárva. A lapon a ready led világít. Eddig a lappal volt gond hogy indult be a rendszer ( bekapcsolt csak a fehér vga led világított). Visszaküldtem és kb legalább 1 hónap után visszaküldték hogy semmi baja, igaz bekapcsolt es minden rendbe volt és azóta semmi baja nem volt.
Mi baja lehet akkor a gépnek? Előre is köszönöm a segítséget.

Konfig:
Proc: Amd ryzen r7 2700x
Lap: ASUS ROG STRIX B350-I Gamig
Ram: G.SKILL Aegis 16GB DDR4 3000MHz
Videókártya: MSI GTX 1070 TI Armor
Táp: Corsair SF600 (600W)
Háttértár: 250Gb SSD és 2Tb HDD

Táp? Próbáld ki másikkal.

Vedd ki a memóriákat és tedd vissza, hátha megoldja. Overclock van a procin?

Nincs. Minden alap beállításon van.

Nem, sajna nem segített rajta hogy kivettem a ramot és vissza.

A gpu ventik felpörögnek?

Próbáltam de semmi

Egyáltalán be se kapcsol, két táppal próbáltam, ram ki-be de meg se motszan. És nem elkötesi hiba me eddig is így volt es jó volt. A táp ventijén látszik hogy meg mozdulna de semmise történik.

Akkor az alaplap a következő versenyző.

Akkor is lehet a lap a baja hogy a néhány led világit alapból rajta?
Igaz ez a lap már megjárta egyszer a szervizt és azóta baja nem volt.

Sziasztok.Nekem is hasonlö problémám lehet. Olyankor mi lehet szerintetek a baj amikor egy uj gèp egyszer csak kikapcsol, és utánna nem kapcsol vissza?Pedig az ujrainditás gombra is rádugtam a kikapcsoló gombot hátha az a baj az alaplapi vilàgitás megvan, szagot én nem éreztem hangot se hallottam ami azért is nehéz hallanom mert rajtam itt mindig füles van. A kártya így most kikapcsolva nem világit már abban sem vagyok biztos hogy ez így normális.

Hali
Ha van lehetőséged nézd meg egy másik kártyával, hogy beindul e úgy. Vagy ha az alaplapon van csatlakozó mivel összekötöd a monitorral, akkor vedd ki a kártyát és úgy próbáld meg. Nekem a videokártya volt a ludas. Visszaküldtem garanciásan, ugyanazt visszaküldték és azóta működik.

Nem indult, másik videokártyával sem probáltam a ramokat egyesével az sem segített szerintem a lap lesz a halott mert látom hogy rog világitás megy rajta csak másik lga 1151-es lapom meg nincsen hogy processzort kiprobáljam.

Másik táppal próbáld ki!
Mi a jelenlegi táp a gépben egyébként?

Szeretném de nincs másik tápom kölcsön kérésre pedig nincs lehetőségem. Egy enermax arany táp 700w-os.

Szerintem a táp a leggyanúsabb. Próbálj meg szerezni egy másikat amíg kipróbálod, aztán ha az se akkor lehet alaplap, de az kevésbé esélyes szerintem.
Nézd meg azért a lapon látsz-e púpos kondenzátort, ha találsz az nem túl jó jel a lapra nézve.

Köszönöm a javaslatokat de már szervizben van.Arra várok.

Ha visszadobják írd majd meg mi volt vele a gond. :wink:

2 Likes

Kipróbálták egy másik tápegységel, azzal ment, és cserével végül, ez lett belölle.
Enermax MaxTytan 1250w

Jelenleg ezzel a szünetmentesel tápegységel szemezek.

2 Likes

Mondtam, hogy a táp lesz a ludas. :smiley:

A táp amit vettél elég overkill, igaz nem tudom a konfig többi részét. Viszont mivel megvetted már majdnem mindegy, nem úgy a szünetmentes esetében. Nem tudom mire használod a gépet, és mennyi pénz van benne, de ha egy átlagos gamer géped van amit pontosan arra használsz amire való, akkor bőven túlzás. Mind teljesítményben, mind árban. A szünetmentes tápokat nem arra szokták ajánlani, hogy ha elmegy az áram még órákat tudj rajta játszani, hanem, hogy nem kapcsol ki egyből, van időd lementeni és a windows-nak egészséges módon kikapcsolni a géped.

Több lezáratlan topik is van szünetmentes táp témakörben, szerintem ott érdemes ezzel kapcsolatban informálódnod illetve kérdezned ezzel kapcsolatban.
pl.: LINK