Airsoft belekezdés

Sziasztok ninjonok mostanság a gaming mellett beleakarok kezdeni az airsoftba elsőnek csak pár kérdésem lenne

 1. Van-e magyarba olyan közösség ahol van pl minden hétvégén vagy sűrűn játékok jóarcok stb. megfelelő pályával
 2. Fegyver terén gázos/elektromos
 3. Megéri-e használt fegyvert venni
 4. azt tervezem egy mesterlövész+pisztoly a kispityu cqb-re is jólenne (épületharc)
 5. Tapasztalatok a felszereléssel és fegyverekkel amit biztosan nem vennétek még1szer annyira rossz minőség
1 Like

Általános (országos) oldal a www.softair.hu. Deeeeeee! Helyileg merre laksz? Mert ugyebár feltételezem, hogy nem akarsz hétvégeken többszáz kilót letolni egy-egy játék kedvéért. Így helyi, vagy környékbeli embereket/csapatokat keress.
Fegyverből gázos csak oldalfegyver legyen max, AEG-et vegyél elsődlegesen. Lehet az AEG DMR is, rugós, gázos mesterlövész fegyvert ne végy. Sőt, maga a “sniper” pálya sem kezdőknek való, hasalsz egész nap egy bokor alatt álcázva, és ha arra járnak, lecsípsz egy-kettőt, ha nem, akkor kukkerolsz egész nap. Hozzáteszem a legtöbb pálya erdős, és nyáron az 5 méter látótáv is luxus lehet.
A másik dolog: egy lövést nem ad be mindig mindenki. Előfordul, hogy nem is érzi meg, vagy a lövedék el sem jut hozzá, elakad egy ágban, stb. De a pozíciód elárultad a lövésnél…
Szóval kezdőként egy AEG + másodfegyver. Az, hogy AK, G, vagy M széria, vagy MP5, az a te ízléseden múlik.
Nem is ajánlok agyontunningolt fegyvert, több a nyűg vele, valami igénytelen fegyverrel próbálkozz, ami 50 méteren nem a legpontosabb, de megbízható. Így nagyobb lesz a játékélményed.
És ne legyen 400 fölött nagyon a kezdősebesség (max ha DMR, de akkor se sokkal több), ne feledd, emberekre lősz majd.
Illetve keress egy jó csapatot, akik segítenek mindenben.

4 Likes

Pesten lakok tisztába vagyok pályákkal stb épületharc terepharc meg ilyenek rengeteg videót néztem youtubeon ,hogy mit csinálnak a sniperek nekem teljesen tetszik egy sniper+oldalfegyvert gondoltam és akkor épületharcra is lenne fegyver
1-2 éve apámmal voltam airsoftozni ott kipróbáltam G36C-t az annyira nem tetszett AEG volt és akkor oldalfegyverek között gázos/AEG a jobb? mert láttam 1800 rpm es oldalfegyót gázost az baszócucc DMR AEG et megnézem jól hangzik.

 1. Én is felvetettem még hónapokkal ezelőtt akkor se nagyon írtak, remélem nagyobb sikered lesz.
  Pesten vagy Pest közelében én is szívesen játszanék, de nagyon nem tudok embereket.

 2. Ahogy fent írták inkább AEG, nagyon nehéz nem automatával játszani. Ahhoz képest nekem is rugós van… Xd

 3. Én nem próbáltam sose.

 4. Az fps-el óvatosan… Épületharcnál (max 20m távban) vannak korlátok… Automatával 350, egylövetűnél 400fps a megengedett… Nekem már csak 30m-ről szabad lőni mert 620fps…igy épületben nem használhatom.
  Olvasd el a Magyar Airsoft Szabályzatot… Talán ad némi szűrést a vásárlásnál…

 5. G&G
  Nagyon jó anyaghasználat, kiváló összeszerelés de szinte 0 alkatrész ellátás…

1 Like

snipered van gondolom 620 fps el ha rugós belinkelnéd milyen ?: D @gambleneverdie

hát őőő belinkelném, de már nem találtam egyik webáruházban se…

Egy FN Hertstal SPR A5M tipus

Spoiler

így néz ki…alapból 450fps, de vettem külföldről hozzá egy tuning kitet, 660 fps lenne a 0,2-es golyókkal én 0,25-öst használok így nem viszi a szél, viszont -40fps.

(és mielőtt kérdeznétek, igen hozzá való kit és be lett vizsgáltatva az MKH-nál, szóval teljesen legit.)

durva és ez kb mennyiből jött ki neked ? hasonló elképzeléseim vannak

40k a puska +15k a távcső + 8+2k a tuning kit meg a szállitás + 4.5k a bevizsgálás

Pesten sok ember tolja, illetve sok csapatot találtok. A softairen tuti találtok odavalósit.
Az oldalfegyverek lehetnek jók cqb-n, de ne feledjétek, nem szokott az átlag játékos sok pisztolytárat venni és viselni, egyrészt drágák, másrészt persze a tárkapacitásuk viszonylag kevés. Ha épületben harcolsz, oda is jobb az elektromos, valami rövidebb kivitelű.
A MASZ-t alaposan olvasd el, a legtöbb játékon betartják, és némelyiken még szigorítanak is.
Mesterlövészként pedig valóban szigorúbbak a szabályok… Max 600 fps! Nincs fölötte! Amúgy meg gondolj bele, hogy Te sem szeretnél nagyobbat kapni, mint amit Te adsz. Nem az fps az egyetlen meghatározó a lőtávban.
Én egyetlen kezdőnek sem ajánlom a sniper szerepet. Egyrészt, mert más a gép előtt ülve letolni x órát játékban, és más ugyanez élőben (ott párásodik a szemüveged, elfáradsz a futásban, ami egy erőben, ismeretlen terepen nem ugyanaz, mint a stadionban, ha nem akarod magad összetörni, stb…). A Youtube ugyan sokat segíthet, de azokon egyik játékos sem kezdő!!! Főleg nem sniperként. És persze egy csapatban nem is feltétlenül az lesz a feladatod csak, hogy kuksolj egy rejtekhelyen csendben.

1 Like

És a pisztolyokról pár mondat általánosságban:
A gázos hatásosabb. A tárkapacitás kicsi, szóval cqb-re inkább géppisztoly/gépkarabély (MP5, AK74SU, rövid M4) alkalmasabb. A gázos fegyverek hidegben problémásabbak.
Az aep gyenge, de hidegben is jobban megy. De az akksi kicsi, így a kilőhető lövedékek mennyisége is korlátosabb.

Használt lehet jó, alapvetően ha karbantartották rendesen, és nem kókányoltak vele. Illetve, ha veszel egy fegyvert (ha új, ha régi), irány a szervíz, vannak dolgok, amit alapból cserélnek. Airsoftdoki ott jónevű, megtaláljátok fészen is, meg honlapja is van.

amiket néztem snipereket hasalnak 1 helybe és onnan védik ,hogy ne kerüljenek az ellenségek fontos szerep de nem rambo-s de nekem teljesen tetszik a szerep de még elválik

Oké, én csak tanácsolok. Ha mindenképp ezt a szerepet szánod magadnak, akkor annyit ajánlok, hogy próbálj ki pár játékot úgy, hogy nem veszel fegyvert, csak kérsz/bérelsz… Mert ha bejön, szuper! Ha meg nem, akkor sem öltél bele több 10(, de inkább 100) ropit. Mert a szakértők azt mondják, hogy egy jó sniper 100 alatt nem jön ki. De ennek járj nyugodtan utána.
Amúgy az nincs a Youtube-on, ha órákat hasalnak (akár) akció nélkül… Márpedig hasalnak, ez nem kérdés.
Volt már olyan szitum, amikor egy kisebb egység parancsnokaként azt a feladatot kaptam, hogy csak tartsam fel az ellent. Zavarjam őket, és ha beérnek, akkor futás. Tereljem el a figyelmüket. Ketten sima aeg karabéllyal voltunk, a harmadik társam pedig egy M14 DMR fegyverrel volt felszerelve. Nos, ezt a harmadikat befektettem egy bokor alá, rá a necc sál (álcaháló jellegű méretes sál), és álcáztuk.
Mi ketten tőle 15-20 méterre egy “domb” mögött tereltük az ellenfél figyelmét, lövöldöztünk rájuk, szaladgáltunk, zajt csaptunk közben…
Míg az ellen ránk figyelt, a mesterlövészem egyenként csipegette ki őket. Csak az utolsó jött rá, hogy nem mi ketten szedtük le őket…
Van ilyen szitu is, ilyenkor valóban jó ez a szerep. De ez nincs mindig így. Illetve a pályától is függ, az oldalparancsnokoktól is, és persze az adott feladatoktól is.
Szóval ne ölj bele sokat kezdőként, inkább próbáld ki. Az idő fogja megválaszolni, milyen szerep is áll jól neked.
Ne feledd, nem mindig az ellen legyilkolása a feladat.

2 Likes

Heló mindenkinek!
Én nem régen voltam osztálytársakkal pályán, elég izgalmas volt. A rövid meccseken elég jók voltak a kill/halál arányaim, a hosszabbaknál, már kevésbé. Én is gondolkoztam, hogy veszek fegyvert, mert így alkalmanként 4 000-körül spórolnék. Valami kisebb MP5-re vagy hasonlóra gondoltam. Ott nagyobb fegyverek voltak és nem volt jó vele forogni. Bár a válltámasz oldalra lehetett hajtani, de úgy nem éreztem biztosnak a célzást. Ott pl. aki elmondta a játékszabályokat, mondta, hogy a sorozat tilos (a fegyverekről le is volt véve az állító kar). Ilyesmi fegyverhez van értelme kiegészítőt venni (pl. plusz tárból menyit? Ill. kb mennyiből jön ki?

mindenképpen próbálok majd fegyvereket csak kell majd pénz felszerelésre azt fogom elsőnek venni mindenképpen meg valami ruhát ami jóféle terepmintás meg egy cipőt és utána csak a fegyvert

Sziasztok!
Én kb féléve kezdtem bele az airsoftba egy ismerősöm ajánlására, mert ő már régebb óta űzi ezt a sportot/hobbit.
Viszont neki is kimaradt pár év, így CQB-zni kezdtünk itt pesten, hogy kicsit összeszokjunk, én megszokjam a játékot, mert előtte paintballoztam. Jómagam úgy kezdtem, hogy vettem egy fegyvert és felszerelést.
Egy G36c-vel kezdtem, mert nekem ez egy favorit, játékokban is nagyon szerettem mindig illetve jókis német gyártmány, így ez egyértelmű volt hogy ő lesz airsoftban is a választásom. Az enyém egy sima AEG mindenféle tuning nélkül, annyi hogy egy holo van rajta illetve vásárlás után átvizsgáltattam, hogy minden oké legyen.

Annyit hozzátennék, hogy nekem az eddigi cuccam mér bőven elérték a 100K-t szóval annyit bőven bele lehet ölni, és másodlagosom még nincs is, az még próbálgatás és választás szinten áll. Szóval akkor érdemes lekezdeni beruházni ha már biztos vagy benne hogy folyamatosan mész játékokra. Ehhez viszont ajánlott a sikerélmény.

Kezdésnek én a www.airsoftujonc.hu oldalt ajánlom, mert itt nagyon sok hasznos olvasni való van ami kicsit irányt mutathat az elején. Érdemes megfogadni a tanácsokat. Ha Pesten vagy akkor nagy gond nem lesz, mert a pesti cqb pályákon heti rendszerességgel van játék, valamint a környékbeli külső pályákon is gyakran vannak hétvégén játékok, mint pl Pestszentimre.

Érdemes a Softairen nézegetni a játékkiírásokat, és ott tudsz szemezgetni. De én is annyit tudok tanácsolni, hogy érdemes elmenni játékokra és próbálgatni fegyvereket. Nyugodtan oda lehet menni bárkihez, nem fogja leharapni a fejed, sőt büszkén fog mutogatni mindent és nagy valószínűség szerint ki is próbálhatod. Én amikor megyeünk cqb-zni mindig kipróbálok 3-4 fegyvert mert gyűjtöm a tapasztalatokat. Beszélgetek róla a gazdájával és sok infót lehet így begyűjteni.

Szóval azt tudom tanácsolni, hogy utána olvasgatás, kunyizás, tapizás, próba és utána vegyél fegyót, aztán remélhetőleg találkozunk majd a pályákon :smiley:

2 Likes

Ismét csak tanács:
Ha valamelyik csapat tagja leszel, van, ahol csak ajánlják, de van olyan csapat is, ahol elvárás az egyen minta, az egyen felszerelés (nyilván fegyverben nem, de ruházatban, bakancsban pl…), előbb olvass, nézelődj, érdeklődj, és úgy vásárolj be.
Olyan ruházat, ami minden helyszínre jó, na ilyen NINCS! Még erdőnként is változnak a jobban és kevésbé rejtő mintázatok. Ki mire esküszik. De ami általában jó, mindegy melyik mintát követed, akár multicam, akár woodland, akár tiger stripe stb., az árnyékban nehezebben vagy kiszúrható, főleg ha nem mozogsz.
Első fegyverben én is sajátot ajánlok mindenkinek, de semmiképp nem rugós és gázos változatot. Csak aeget. És mellé jöhet a kölcsönkérés, bérlés más fegyverekből, rugós sniperből pedig pláne.
Kiegészítőkben sok dolog csak látványelem (de cipelheted egész nap, ha nincs eszed, hogy letedd), ilyen pl a red-dot. Szép, jól mutat, de ennyi. A lövedéket (fehéret, vagy világosat használj) fogod látni, hogy merre megy.
Vagy PEQ doboz.Szintén egy látványelem… Lézer: TILTOTT!!! Nem véletlenül! Lámpa csak éjszakai játékhoz kellhet.
Ami jó lehet: a 4x ACOG. Esetleg olyan távcső, ami 3-4x nagyítást is tud, nem kell annál nagyobbra állítanod. De azzal is csak nézelődsz. 60 méteren túl már csak nagyon kevés fegyver lő (pontosan), és olyan a kezdősebességük, amit játékon nem is használhatsz.
Tárakból mid vagy low (kevés elvetemültnél real) cap tárak ajánlottak , a high sok játékon nem is engedett + csörög benne a lőszer + tekergesd 15-20 lövésenként…

1 Like

a ruhás dolog jóljött acog ot énis terveztem és a táras dolgot kifejtenéd mert az nem nagyon értem mert amikor voltam én a 15-20 lövésenként tekergetős voltam :smiley:

Bp XVII. kerülethez közel hol tudtok, olyan helyet ahol lehet paintball/airsoft puskához tartályt töltetni vagy venni, cserélni?

Tárból van:

High cap: kb 180-600 bb kapacitás, alulról tekergetős.
-Előnye, hogy tovább kitart, hátránya, hogy zörög benne a bb, és 15-20 lövésenként fel kell tekerned a következő adagot.

Mid cap: kb 80-160 bb kapacitás, csak teletöltöd, rugó adagol.

 • Előnye, hogy a rugó nem engedi benne a bb-t zörögni, és viszonylag sok fér bele. Hátránya, hogy nem realisztikus(, ami a legtöbb játékost nem izgatja…) Ezt ajánlom én.

Low cap: kb 30-80 bb kapacitás, csak teletöltöd, rugó adagol.
-Előnye, mint a mid capnak, hátránya, hogy mégkisebb a tárkapacitás.

Real cap: annyi lőszer fér bele, mint az élesbe. Elvetemült játékosok használják, akik a realisztikus játékhoz ragaszkodnak. Igen sokat kell tárat cserélni.

Motoros: ezt általában golyószórókhoz, géppuskákhoz teszik, akksis motor hajtj, kapacitása több ezer BB. Drága, ha lemerül, akkor szipó… És persze nem is engedik minden játékon. Na meg szórsz vele, locsolod az ellent. Ezt nem minden játékos kedveli, ha ráöntesz 300 bb-t… Nem is takarékos.

3 Likes