Acer KG251QD | 240hz / 75hz? Hogy is van ez?

Helló…

Először is bocsi az oldalak “hirdetése miatt”, de így a legkönnyebb fixen megkérdezni hogy miről is van szó.

Monitor vásárlás előtt állok, szeretnék minél jobbat kihozni a legjobb áron.
Körülbelül egy hete környékezem ezt a monitort: https://www.aqua.hu/25-acer-kg251qdbmiipx-led-monitor-fekete-umkx1eed01-604620.html
éééés egyszerűen nem hiszem el hogy ez 240hz-es, hivatalos oldalon meg semmit nem találok ACER KG251QD alatt. (csak simán KG251Q, ami 75hz de az teljesen már árban van)

Több helyen megkérdeztem már, árukereső/edigital, stb, és mindenhol különböző információt kaptam…
Edigital másnap azt írta vissza hogy elírás volt az egész, és hogy mégsem 240hz… A mai nap meg kapom a választ egy bizonyos gabit.hu oldaltól hogy ez mégis 240hz-es.

Valaki írja már le nekem mivan ezzel, vagy hogy van. Mondom, hivatalos acer.com oldalon nem találtam csakis az OROSZ acer oldal alatt. (https://www.acer.com/ac/ru/RU/content/model/UM.KX1EE.D01)

Hát nem tudom…
Hogyha az edigital azt írta hogy elírás, akkor elég valószínű hogy elírás. Viszont körbenéztem néhány másik oldalon (köztük az acer shop-ot) és mindenhol azt írták hogy 240 hz, arra pedig elég kicsi az esély hogy mindenhol ugyan azt a hibát vétik. Az Acer oldalán én se találtam róla semmit, viszont ott megnéztem egy másik, hasonló terméket is amiről az oldalukon azt írták hogy 240 hz és amazonon $164, úgyhogy nem tudom hogy mi a helyzet. Mindenesetre ha igazából csak 75 hz akkor véletlenül se vedd meg mert emag-on ugyanilyen termékeket (full hd,75 hz,16.7 millió szín) lehet találni 40 000-ért.
Edit: bocsi egy tévedésbe estem, egy termékcsaládot(kg1) néztem és nem egy konkrét terméket

240Hz-es TN paneles… Nem a legjobbak a szinek se meg a betekintési szög sem. BÁRMIKOR inkább 60Hz minőségi IPS mint egy szutyok 100+Hz

Most adtam ki csaknem £1k-t egy X34P-re de őszintén nem látom a nagy “wow mekkora állatul megéri meg teljesen új élmény” változást a régi 60Hz-es IPS-emhez képes… Még mindíg fenttartom, hogy ez az egész Hz téma csak parasztvakítás inkább mint olyan ami ANNYIT ér amennyi plusszba kerül.

Irt azóta a aqua.hu és az acershop is, hogy a monitor valóban 240hertz-es. Akkor nincs több kérdésem, valószínűleg megrendelem ezt akkor.

Akkor gondolom lehet zárni a témát ha minden oké s nincs kérdés.
@lengyelb @VizesNinjonKovacs

1 kedvelés