ACER H6810 Projektor Vásárlás


#1

Szeretnék segítséget kérni a Projektor témában mert ez nekem még nagyon új.
Adott egy ACER H6810 4k HDR-es projektor meg hozzá szeretnék egy CELEXON 1090808 Rollo Professional Plus 280x158cmes vetítővásznat. Továbbá olyan kérdésem lenne, hogy ez a projektor csak annyival másabb a ACER H7850-től, hogy más a kontrasztarány vagy másban is eltér ez a különbség megérné e a plusz felárat? A jelenlegi LG OLED 55b7v-t cserélném le mert már kicsinek tartom az 55"-t így 1 év után -.- + ehhez van egy LG SJ9-es Soundbar ezt meghagynám a projektorhoz.

Előre is köszi a válaszokat!


#2

A projektort azért 2x is gondold meg, mert nem egy tv élettartam. Egyrészt alapzaja van, másrészt nagyon kell a megfelelő fényviszonyú szoba és vászon (ebből érdemes minél jobbat) és lámpára is fokozattan oda kell figyelni. Az biztos, hogy egy élmény vetített filmet nézni (főleg ha minőségben ott van a kivitelezés), de ez nem annyira folyamatos használatra lett kitalálva mint egy tv. Elsősorban inkább egy 65+"-os tévét néznék, ezzel sem tudsz kvázi sokkal nagyobbat vetíteni abban a minőségben. De ha mindenképp ez, akkor az a plusz kontraszt megéri szvsz a felárat (bár ezt élőben csekkolni kéne hogy valóban mit ad vissza), de arra számíts, hogy az oledtől egy bő nagyságrenddel elmarad.


#3

Szoba fényével nincs gond mivel le van húzva a redőny folyamatosan így ha nem világít a TV akkor full sötét van :smiley: Amit néztem vásznat 365eurós, s ez 126"-os ami bőven nagyobb mint egy mezei 65"-os TV, ami szinte semmivel se nagyobb mint az 55" amin már tényleg észrevehető lenne az a 85"-os de az már bőven 1-2 millió fölött mozog. Plusz lenne még a projektorhoz egy szünetmentes tápegység az esetleges áram ingadozások/szünetek végett.


#4

Persze a vászon lehet nagyobb kvázi bármekkora, a lényeg hogy a projektor mekkora méretben tud még értékelhető képet vetíteni. Nem vagyok szakértő, de kutass utána, hogy ez valóban natív 4K vagy felskálázott (részemről ebben a ~2000 eur alatti ársávban gyanus a nativ). Megfelelő távolságból szerintem 80-100" is elég lehet az fhd, a valós 4K-hoz amúgy is rendesen forrás is kell (kvázi a gyári bolti 4K lemez legyen) illetve a színtere is csak a drágábbaknak 5000+ eur van meg hozzá, a HDR meg a vetítőknél nem olyan közel sem mint a tv-ken, főleg az oleden.
Szvsz 1000-1500 eur között inkább minőségi fhd-t nézz optoma/benq/viewsonic esetleg epson tájékon.


#5

Hm… ez az Epson EH-TW7400 mennyire lenne jó, ha mondjuk egy ilyet választanák? Mert itt a MédiaMarkban ez egy FHD-s csak azt nem értem, hogy miért van az Epson oldalán az írva, hogy 4k?


#6

Ahogy látod rögtön az elején az UHD után ott az “1” megjegyzés amit a lap alján magyaráz, idézve:
" 1. A 4K hatást nyújtó technológia minden képpontot átlósan tol el a Full HD-felbontás megkétszerezéséhez. 3D módban a felbontás full HD."
Egyébként elég pilóta szem kell szerintem, hogy 3+ méterről megmond, hogy fhd vagy 4k.

Hasonlóan bánnak a HDR-el is, odabiggyesztik hogy HDR támogatás, ez sem a real deal.

Ez a 7400-es espon amúgy nem tűnik rossz példánynak, de lehet érdemes lenne felkeresni egy ezzel foglalkozó szaküzletet, hogy rávilágítsanak a témára (szó szerint :D) főleg ha új az ember a témakörben.