Alaplap? +Amd Ryzen 1600x


#1

Sziasztok,Nem vagyok valami ki ismert a tech világban egy kis segítséget szeretnék. Adott egy Asus Strix RX570 4GB és egy Amd ryzen 1600x. Légyszíves ajánljatok nekem egy hozzá való lapot,ram-ot.


#2

Van remek alaplap 90.000-ért és Ram 80-ért…

Ha kell, leírom, ha nem, légyszi legalább egy körülbelüli keretet írj… :wink: Egyébként a Build ajánlóban is nézelődhetsz.


#3

Szia! A keret 60-70ezer!


#4
  • GIGABYTE B450 AORUS M (28.000 körül kellene kapjál) Ha még marad 1-2-3.000 Ft, akkor lehet egy MSI B450 A-Pro jobb vétel.
  • Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz (ha jól néztem rajta van a támogatott listán). Ez olyan 40.000 körül van.

Nem néztem nagyon utána most, lehet van jobb ram ajánlat. Hátha jönnek mások is. Ez az, amit hamar találtam és célirányosan kerestem, mert aránylag olcsó (mert ismeretlen), de nagyon jó ramokat csinál a Patriot. B variáció, hogy veszel egy jobb alaplapot, akár 40-45 körül, de csak 2x4 giga ramot raksz bele (a 2x4-es kiszerelés ugyancsak ezekből a ramokból olyan 22.000 körül van) .


#5

Nagyon szépen köszönöm!!!


#6

Nincs mit. Kicsit gondold át, hogy mi lenne a célod és kb. mik a terveid fejlesztés szempontjából. Hosszú távon szeretnél esetleg egy megbízható és b*szó alaplapot, amibe nyugodt szívvel tudsz esetleg következő generációs procikat is belerakni, vagy most a lehető legnagyobb teljesítményre mennél rá úgy, hogy azért nem is akarod a leggyengébb alaplapot beletenni, mert 1-2-3 éven belül tervbe lehet egy proci fejlesztés pl… Ha a teljesítmény inkább, akkor merem ajánlani amiket írtam. De ha más a terv, akkor még segíthetünk ajánlani frankó alaplapokat magasabb árkategóriában.


#7

Hossszú távon is érdekelne, csak nem tudok mihez viszonyitani. Az elso komoly gépem lenne ez.


#8

Hát a 2x8 giga is hosszú távú, és az olcsóbb alaplapok sem jelentik azt, hogy szarok lennének. :slight_smile: Csak egy olyasmi elképzelésed van, hogy most “valami” és utána mondjuk pár hónappal beleférne még más is, akkor mást ajánlok én személy szerint mintha azt mondod, hogy most van ez a 60-70.000 és ezzel 2-3 évig nem is szeretnél rá áldozni. :slight_smile:

Illetve az is segíhet, hogy milyen játékok érdekelnek, használod-e másra is játékon kívül és játékokon esetében milyen elvárásaid vannak. Mert ha mondjuk lolozol, meg cs-zel, akkor más a helyzet mintha a legújabb AAA-s cuccokkal szeretnél játszani. :slight_smile:

Minél több infót adsz, annál jobban tudnak itt is az emberek ajánlani dolgokat. :wink:


#9

Hát leginkább játékokra használnám és igen az új AAA listás címek érdekelnek. A videokártyám és a tápom az fix (zalman 700w),procit még tudom variálni. Megfizethető megoldások érdekelnek nem kell ultra grafika. Egyebekben az Anthem futtatása a cél.


#10

Hát ha a procit még tudod variálni, akkor egy Ryzen 5 2600 lehet jobb lenne, mert ahhoz van alapból elég jó hűtő, az 1600x-hez nem jár, azt is kellene venni hozzá. Ha valamivel drágább is, akkor sem annyival hogy rosszabbul gyere ki az 1600x + hűtő kombóval (szerintem). És játékok alatt is jobban muzsikál valamelyest.

Akkor MSI B450 A-Pro és a 2x8 gigás ram kombó a jobb szerintem (egyébként ram kezelés miatt is jobb lenne a 2600-as ryzen). A 2x4 az már nagyon a minimum a mai címeknek, és ahhoz a beállításhoz amit az Rx570 tud.


#11

Mindenképp a 2600-at érdemesebb venni. :slight_smile:


#12

Okés mindent megértettem :slight_smile: most mar csak ki kell talalnom,hogy mit is szeretnék.