Aggreszivitás kezelés

Én eléggé komolyan országuti biciklizem és gyakran találkozok bunkó emberekkel. De mi nap elindultam egy ilyen hétvégi “edzésre” kb. 100 km-t mentem ami nem para, de sajnos nem vittem vizet az útra. Mentem ugy kb.38 km/h-val mikor látom ,hogy hozzám bikáznak egy labdát. Na hát nem tudnám megszámolni hány csontomat törtem volna el ha ezzel a sebességgel elesek. Annyi lélek jelenlétem még volt ,hogy így pont ne essek el. A gyerek aki kb egyidős lehetett velem (tehát 15 éves) röhögött. Én odaballagtam hozzá megfogtam a vállát, felemeltem odanyomtam a falhoz eléggé durván elkeztem mondani: –CENZÚRÁZVA-- SFGeri
Veletek történ ilyesmi dühkezelési problémátok?

Ereszd ki ha már mind kiengedted akkor jó lesz

1 Like

Én is cangázok, én ss bringát tolom városban, Bp-en. Nekem autósokkal szokott néha gond lenni. Elég gyávák szoktak lenni, szemétkednek aztán amikor szólok , hogy akkor lehet kiszállni akkor lapítanak mint szar a fűben. Kaszniban mindig erősnek érzik magukat valójában gyáva férgek. Ha már agresszió , volt egy sündőrségi ügyem , amikor elgurult nálam a gyogyó egy tahó miatt.

3 Likes

Akkor meg nyugodtam ,hogy nem csak én idegesítem fel az autósokon magam (volt párszor már olyan hogy age üttem a motorház tetőjét , hogy vegye már észre magát vagy amikor mellém ért megrugtam az ajtóját)

azért azt is tegyük hozzá hogy az autósok sokszor nem azért tahók mert alapból olyanok, hanem mert volt rossz élményük már biciklisekkel.

Én például autós ként és biciklis ként is tapasztalom ezeket mert mind a kettőt használom közlekedésre. Valamilyen szinten megértem mind a 2 oldalt és próbálok mindig úgy közlekedni, hogy olyan dolgokat elkerüljek, amik engem felidegesítenek.

Például kerékpárral roppantul zavar, ha nem tekintenek téged a közlekedés részének, nem adják meg az elsőbségeket néha egyszerűen észre se vesznek. Engem képes volt egy autós elütni úgyhogy egyszer csak keresztbe fordult a kerékpár úton.

Viszont amikor autóban ülök és egy kerékpáros a kressz legalapabb dolgaival sincs tisztában az is felháborító. Annyi azért elvárható, hogy legalább a jobb kéz szabályt és a balra nagy ív jobbra kis ívet ismerjék az emberek. Szintén személyes story: Autóval mentem jobb kezes utcáknál jött a kerékpár jobbról és jelezte, hogy balra fog fordulni, én pedig jobbra akartam. Ugye ebben a szituációban simán el tudunk menni egymás mellett, ha mindeki a sávjában fordul. Erre a kerékpáros neki ment az autónak mert ő úgyérezte, hogy ballra kisív neki a megfelelő választás.

Az biztos, hogy más tulajdonában kárt tenni sose lehet megfelelő megoldás. Láttam már olyat, hogy kerékpáros letörte az autó visszapillantó tükrét. Én biztos, hogy nem engedném el addig ameddig ki nem fizeti vagy megvárjuk a rendőrt.

2 Likes

Én is bicózom, engem az szokott felb@szni agyilag, ha a gyalogosok a bicósúton mennek de amikor szólok nekik mekkora bunkó vagyok hogy szólok. Amikor viszont én próbálom őket kikerülni a gyalogosúton akkor takarodjak vissza a bicós útra mert azért építették, hogy azon menjünk. Ezeknél az alkalmaknál nem hianyzik sok, hogy elpattanjon valami a fejemben.

1 Like

Mindenki másképp kezeli a dühét, jó lenne ha lenne egyetemes kezelés, de tudom h egyeseknek nehéz.
Az én módszerem a testmozgás, úszás, egy folyamatos monoton mozgás ami elég koncentrálást igényel így a gondolataim elkalandozhatnak, nem tudom leírni de 1-2 óra folyamatos tempójú úszás után testileg úgyan fáradtan de lelkileg szellemileg teljesen kipihenve mászok ki a medencéből…
és rögtön felb@sz egy kocsog az öltözőben XD XD (nem, csak vicc :slight_smile: )
ez az én módszerem, nekem beválik, exem pl gyülölte, ezért is már az exem :slight_smile:

Az agressziót le kell vezetni.

A titok az, hogy a legritkább eset az, amikor ezt a konkrét emberen kell megtenni, de ha már így kell, akkor nagyon fontos, hogy higgadt tudjon maradni az ember, és szedje össze a gondolatait.

Nehéz, de nem is megy mindenkinek. De aki önmagán uralkodik mindenen uralkodik.

#napiokosság

Jelenleg a társadalmunkban a fizikai erőszak nem elfogadott, ezt időnként elég nehéz elviselni,
bár egyenrangú lenne az elbírálás a többi erőszak és a fizikai között.
Mit nem adnék azért ha azokat az embereket akik elnyomnak vagy kigúnyolnak vagy szándékosan stresszeknek valakit, vagy csupán elengednek egy aprócska sértést ugyan úgy büntetné a társadalom mint mondjuk egy pofont, vagy egy emberrablást.
érdekes világ lenne!

Jelenleg a lelki terrora semmilyen jogszabály nincs, pedig sokszor súlyosabb következményeket vonz maga után mint a fizikai erőszak.

1 Like

Én nem más biciklis vagyok. Amúgy ha valaki keménykedni akar velem az tegye autó nélkül, mert így csak egy gyáva szar marad.