TheVR Fórum

Akad a stream, nem stabil az internet

Sziasztok!

Az utóbbi 1 hétben streamelés közben elkezdtek panaszkodni a nézők, hogy akad a streamem.
Ez az akadás abból áll, hogy megáll és tölt kb 5 mp-ig és utána onnan megy tovább, ahol megáll, és ez miatt teljesen a “múltba” maradnak a nézők. Ha ráfrissítenek az oldalra az sem segít.

Teszteltem a stabilitást, a “twitch bandwith tester” nevű programmal, ahol teljesen váltakozóan mindig más qualityt írt.(1-100-ig minden tesztnél random érték. 100 a legjobb) Nagyon instabilnak mutatja az internetem, pedig 1 héttel ezelőtt minden tökéletes volt, 8000 bitrátával STABILAN tudtam streamelni, és a tesztelő program is tökéletes adatokat mutatott, de most az utóbbi egy hétbe mintha valami megváltozott volna.

Nem töltöttem le semmit, ami tudta volna módosítani, szóval ötletem nincs mi lehet a megoldás…

Egyébként a letöltésem: 450 Mbps
A feltöltésem: 20Mbps

Előre is köszönöm a segítségeket!

Első körben felvenném a kapcsolatot a szolgáltatóval, lehet náluk van gond.

Felhívtam őket. Azt mondták, hogy a routerrel semmi probléma nincs, a le és fel töltés stabil.
Viszont volt egy olyan problémám, hogy egyik nap amikor szintén laggolt a stream, miután befejeztem, újra indítottam a routert, és az internet 12 óra múlva jött vissza. (egész este nem volt net) Lehet hogy valami a routerrel van, vagyis lehet hogy a routerben romlott el valami?

Ácsi. Ez most modem, amit a szolgáltató adott és abba megy be az optikai kéjböl? Vagy arra dobtál magadnak egy routert?
A szolgáltatók csak a saját eszközükig tudnak mérni. Tehát feltételezve ebből az utóbbi opciót: Kösd rá közvetlenül a modemre. Ha úgy jó, akkor routert kuka, jöhet az új.

Ez egy fehér router/modem nem tudom mi a különbség, amit a UPC adott. ebbe megy bele a net, ami a házba jön, majd utp kábellel egyből megy a gépbe :slight_smile:

Meg is van a hiba: UPC.

Akkor modem. Másik géppel ki tudod próbálni a cuccot? Kábel is lehet a ludas. Ha minden szakad, küldjenek szakit, de annak van egy x ezer forintos díja, ha nem talál hibát.

Akkor kipróbálom laptopon a tesztelő programot, csak kábelesen dugom be a netet.

Na kipróbáltam, kábelt is cseréltem, és ugyan úgy rossz volt.
Akkor most már csak a router lehet?

Én rászánnám azt az 5-7e forintot és (ha nincs az ő részükről hiba, csak akkor kell ezt fizetni) és nyálazza át a hálót.

  1. Mérj jelszintet a modemen, az egyszerű dolog.
  2. A teljes koax hálózaton lévő összes F csatlakozót húzd meg 11-es kulccsal, vagy legalább fogóval. Ne tépd rá, de csak kézzel sem oké, a hófehérke nem kedveli a zajt, hajlamos beszedni néhol egy-egy frekvencián.
  3. Ha nyíregyi vagy környéki vagy, személyesen is segíthetek.

Nekem hasonló a problémám viszont az elején amikor teszteltem stabilan a feltöltés 15mbit volt most 5 mbit lett és elvileg minimum 8 mbitnek kéne lenni de nem éri el viszont ha telefonon wifin keresztül nézem akkor meg fixen 12-15 mbit a feltöltés.
Próbáljam meg a gépen is wifi stickel tesztelni vagy kábelé gond lenne?

Ha jól értem, wifin megy a feltöltés remekül, kábelen pedig nem.
A géped nézd meg először, szokásos: víruskeresés, ilyesmi. Lehetőleg az összes netet használó alkalmazásd kapcsold ki (pl torrent, felhős szolgáltatások, legutoljára az antivírust is), és nézd meg krómmal a speedtest.net-et.
Melyik szolgáltató? Upc neked is? Hófehérkéd van (a modem)?
Meg tudod próbálni másik gépen vezetéken a netet?

Greencom a szolgáltató ami elvileg a Digit közvetiti ide

Aham, ez valami rf kábeles megoldás lesz szerintem. Jól tippelek? (Szóval a tévés hálózaton keresztül megy a szolgáltatás). Ha nem, ne is olvasd tovább.
Egy átlag háztartás 3 tévét és egy modemet bír el, ez lenne a normális. Efelett csak erősítővel tudhatod a többi tévét meghajtani. Jelszintet kellene mérj, ha tudsz (és nem jelszavaszták le a modemet).
Mivel nem tudom, milyen a modemed, neked kell megkeresni az értékeket. A letöltés jelszintje olyan +12 és +6 dBmV között kellene legyen, a kedvenc olyan 0 körül mozog.
A feltöltés jelszintje pedig olyan 38 és 52 között. A közepe a kedvenc, 45!
Mivel ezek az értékek csatornánként változnak, átlagolj.
Ez az egyik dolog. A másik, hogy az összes “F” csatlakozót húzd meg fogóval rendesen. Nem kell tépni, de kézzel ne tudd lelazítani.
Eddig a tanács a modemmel. Ez mindenkire vonatkozik.

Ami viszont ennél furcsább, hogy vezetéken rossz a feltöltésed, wifin nem. Ez nem oké, a géped is okozhat lassulást, ebben az esetben előbb én a gépet próbálnám meg átnézni, és esetleg egy kölcsöngéppel mérni egyet.
Ha a másik gép is lassú, a szolgáltatót keresd. Akár modemhiba is lehet. Innen (az ország túlfeléről) nehéz megmondani.

2 Likes

Ma voltak kint a szolgáltatotól és elvileg nem nálam van a hiba hanem központilag nem jó elvileg a kapcsolat a nemzetközi szerverekkel és ezért van hogy hatalmas frame dropok vannak stremelesnel elvileg jővő hétig kijavítják

Amúgy összesen egy tv és a gépem van rákötve.

2 posts were split to a new topic: Stream problémaám van