Acer Aspire 5 A515-52G-55XA vélemények?


#1

Noh hosszas mérlegelés után ( jó pár topicon keresztül) eljutottem ehhez a szép kis modellhez, véleményem szerint egyetem mellé az az i5 8gen elég lesz, a ram illetve az M.2 SSD lesz bele vásárolva?

Szóval mi a véleményetek róla? Esetleg saját tapasztalatok?

Link: http://www.laptopszalon.hu/acer/acer-aspire-5-a515-52g-55xa-nx-h3eeu-009-laptop_39125-adatlap


#2

Egyetem mellé internetezni? Vagy…


#3

Csak azért kell, hogy legyen valami amit tul sokat nem akarsz hordozni és kb. alap netezés meg mondjuk word fussin rajta akkor meg lehet venni de egy tábla géppel töbre mennél.
Lapost akarsz akkor használt piac és valamelyik ultrabook jobb választás


#4

Mindenképp új gépet szeretnék venni :confused: így e tényező szerint szeretnék választani


#5

Értem. Ez igy nehezebb választás, proci teljesítményt és 8 gb ramot próbáld szűrönek belöni meg esetleg ssd-t. Amit linkeltél abban a 4gb ram az ssd hiánya és a méret ami zavaró lesz


#6

https://www.digiprime.hu/laptop/acer-aspire-a515-42826-elado
Ezt a configot leltem, igaz felár viszont le áfázom és így 160K-ba jönne ki, szerinted?


#7

Ebben az árkategóriában talán i3-s modelleket is lehet nézni, én SSD nélkül biztosan nem vennék, még ha 250-s, az is elég kb egyetemre, alap dolgokra.

Amúgy egyetemre én is az Aspire sorozatból választottam 2 éve, de megbántam. Nekem a keretem kb 230k volt. Nagy, nem is könnyű, SSD nélküli. Szépen néz ki ez a szál csiszolt design, de a képernyőnél az illesztések kezdenek engedni, meg amúgy tapintásra is inkább valami olcsó műanyagnak tűnik.

Összehasonlításként öcsém 1 hónapja vett egy VivoBook-t, kb abban az árkategóriában, ami neked is van (160-180k). i3, valamicske SSD, igaz csak 4 GB RAM, de 13 col, könnyű, és jó hordozni, mindenre elég egy egyetemen. Nem mellesleg simán magasabb árkategóriájú kinézete, tapintása van.

Gondold át, plusz amiket a többiek is írtak. Sajnos nincs túl nagy mozgástér ebben az ársávban


#8

Nagyon szépen köszönöm a szép nagy választ! Az Asus márka minősége jobb mint az Acer :o azért az wow


#9

Ebben az ársávban sajna igaz, hogy az acer gépekném vannak anyaghasználati és szerelési gondok amit asusnál ritkábban tapasztalhatsz, de a lenovoknál is jelen van.


#10

Akkor azt a következtetést vonom le, hogy ha 200K alatt szeretnék jó új lapost venni akkor inkább az Asus háza táján nézelődjek


#11

Ha minőséget nézzük akkor bátran ajánlok bármilyen HP laptopot. Konnyen szetszerelheto, altalaban ramnak kulon ajtaja van es massziv.


#12

https://www.digiprime.hu/laptop/asus-vivobook-15-x512ub-47046-elado

Mit gondoltok?


#13

Elsőre ránezésre a célodnak megfelel


#14

https://www.digiprime.hu/laptop/asus-vivobook-15-x512ua-46344-elado

Ennek mi értelme, amit feljebb küldtem az nem rendelkezik billentyűzetvilágítással de MX110 dedikált van benne. Ebben van világítás viszont csak integrált 620 van benne, mégis drágább 10K-val. Ennyire drágá kivitelezni egy billentyűzetvilágítást :smiley: szükségem van nekem erre? :smiley: vagy simán el leszek egy világítás nélkülivel aminek azért jobb a grafikus gyorsítója?


#15

Ha tudsz vakon gépelni akkor mindegy de jól tud jönni az a billentyűzet világítás sok esetben, látod a gombokat sötétben is. Az integrált kártya nem sokkal marad el az MX110-től és kérdés, hogy milyen hatással van az aksi üzemidejére, látatlanba azt mondanám valamivel kevesebbet bírja a lapos.
Ezek a vivobookok nem véletlenül népszerűek, viszonylag könnyűek egész jól vannak összeszerelve és sokszor a kinézetük is teljesen rendben van, a fentiek közül bármelyikkel jobban jársz mind az acer aspire 5-el


#16

Sosem gondoltam volna, hogy valaha szemben áll egymással egy videókártya és egy világító billentyűzet választás szempontjából :smiley:


#17

Csak világító billentyűzettel szabadna laptopot árulni szerintem! :slight_smile:


#18

Amúgy egy kicsit eltérve a témától. Eszlelhetően sok kérdést tesznek fel Laptopokkal kapcsolatban itt a fórumon, nem gondolkoztak el még a forum vezetői egy esetleges “Laptop Guide” oldal elkészítésén, hasonlóan a PC build Guide-hez?


#19

Nem a forum “vezetői” csinálják ezeket hanem aktív és segítőkész ninjonok :wink:

Laptop ajánlót baromi nehéz és körülményes összeállítani mivel rengeteg eltérő gyártó és modell van egy adott árkategórián belül, ami rendkívül gyorsan bővül, ahogy az árak is folyamatosan változnak. Ahoz, hogy valaki összeállítson egy olyan listát ami mindig aktuális és a legjobb ajánlatokat tartalmazza akár naponta többször is módosítani kellene. Lássuk be ezt nem vállalja be senki szívesen, főleg úgy, hogy figyelembe kellene venni rengeteg szubjektív véleményt is.

Egyszóval ez nem járható út, de itt a fórumon rengeteg topic van nagyjából minden ársávban amihez lehet nyúlni.


#20

Teljesen érthető