TheVR Fórum

Alacsony kihasználtság - FPS Problémák

Üdv!
A problémám a következő lenne:
Bármilyen játékkal játszom (Rust, CSGO, Tarkov, PUBG, stb.), a GPU és CPU teljesítményem nem emelkedik 40% fölé, ami alacsony FPS problémákat eredményez. Ismerőseim hasonló, vagy gyengébb konfigokkal néha ugyanannyi, esetekben több FPS-sel tudnak játszani, mint én.
Konfigom:
-GPU: GTX 1070ti
-CPU: AMD Ryzen 5 1600x
-32gb 2933 mhz RAM
-650W-os tápegység

Mint ahogy említettem, nem tudok több mint 40% kihasználtságot kisajtolni a gépből, legyen az bármilyen beállítás játékon belül. Jelen helyzetben a következő FPS számokat kapom (max és min grafikán is):
-CSGO: Matchmaking ~150; Danger Zone, újabb, nyitottabb pályák: 60-70
-Rust: ~50
-Tarkov: ~50
-Pubg: ~50-60

Ránézésre azt mondanám, CPU limiten vagy.

Mivel a legtöbb játék nem használja aki az összes magot/szálat, ezért simán lehet, hogy mondjuk 2-t járatnak 100%-on, míg a többi egyáltalán nem. Így kijöhet alacsony CPU használat szám, miközben amennyit tud, azt maxon pörget a játék. Az első 2 Ryzen generáció közel sem volt jó a single core teljesítményben.

Ez megmagyarázná a GPU miért nincs terhelve, mert vár a procira.

Mit mutatnak játék közben a / core CPU terhelések?

Köszönöm a választ!
Részben igazad van, csináltam néhány tesztet és jobban használják ki a játékok az első néhány magot általában, mint a többit, viszont azokat sem 100%-osan, hanem 50-60% között, ezáltal a probléma még mindig fennáll, nem hiszem hogy ez lenne a legfőbb gond.