Account probléma

Sziasztok!
Remélem valaki a moderátorok közül tud segíteni (@SFGeri)
Az előző account-omat elvesztettem. A kérdés az lenne, hogy esetleg valahogyan nem lehet-e “linkelni” a kettőt vagy “át másolni” az “adataimat”. Nem szeretném újra kezdeni a forumozast :smiley: . Az előző account-om @Knockedly néven fut

Mire gondolsz. Újra kell gyűjteni a lájkokat? :smiley:

4 kedvelés

Az mit jelent pontosan, hogy elvesztetted?

2 kedvelés

Mit nem értesz rajta? Az egyik pillanatban ott volt még a zsebében, aztán hopp, kiesett valahol az utcán az account. Azóta ott kallódik a kóbor kutyák és macskák között. :smiley:

6 kedvelés

nem, @marcimine az összes megfigyelt topik, az összes hozzászólásom, stb.
@medvemacko sajnos feltörték és kizártak belőle a support meg azt írta hogy nem tudja visszaadni, mert nem tudnak azonosítani vagy valami hasonló

Látom ma elemedben vagy :smile:

@knockedly0 ha a suport ezt írta, akkor törődj bele.

1 kedvelés

azt már elfogadtam hogy sajna a twitch- en új accountot használjak, de gondoltam itt fórumon hátha lehet trükközni egy kicsit.

Természetesen megoldható lenne az oldal adatbázisában módosítani dolgokat, de nem hiszem, hogy ezt megteszik a kedvedért. Nem akkora veszteség azért az a pár megfigyelt topic gondolom.
A kétlépcsős hitelesítést ajánlom figyelmedbe.

Szerintem erősködj még egy kicsit a Supporttal. Mit hiányolnak?
@lengyelb megoldható egy ilyen probléma?

1 kedvelés

Annyit tudok tenni, h törlöm az előző profilod, a visszaélések elkerülése érdekében, ha szeretnéd.

1 kedvelés

Sziasztok, gondoltam nem nyitok új topicot a kérdésemnek, hátha itt is tudtok segíteni. Nos, a problémám szinte ugyanaz mint ami feljebb lett említve. Annyi különbséggel, hogy az enyémet nem törték fel tudtommal. Tudom a jelszót, hozzáférek az email fiókhoz is minden adott.

Írtam supportnak twitch-en, kétszer is, mindkétszer ugyanazt a sablon szöveget kapom válaszul miszerint: “Thank you for writing in about your issue. Unfortunately, after reviewing the information provided for the account. I was not able to match the information listed. I will not be able to grant ownership to this account at this time.”

Az angolom nem a legjobb, de ha jól értem akkor a megadott infók alapján, nem képesek ellenőrizni, hogy valóban enyém-e az acc. Jól értem?

És igen mondhatnátok nekem is, amit a fenti bajtársnak, hogy törődjek bele. Igen, esélyes, hogy ezt fogom tenni, mivel bele vagyok kényszerítve. De ez normális, hogy ennyivel el van intézve ez a dolog? Egy több éves accountról van szó, itt a fórumon is 2-3 éve már itt voltam, és ide se tudok bejelentkezni.

És mindezt azért, mert a twitch miután elfogadja a jelszavamat, azt írja, hogy meg kell újítsam a jelszavam, de email soha nem érkezik, pedig elhihetitek már minimum 50 emailt kellett volna kapjak. És igen, mindenhol kerestem, spam, promóciók stb…

Bármi ötlet, hogy mit tehetnék még?

Lehetséges, hogy aki feltörte az accodat megváltoztatta az email címet benne, így az újra kért módosító levél mindig oda érkezik amire átírta. Ha addig be tudnál lépni, hogy helyre állítsd az email címet a twitch accodban akkor menne a dolog.

Esetleg próbáld meg megírni a ticcs supportnak, hogy neked ez volt a original mail címed és ahhoz van hozzáférésed, ha pedig látják a rendszerben, hogy mi volt az eredeti címed (mondjuk ezt nem tudom, hogy tárolják e), akkor lehet vissza tudják állítani arra.
Illetve ha adtál meg teló számot a két faktoros hitelesítéshez, azt is elküldhetnéd nekik megerősítés céljából.

2 kedvelés

Először is köszönöm a válaszod!

Sajnos ezzel is próbálkoztam. Leírtam nekik szinte ugyanezt, hogy ez volt az első, és egyetlen általam használt, email cím, és ha változás történt valamikor ez ügyben akkor fel lettem törve.

A kétfaktoros hitelesítésben pedig nem vagyok biztos, hogy be volt e kapcsolva sajnos. A twitch szerint nem, vagy akkor tényleg hack áldozata lettem, és már nem az én számom van a fiókhoz társítva. Ugyanis ha a telefonszámmal próbálok bejelentkezni, akkor azt írja, nincs ilyen szám kapcsolva a fiókhoz. Pedig mintha az emlékeimben élne egy olyan kép, hogy egyszer beállítottam, ugyanis ha jól emlékszem ps4-ről való streamet csak ebben az esetben engedte.

Akkor sajnos lehet, hogy további opció nem nagyon van. Ha a kétfaktoros be lett volna kapcsolva, akkor viszont mikor új gépről lépett volna be az illető, kaptál volna egy sms-t kóddal. Így valszeg az nem volt.

A régi mail címet meg lehet azért nem fogadják el akkor, mert ha pl azt töri fel valaki és te kivágod az összes más reged alól azt a email címet, akkor a tolvaj a leveleid közt kutakodva követelhetné vissza az összeset, ami meg megint nem szerencsés.

Sajnos tanulság ebből az, hogy a kétfaktorost ha lehet minden esetben alkalmazni kell. Főleg az ilyen jellegű regeknél, ahol lehet valamilyen fizetési módszert alkalmazni. Ha szerencsétlen mód meg van adva direktbe bankkártya, akkor onnan a feltörő akárhova, akár saját csatornára is donatelhet végtelenségig. Én pl ezért használok még itt is paypalt, ha ne adj ilyen történik akkor egyrészt az alól az appból azonnal ki tudod vágni a karidat, no meg nagy cég lévén esélyes akár valami refund is.

1 kedvelés

Hát igen, sejtettem, hogy erre jutunk itt is, de kellett a megerősítés.

Szerencsére nem volt bankkártya csatolva hozzá, egyébként én is amire csak lehet paypal-t használok, de még az sem volt hozzákötve.

Mindenesetre köszönöm az idődet amit rám szántál! Hálás vagyok a segítő szándékért!

Én is így jártam. Sajnos nincs mit tenni… :weary:

1 kedvelés

Azért ez kicsit kiábrándító, hogy ez ilyen formában megtörténhet. Főleg az, hogy nincs rá megoldás. És igen, annyiban én is hibás vagyok, hogy a kétfaktoros hitelesítést bekapcsolhattam volna.(Bár nekem még mindig úgy rémlik, hogy ezt egyszer megtettem. Azóta telefont cseréltem, smseknél nem tudom visszanézni.) A jelszavam is 23 karakter, kisbetű, nagybetű, sok szám stb. Szóval ha fel is törtek, azt valami nagyon ügyes módon tették, úgy gondolom elég megfontoltan használom az internetet, nem kattintgatok mindenre, kicsit is gyanúsabbnak vélt linkeket/emaileket meg sem nyitok.

Sajnos ez előfordul. Én jártam hasonlóan FB-al és Tkom accountal is.
Akkoriban még hirdetgettem a Fb oldalammal, és egyszer csak látom kiírt valami 30k-t hirdetési díjként. Úgy hogy nem hirdettem akkor semmit és nem is léphettek be az accommal, mert 2 faktoros. Mégis valahogy a Fb rendszerén valahol rést találtak és egy régi hirdetésemet aktiválták újra majd másolták le 5x és módosították úgy, hogy spanyolországban hirdettek vele cipőket meg ilyeneket. Akkor már a pénz felét le is vonta a Fb, viszont kilőttem a paypalt és a másik felét már nem tudta. Hetek voltak mire emberi (értem ezalatt nem automatikus) választ kaptam, ahol elmondtam mindent, igazat adtak, a tartozást elengedték de másik már levont felét soha nem kaptam vissza.
A Tkomnál meg szimplán meg akartam változtatni a gyorsfizetési jelszómat, nem engedte a rendszer, próbáltam vagy 5x, miután egyszercsak 15 ezres kártyafeltöltéses levonások érkeztek és a 3-nál tudtam tiltani a kártyát. Ott sem lépett be senki az emailommal, hanem valszeg vannak akik figyelik az ilyen jelszóváltoztatásos próbálkozásokat és valami résen megszerzik azt. Itt szerencsém volt, mert az otp-s biztonsági szolgálatos kb 2 percen belül hívott, hogy gyanús aktivitás volt a kártyámon és zároltam e. Itt visszakaptam a 45k-t meg még a zárolási díjat is. Közben a tkomos ügyfélszolgálatos csaj engem hülyézett le, hogy valahol biztosan kiadtam az adataim. Jah, 15 éve ebayezek, vásárolok külföldről, belföldről kártyával és nem történt ilyen, de tuti én voltam a hibás, mert ők persze nem lehetnek. Amúgy utána megtalált egy srác egy fb posztom alapján, aki elmondta hogy ugyanez történt vele, lenyúlták 6 15 ezres sms-el, de nem történt belépés az emailjével… ő szerencsétlenebbül járt, mert egy kisebb takaréknál volt és ott nem volt fedezet megtéríteni, viszont a köcs*g tékom ott is mosta kezeit.
Szóval az ilyen nagyobb cégek is tele vannak biztonsági résekkel, csak szimplán olyan felhasználási feltételeket írnak, hogy ők kb sosem lehetnek hibásak. Gondolj bele ha itt be van csatolva a karid/paypalod és elkezdenek tízezreket donatelni. A ticcs meg annyit ír vissza, hogy ja bocsmá ő nem tud mit kezdeni…
Sajnos manapság az embernek kell odafigyelni maximálisan, több számlát kell tartani, esetleg webszámlát vagy pl a paypalra korlátozottan feltölteni, hogy minimalizálja a veszteséget ha ilyen van. Mert a qwa nagy cégek úgy is kibújnak, a rendőségre meg… good luck, várhatsz.

1 kedvelés