TheVR Fórum

Akik igazán ROG-osok! ASUS ROG

Ha használsz bármilyen perifériát ami a ROG kínálatában megtalálható itt a helyed :slight_smile: Vélemények ,tapasztalatok stb.

Nos.
Én nem mondanám magam nagy ROG-osnak.
Jelenleg egy ROG Spatha-t használok mely azért valljuk be nem egy olcsó darab, viszont az a helyzet hogy nagyon megszerettem.

A gyorsgombjaival még barátkozom de igazából kézre állnak és itt ez a lényeg.
Megemlíteném hogy a nagyobb mancsú gamereknek lett kitalálva így aki kis kézzel rendelkezik vagy a kisebb egereket preferálja az messziről fogja kerülni. A balegér mellett lévő 2 gyorsgomb alapból előre és visszalépésre van beállítva viszont nincs útban és gyakorlatilag nem fordulhat elő az hogy véletlen megnyomjuk. Néha el is felejtem hogy vannak…
A három világító területe külön is beállítható így nekem jelenleg görgö és a rog logo felváltva lélegzik pirosan és kéken, az oldala a gyorsgomboknál meg aksi indikátor ként van használva.

Használatban nagyon kényelmes és szépen skálázható az érzékenysége is. Akinek viszont nem tűnt volna fel annak jelezném hogy jobbkezes szóval a balkezeseknek egy halk IJ-vel üzen.
A driverén keresztül nagyon könnyen testreszabható.

Akit érdekel és jön a LAN partira majd az kipróbálhatja mert elviszem.

A másik amivel még rendelkezem az egy ROG Strix Wireless.

Erre viszont azt kell mondjam hogy nem nyerte el a tetszésemet.
Alapjában véve jónak mondható a cucc. Hangzásra nagyon jó és aksiidőre is egészen kényelmes. A mikrofonját imádom könnyen állítható és ha nem kell akkor egyszerűen leveszed a headsetről.

Viszont vannak hibái is.
Melyből igazából csak a legkényelmetlenebbet említeném meg. Nem ad visszajelzést arról hogyha merül. Na jó ez nem teljesen igaz mert egy apró dolog jelzi azt ha más bőven benne van az utolsó 10%-ban. A bekapcsoló gombja normál esetben narancssárgán világít, viszont ha merül akkor kéken villog. Ha töltöd akkor meg kéken világít, de térjünk kicsit vissza arra hogy villog… Ez önmagában elég jó mert ha ránézel akkor látod meg minden de hát azért amikor a fejeden van elég nehéz ránézni szóval elfogadtam volna valami hangjelzést hogy mégis tudjak róla. Elég sűrű az hogy egyszerűen kikapcsol. Ráadásul azt is jelzés nélkül teszi.

Arról már nem is beszélek hogy eleinte amíg hozzá nem szoksz addig mindig hallani fogod amikor valami miatt megmozdul a fejeden vagy pl. a hozzá való szoftver-t is macerás volt letölteni.

A végére egy kis személyes preferencia. Szívesen láttam volna egy szövetborítású cserepárnát.
Valószínűsítem hogy cserélve lesz majd egy ROG Centurion-ra ha eljutok odáig.

“Bár nem ROG de…”
Az utolsó asus perifériám az egy STRIX TACTIC PRO.

Ez már egy kicsit érdekesebb… Megfelelő mennyiségű macro gomb van rajta azoknak akik sokat is használnak, viszont nincsenek útban ahhoz hogy csak úgy véletlen nyomogasd. Ráadásul a bal oldali macro sávnak van egy borítója hogyha egyáltalán nem akarjuk használni akkor kivesszük a gombokat és letakarjuk a helyet.
3 beállítási sémát lehet neki megadni melyek közt egyszerűen lehet váltani, viszont a háttér világításnak csak pár sémája van viszont ezeket gombkombinációval könnyedén válthatjuk. Mindent összevéve egy elég korrekt billentyűzet.

Megint személyes preferencia. Nekem kicsit gyenge a switch. Túl könnyű véletlen megnyomni a gombokat.

3 Likes

Nos már egy ideje használom ezt szóval ildomos hogy erről is alkossunk valami véleményt.

ASUS ROG Centurion

Először is térjünk ki arra amire mindig mindenki kíváncsi első sorban. 7.1. Igen jó a térhangzása ami általában csak akkor működik jól ha tényleg 7.1-es hangsáv megy a film alatt.

Valóban nagyon hasznos a kis külső egység és elég könnyű kezelni is.
Az hozzá járó extra fülpárna nagyon nagy piros pont. Én személy szerint jobban kedvelem ezt a speciális szövet borítást. Nem izzadsz bele. Nem irritálja hosszútávon a bőrödet. És nem igazán szűr kevesebb hangot ki mint a bőr.
Tehát: Jó hangzás, könnyű kezelhetőség és egy kis extra szeretet a fülpárnákkal.
Szoftveresen nem egy nagy eresztés a dolog, de én mindent megtaláltam a hangbeállítások közt amit kerestem.

Na ez így szép és jó, de akkor térjünk át a negatív dolgokra.
A kábelek.

  • Az USB kábel mely a géppel köti össze lehet hogy jó minőségű de a hossza nem éri el a karomét.
  • A HDMI kábel is elég jó minőségű, de a hossza ennek sem megfelelő. Arról nem is beszélve hogy olyan vastag és merev hogy egy komolyabb pornószínész elbujdokol szégyenében… Azt is mondhatnátok hogy ez végülis jó hiszen így strapabíróbb a kábel ami igaz is viszont ez az a fajta füles amiben hallod ha valami hozzáér a kábelhez.
    Na ez itt olyan mértékben igaz hogy ha elfordítod a fejed akkor hallod ahogyan a pólódon elcsúszik a kábel.
    Ez ugye lehetne orvosolni azzal hogy elvezeted a kábelt de ehhez a hossza sem elegendő, valamint a törésgátló gumi is olyan hosszú és merev hogy éppen nem ér a vállamhoz.

A csere fülpárna.
Nos erről csak annyit, hogy amikor ki akartam cserélni, fel kellett mennem a netre megnézni hogy tényleg izomból kell-e letépni róla mert már máshogy nem akart lejönni. Igen valóban elég erős az a pattintós szerkezet ami tartja. Szerintem egy gyengébb ember nem is tudja leszedni.

A mikorofon.
Ha szeretsz dobozból beszélni akkor ez a te esélyed mert ide nem kell doboz se. Igaz hallottam már rosszabbat is de egy ilyen árkategóriájú fülestől az ember azért többet várna.

4 Likes

Elgondolkoztam hogy beszerzek egy ilyet, összességében te mennyire vagy megelégedve a fülessel? megéri az árát? most egy asus orion prot használok, de gondoltam ideje cserélni. sok pozitívat és negatív dolgot olvastam és hallottam már róla. nem tudom eldönteni hogy megvegyem-e.

Nézd. a kérdés az hogy mire szeretnéd pontosan használni. Ha a 7.1 miatt szeretnéd akkor azt tudnám mondani hogy a 7.1 önmagában nem éri meg.
Ha gaming fülesnek akarod használni akkor valószínűleg olcsóbban is kijössz egy másik típússal.
Ha nem szeretsz dobozból beszélni akkor nem ajánlom mert a mikrofonja tény hogy szépen szűri ki a zajokat, viszont a engem nagyon sokszor nem értenek.

Én egy Asus Rog Strix B250F alaplapot és egy Asus Rog Strix GTX 1070 O8G kártyát használok. Tökéletesen meg vagyok elégedve mindkettővel. Mindig Asus alaplapot és videókártyát használtam eddig és ez nem fog változni szerintem ezután sem.

Nemrég vettem egy Strix GTX 1070-t. Mostantól csak RGB-s cuccot fogok venni. :smiley: A következő egerem is Asus lesz, vagy most így néz ki.

Na én olyat mondok hogy besz*rtok! Nekem ROG-os az asztali hátterem! #rog
XDDDD

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne a Centurion-nal kapcsolatban, hogy az esetek 90%-ban nem szól a mély csatorna. Gondolom ez egyéni beállítási hiba lehet.
Ha Windows-ban a hangbeállításoknál letesztelem a sávokat, ott tökéletesen szól. A World of Tanks-ban az audio beállításoknál át tudom rakni a csatornát 7.1-re, ott letesztelve is tökéletesen és erőteljesen szól a mély is. Szóval biztos nem hardveres hiba van.
Viszont eddig bármilyen más játékkal próbáltam, például Wolfenstein, vagy Rainbow Six, ott egész egyszerűen hiányzik a mély. A térhangzás jó, ami oldalról jön azt oldalról, ami hátulról jön azt hátulról hallom, viszont rendkívül idegesítő, hogy csak “cicergést” hallok a mély hang hiánya miatt. Driver friss, bios friss…
Találkozott már valaki hasonló problémával, lehet ezt valahogy orvosolni?

Csatlakoznék 3,5 ROG cuccal:

Sica:

Itt már ki is bukik az a fél, ugyanis van egy szürkében, és egy fehérben., ahogy a képen látni lehet. Bedöglött a Logitechem, és normális egeret szerettem volna venni 10e forint környékén. Mire megjött, bedöglött a másik Logim is, így rendeltem mégegyet, de nem volt csak fehérben raktáron. Fő cél volt, hogy ne legyen rajta harminc gomb, mert úgyse használom ki. Így esett a választásom a szürke Sica-ra. Már első fogásra bejött, főleg a nagy mérete miatt. Sajnos most veszem észre fél éves korában, hogy a középső gombja rakoncátlankodik, random 2-5 kattintást lead. Ezt leszámítva elégedett vagyok vele.

GM50 Egérpad:

Ezt az egérre vettem 1 hétre. Promócióba adott Gigabyte egérpadon nem ment valami magabiztosan az egér (pedig elég minőségi darab), így kellett egy. De akkor már olyat választok, ami nagy méretű. Volt a SteelSeries, meg volt ez. És itt el is dőlt a kérdés. (ettől függetlenül a szűkös hely miatt egy SS Qck Mini van a fehér alatt, azzal is teljesen jól muzsikál).

Claymore:

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy megéri-e ennyi pénzt kiadni egy billentyűzetért, de úgy hozta a sors, hogy sikerült pofátlanul jó árra kimatekozni az egészet, így nem volt kérdés, hogy az asztalra kerül. Első körben majdnem sírva fakadtam, hogy egyes billentyűk nehezen, vagy egyáltalán nem működnek, de pont itt a fórumon találtam egy posztot, hogy szállítás során a billentyűk beragadhatnak, és kell neki egy kis idő, még a kapcsolók a helyükre állnak. Ez így is volt, nagyjából úgy érzem, hogy be van járatva a cucc. Szerencsére más tapasztalt hibába nem futottam bele (nyikorgó gombok, stb stb). Core/Tournament módban használom, de itt pihen a monitor talpán a numpad rész, ha esetleg kellene. Nagyon masszív, nagyon pontos, nagyon jó, nagyon dizájn a cucc, de a vételár szerinti bruttó 78190 forintot nem éri meg kiadni érte szerintem (MM-os Black Friday 50k-ról lemaradtam, és pont akkor vitték fel Iponba 72k-ról, mikor rendeltem, de még mindig így jártam a legjobban).

1 Like

Update!
ROG Centurion

kb. év elején már hallottam hogy a HDMI kábelben megtört valami. Nem volt változás a hangban szóval nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Viszon a nyár elején elkezdtem észrevenni hogy bizonyos videóknak nincs hangja. Eleinte nem zavart mert azt gondoltam hogy csak letiltották a hangsávot.
MAjd az egyik ilyen videónál megmozgattam a kábelt és kiderült, hogy pont azon a szálon jön a hang.
Szóval most ott tartok hogy vajon miket nem hallok még? :smiley:

Nézhetek új fülest. Hogy vezeték nélkülit veszek az már fix.

Szép napot! Vettem egy ilyen csodát 17-es kijelzővel… HádeNa! Dos volt alapban, de megWindows-sodott. Bekapcsoltam és világított mindenhol. Tényleg. Természetesen ez nekem nem volt elég ráment a ROG Aura Core. Azóta elment a lágyék világítás, a programban pedig kb. a fele funkció használható. Leszedtem. Semmi… Visszaraktam. Semmi… A megoldásra építő ötleteket várok! Danke! WeareTheVr

ilyet:https://www.digiprime.hu/laptop/asus-rog-strix-g731gu-47481-elado

Jó lenne ez a cfg :smiley: ennél rogosabbat :slight_smile:
https://youtu.be/qXUJSCZiU48

Sziasztok!
Szeretnék venni egy Mouse Gaming ASUS ROG Spatha egeret, de mielőtt meg venném tudnátok valamit mondni róla. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire megbízható és mennyire törékeny (mennyire bírja a strapá)

Nézd itt van pár vélemény róla a kérdések közt ami egy kicsit érdekes az a alapján is dönthetsz másrészt az asus adott már ki mehanikus kapcsolóval egeret szerintem azokat is nézd meg,de ha az tetszik te tudod.Vagy itt még egy egér ami csak érdekességként akku helyet kondenzátoros megoldással megy.

https://www.madcatz.com/index.php?action=proA-ratAIR.

Számomra végtelen megbízható. Nagyon maszív, az egyetlen része ami tönkre ment nálam az a görgő volt, de még gariban megjavították.
A másik része amivel jelenleg bajom van így kb 2,5 év után hogy a dokkolója kicsit kreténkedik és van amikor nem érzékel szóval én már folyamatosan kábelről használom.

Viszont a használata még mindíg annyira kényelmes nekem hogy nem fogom leváltani amíg végleg meg nem döglik. De ahogy fentebb is írtam, Nagyobb mancsú felhasználók számára lesz jó. Ha kisebb a kezed akkor lehet kényelmetlen.

Várjunk csak. Az elején azt mondod végtelen megbízható, majd egyből mondasz 2, nem elhanyagolható méretű hibát. :smiley:

Azért egy 50 ezres egérnek illene 2,5 évnél tovább bírnia, hibátlanul…

1 Like

Iiiigen…és nem ártana minimum 5 év garancia sem.

Update a ROG Spatha-hoz.

Amennyiben a dockolóját állított helyzetben használja az ember, úgy ha sokat van mozgatva előfordul hogy megtöri a kábelét.
Valamint azt hogy gép kikapcsolás után a ledek világítsanak-e vagy ne, bár van rá beállítás, azt még mindig nem tudom hogy mi alapján dönti el. Az előző windows installnál éppen nem világított de a mostaninál világít ha kell ha nem…