Aktív hangfalhoz másik erősítő

Helló

Olyan gondom van hogy van egy Genius SW-G2.1 szettem amiből az erősítő nagyon idegesít . Itt ha csutkára eltekrem a hangerőt lefele egy katanás után kikapcsol, ekkor kattog az erősítőben valami mint egy óra kb . Viszont ha “bekapcsol” akkor meg leghalkabb állásában is hallom a hangszórók sercegését ha csendbe vagyok és az bazira zavar . Ezért szeretném megkérdzeni tőletek hogy lehet-t külön hangszerő szabályzós erősítőt kapni amire RCA val rá tudom dugni a 2 hangszórót és az 1 mély ládát ? Neten nézegettem de csak ilyen sztereó szerűséget láttam.

Szia!

Nem nagyon árulnak 2.1-es erősítőket, mivel 90%-ban egybe is építik a hangfalakkal ezeket. Az RCA csatlakozás is felejtős, az erősítők általában banán- és/vagy rugós/tekerős szorítású vezetékvéget kapnak el. Azaz, le kell nyisszantani az RCA dugókat és blankolni a vezetékeket, majd úgy mennek az erősítőbe. Ha lenne erősítő…
Modulként árulnak ilyet, ha szeretsz barkácsolni. Vagy pl.:

Bár az egész nem ér ennyit és inkább célszerű lenne venned egy új 2.1-es szettet, vagy a jelenlegi erősítő egységét egy műszerésszel megnézetni. Vélhetően fillérekből megjavítaná/cserélné a szar alkatrészeket.

Az a gáz hogy ez egy új szett … Régi is kb ilyen volt (Márka kialakítás stimmel csak az 10 éves ) és csak az erősítő végett vettem meg .

Jujj. Az gond. Sajnos a kattogás kikapcsolás után és alapzaj az a vacak alkatrészeknek köszönhető. @mrgregtaylor , te nem villamosmérnök vagy? Adj választ a problémára! :smiley:

Pontosítanék , az erősítő zúg bekapcsolt állapotába ilyen hangosan.

Igen, az erősítőben felhasznált vacak minőségű alkatrészeknek köszönhetően. Igazából mindegy, hogy maga az erősítő elektronikája zúg, vagy a hangszórókon keresztül jön a zúgás, mindkét esetben az erősítő a szar.
Beépített a trafója, vagy külső tápegységes?

Beépített .
Csak azér vagyok bajba mer a legtöbb 2.1 hangfalnál a mély ládába van bekötve a hangszóró , de ahol nem ott is onnan jön ki egy vezérlő /tekerőke és nekem lent van a mély ami az íróaztal mögött jön fel ami 3 irány ból zárt és a komplett tekerőt nem tudom át dugni az erre fúr lyukon , plusz a fal és az asztal mögött van kb 1-2 cm hely . Ezért jó ez az RCA megoldás meg az feltudom vezetni meg elég hosszú .

Ez legyen a legkisebb gond… Minden kábelköteget el lehet vágni és újra össze lehet kötni, vagy szerelni a két korbácsra 1-1 lengőcsatlakozót. Én mondjuk gyárilag fix kábelezésű mély+szabályzóval nem találkoztam még, de biztos van olyan is.
A nagyobb gond az, hogy búg a cucc…

Gondolkoztam a régi erősítőben a kondik kicserélésén amik sztem elfolyhattak mert fekete cuccos van 2 nagyob és 1 kisebb tövében (leforraszt , majd vissza ezt talán még meg tudom tenni ). Mert az szólni szólt csak pukkan egyett a hangszórókon keresztük mikor felkapcsoltam a lámpát , meg a basszus állítás nem működött bár az nem hinném h kondi hiba .

Miért nem cseréled ki az újat valami jobb minőségűre? Egyébként nem hiszem, hogy a kondik pukkantak volna el, mert azok felpúposodnak és a tetejük reped szét. (legalábbis normális esetben)

Ha fekete cuccos van a lábaknál akkor inkább rövidzár lehetett.

A hangcuccra gondolsz ?

Igen.

Mint említtem az elhelyzés a gondom, hiába lehet megoldni a hangerő szabályzó elhelyezését , amiket nézegettem 2.1 hangrendszerek mind a mélyládán kell állatani a basszus erősségét . Plusz teljsen meg vagyok elégedve a jelenlegi 2 hangszóróval és 1 mélyládával hangzás terén .

Kezdelek nem érteni.
Volt egy hangcuccod aminek tönkrement az erősítője. (valami 10 éves 2.1-es Genius)
Most vettél egy új hangcuccot, de szar, mert búg. (Genius SW-G2.1 xxx)
Azért akarod ezt, mert fontos, hogy ne a szubládán legyen a mélyszabályzó és hogy a kialakítása moduláris legyen.

Ez elvileg lefedi az összes igényedet (moduláris, nem lent van a mélyszabályzó és 2.1-es):

1 kedvelés

Igy van

Na igen ez tényleg jó lehet , bár erősen gondolkozok abban az erősítőben is amit linkeltél .

Mondjuk azon is gondolkozok hogy ezt amit most vettem ezzel az indokkal viszaveszik-e , mert működni működik csak zavaró .

A búgást okozhatja földhurok, a tápegység szűretlensége, valamint a hálózati trafó szórása, illetve okozhatja még a jelforrás és az erősítő bemenet illesztetlensége.

A kikapcsoláskor jelentkező csattanás (tranziens) jelenség valamennyire természetes, de ha zavar akkor valamilyen koppanásgátló áramkört be lehetne szerelni.

2 kedvelés