Ajánlott algoritmusok és adatszerkezetek könyvek

Sziasztok!

Nyáron szeretném egy kicsit felfrissíteni/fejleszteni a tudásomat algoritmusokból és adatszerkezetekből.
Tudnátok ajánlani könyveket amik nektek beváltak ebben a témában? Nem muszáj könyv formában, bármit meghallgatok (weboldal, youtube csatorna).

Válaszotokat előre is köszönöm. :slight_smile:

Szia!

Nem tudom milyen szinten vagy, vagy hogy milyen nyelvet preferálsz. De amennyiben kezdő vagy, én ezt a könyvet javaslom: Mastering Algorithms with C [Book] (oreilly.com)

Könyv C nyelvet használja, szerintem ez különösen jó a struktúrák szemléltetésére mert mivel nincs memória memendszement (se garbage collector, se borrowing, stb.), így jobban rögzül az is hogy mi van a heap-ben, mi van a stack-ben, melyik pointer hova miért mutat.

Habár a könyv kitér a pointerek tárgyalására, de nem fog kitérni a C nyelvre. Szóval akkor érdemes ezt a könyvet elkezdened ha van némi tudásod (vagy majd szerzel tudást) C-hez.

programozási nyelvtől függetlenül :


A*

dijkstra

Inkább kérdés mint javaslat, de témába vág; A Humble Bundle könyvek jók? Szokott lenni kb minden témában elég nagy könyvcsomag, pl:

Ezekről amiket linkeltél nem tudok nyilatkozni, de számtalan könyv csomagot vettem már ott (kb csak ezt szoktam ott vásárolni).

Összeségében jó ér/érték aránnyal rendelkeznek szerintem. Ha az adott bundle témaköre érdekel és a könyvek amik benne vannak szimpatikusak (pl van már valamid attől a kiadótól) akkor nagyon jó akciókat ki lehet fogni.

Olykor azért veszem meg a bundle-t mert az az egy könyv ami érdekel belőle többe kerülne boltba külön, pl Amazon-on, mint az egész bundle itt. Programozás, Matek térmakörben szoktam vásárolni könyveket. Ezeken belül is főként back-end, .NET, algebra és statisztika.