Alapfelhasználásra szeretnék laptopot

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a családban szükség lenne egy notebookra, a keret szűkös, max 135000 Ft. A felhasználási terület: Böngészés, filmnézés, kisebb játékok (böngészős, facebookos játékok, semmi telepített.)
Amit szeretnék, legalább 7. generációs i3- legyen SSD-vel. Találtam egyébként rengeteget, de nem tudom melyik márka lenne a legjobb… esztétikailag egy szempont van csak, ne legyen teljesen fekete.

Ha esetleg tudnátok valami ötletet mondani, hogy milyen márkában érdemes gondolkodni, azt megköszönném, vagy valamilyen típust ajánlani.

Hasonló felhasználásra vettem nemrég hugomnak egy ilyet:

A maradék 10 ezerből tudsz venni egy eredeti windowst és akár office-t is.

1 kedvelés

Ez jól hangzik, elég az az 5. genes proci erre “hosszabb” távon is? Ezek szerint az Asus-t ajánlanád noti márkából? én egy kicsit féltem tőle.

Arra amire neked kell, egy 3. genes proci is elég. Egy olcsó laptopot meg jó esetben 3 évre vesz az ember, addigra tönkremegy, legalábbis ezek az olcsóbb darabok.

Asussal nekem jó tapasztalatom van, de biztosra sosem lehet menni. Ez az alsó kategória. Ahogy egy olcsó kocsinál is el kell fogadni hogy gyengébb a minősége, egy ilyen 100-150 ezres laptopnál is.

Pl a fent említett Asus billentyűzete nekem borzalom, mert előtte HP Elitebookom most meg Macbook Pro-m van. Hugomat ellenben a legkevésbé sem zavarja.

Amire figyelni kell, hogy a Wifije nem tud 5Ghz-et, ergo ha kell, venni kell hozzá párezerért egy USB-s Wifi sticket.

2 kedvelés