Acer Swift 3 segítség


#1

Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok és eléggé megtetszett az Acernek a Swift 3 szériája, azonban sikeresen elkeveredtem a különbözö specifikációk erdejében. Egyetemistaként fontos lenne számomra a hordozhatóság, ezért szimpatizálok a swift-el. Átlag felhasználásra kellene a gép, gaming kizárva, azonban mivel műszaki szakirányon vagyok így 1-1 félév erejéig esetlegesen programozásra is használnám de nem ez az elsődleges. Fontosabb lenne számomra, hogy tartós és hosszú élettartamú legyen, ne kelljen 2 év múlva elavultság miatt cserélni. Processzor témában nem vagyok túl tájékozott így ebben kérném főleg a segítségeteket. 3 modellt néztem ki, ezek közül melyik lenne ár/érték rányban a legmegfelelőbb, illetve a legtartósabb? Megéri egy átlagfelhasználó számára az i5-ös processzor azt a felárat?
Ui.: Az előre telepített windows előny lenne, de sokkallom érte az első két gép közti 38K különbséget.
Előre is köszönök minden segítséget! :slight_smile:


#2

Én a 3.-at venném, az az i5 baromi erős és sokáig elég lesz, pláne ahhoz amire neked kell.
Ehhez veszel egy olcsó Windows kulcsot és feltelepíted amikor megjön a laptop :slightly_smiling_face:#3

Köszönöm szépen a segítséget, akkor maradok a 3. opciónál! :slight_smile: A windowssal kapcsolatban csak annyit, hogy a jelenlegi gépemmel le kell töltenem a telepítőt és egy pendrivera másolva tudom az új gépen futtatni, vagy a swift 3-n futó Endless OS-t használva is letölthető a MS oldaláról, és így megúszható a másolás? Nem fog a gépen futó op.rendszer gondot okozni miközben egy másikat telepítek fel rá?(bocsi a hülye kérdésért) Illetve, hogy a vásárolt kulcsot elég a telepítés után beírnom és máris licenszelt windowssal fogok rendelkezni?


#4

Én az Endless OS-t el se indítanám, láttam már Euronicsban előre telepítve egy kiállított laptopon és elég használhatatlan (persze egyéni preferencia kérdése).

Egy másik gépbe bedugsz egy nagyobb, min. 8 gigás pendrive-ot, a Microsoft weboldaláról leszeded a Windows 10 Media Creation Tool-t, futtatod, kiválasztod a dolgokat (ehhez linkeltem az előbb egy régebbi hozzászólásomat ahol részletesen leírtam), beállítasz mindent, megcsinálja neked a telepítőt, leválasztod, kihúzod a gépből, majd átrakod a laptopba míg az ki van kapcsolva.
Ez után:

Megnyomod a bekapcsoló gombot. Amikor az Acer logó megjelenik, végighúzod az ujjadat az F billentyűsoron, és még nyomd meg a Del-t is rögtön utána, ezzel belépsz a BIOS-ba (ezek közül csak egy gomb kell de sose tudom melyik). Ott azt hiszem a Boot fület kell megkeresni és a listán a pendrive-ot legelőre tenni (képernyő alján vannak a control-ok). Eztán Save&Exit (talán F10, ott van a képernyő alján szintén), és indul a Windows telepítő. Asszem lesz olyan opció hogy Custom Install vagy hasonló, arra menj, formázd az összes háttértárat amit ott látsz (kiválasztod és alul a DELETE-re nyomj). Ha minden jól ment már csak egy választható ‘partíció’ marad, ami kb 256GB-os kéne legyen (egy kicsit kevesebb lesz) Ezután kiválasztod az SSD-t, next, és innentől már baromi egyszerű.

A kulcsot kérni fogja a telepítés elején, nem kötelező akkor megadni, a Windowson belül is lehet de érdemes hogy ne kelljen szarakodni vele. Ha nem működik a kulcs, ne ijedj meg, nekem volt egyszer ilyen, a Microsoft készséges és bunkó munkatársai szolgálatodra állnak :upside_down_face:


Windows 10 telepítése vadi új SSD-re?
#5

Nagyon szépen köszönöm a részletes segítséget! :slight_smile:


#6

Szívesen :wink:
A topikot nyitva hagyjuk hátha lesz még kérdésed, akár telepítés közben is :slightly_smiling_face:
Ha bármi van még, itt nyugodtan tedd fel


#7

Szia! Megvasaroltam a gepet, holnap erkezik majd. :slightly_smiling_face:A windows 10 telepitessel kapcsolatban kerdeznem, hogy hogyan ajanlott a 256 gb-os ssd-t felosztani particiokra? Egyaltalan szukseges ez?


#8

Nem szükséges, de ha gondolod csinálhatod úgy hogy felét hagyod a Windowsnak gondolva a későbbi frissítésekre is, és így ha újra kell rakni, elég csak azt a partíciót formázni. Ha ez neked nem annyira fontos, hagyhatod egyben :slightly_smiling_face:


#9

Rendben, koszonom szepen :slightly_smiling_face:


#10

Szia! Sikerult feltenni a windowst :blush: azonban a particionalasnal elkulonitettem kb 100 gigat a windowsnak es a maradekot pedig egyeb fajloknak. Azonban a windows a maradek kb 150 gigas reszre telepult fel es a 100 gigas reszt most “nem talalom”. Mintha 150 giga hely lenne csak a gepen de abbol hasznal 20-t maga az op.rendszer. Mit tudok ez ellen tenni? Előre is köszi! :blush:


#11

  • “This PC” (balklikk)
  • Fönt “Computer” (balklikk)
  • Majd “Manage” (balkilik)
    Ha nálad magyar akkor niylván azt kell nyomni ami ugyanezen a helyen van.

  • Itt rányomsz a “Disk Management”-re
  • Jobbklikkelsz az SSD szürke színű partíciójára (nálam olyan nincs így nem tudom megmutatni)
  • “New Simple Volume” (vagy “új egyszerű kötet” vagy valami hasonló)

Innen már csak végigviszed a varázslót és jó kéne legyen. Majd még küldök képi anyagot és instrukciót ha szükséges.

Ha elrontod nincs gáz, formázod és újra megpróbálod


#12

Köszönöm szépen a választ! Közben lefuttattam újra a telepítőt és hagytam összesen 1 partíciót mert nem fontos igazából nekem szétválasztani :slightly_smiling_face:


#13

Szia!

Én az elsőt vettem mert viszonylag olcsón szerettem volna egy olyan laptopot, amit használhatok “irodai felhasználásra”, egy kis Photoshop-ra, és webfejlesztésre.
Szerintem az Acer-nek ezek a laptopjai állati királyak lettek. :slight_smile: Abszolút nem vastag egyik sem, mint pl egy macbook (Nem egyszer jöttek megkérdezni, hogy milyen macbookom van, én meg néztem rájuk üveges tekintettel), és könnyen elfér bárhol. :slight_smile: Néha kicsit melegedik, de szerintem ez elnézhető neki, mert egy eléggé vékony laptopról beszélünk.

Csak ajánlani tudom az Acer Swift szériát! :slight_smile:
Sok sikert, és használd egészséggel majd a laposodat! :slight_smile:


#14

Szóval. Nem akartam létrehozni egy új topikot egy ilyen egyszerű kérdés miatt, ezért itt teszem fel.
Mikor pendrive-ra rakom fel a win10 media creation tool-ból a rendszert, akkor nekem kell a pendrive-ot formázni, vagy azt a mct megcsinálja automatikusan? Tehát csak elindítom aztán kész vagyok?


#15

Formázza magától is, de én külön csinálnám Rufussal.