Alaplap játékra

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis tanácsot alaplap választásban van négy általam választott és szeretném kikérni a tanácsotokat, hogy mik az előnyeik illetve hátrányaik ezeknek az alaplapoknak, illetve megfelelőek-e gamelési célra és ti ilyen ár kategóriában milyet választanátok.

Általam választottak:

Gigabyte Z270X-Ultra Gaming
Gigabyte Z270XP-SLI
MSI Z270 GAMING M3
MSI Z270 Gaming Pro

1 kedvelés

Igazából közel ugyan azt nyújtják ezek az alaplapok. Nagyon minimális a különbség.

  • Ezeknek az MSI lapoknak az a hátránya ahogy néztem, hogy nincs rajtuk sata expresz csatlakozó. Ami igazán nem hátrány, mivel az m2-es SSD-k jobbak.

  • S1151 MSI Z270 GAMING M3 “csak” 2 videókártya csatlakozó van, a többi lapon 3, de szerintem a 2 is bőven elég.

  • A Gigabyte lapok 3 ház ventinek van csatlakozó az MSI lapokon pedig 4nek.

Tehát összeségében én az árban legkedvezőbbet venném meg a helyedben. Mind a Gigabyte mind az MSI lapok nagyon megbízhatóak, mind akettővel volt már tapasztalatom és egyikre se tudnám azt mondani, hogy rosszabb lett volna.

nem attól gaming, mert jobban mennek a játékok vele. attól gaming, hogy olyan az alaplap desing és hűtés kialakitása amivel lehet arcoskodni :smiley: igazából csak a m2 satát lehet pozitivként felhozni.

1 kedvelés

Annyit tennék ehhez hozzá, hogy mivel a Z270-es chipsetel rendelkező procikat 90%-ban gamerek használják gyakorlatilag nem lehet olyan lapot venni az ilyen procikhoz, ami nem “gamer”.

engem az érdekelne, hogy milyen procihoz akarod venni és tudsz-e procit overclockolni.

i7-7700k és igen tudok

akkor olyan z270-es lapot vegyél ami felszereltsége megfelel neked. konkrétan azért fizetni többet, mert oda van írva, hogy gaming nem éri meg. amelyik tetszik és add olyan funkciót pluszba ami kell neked azt vedd ilyen egyszerú :slight_smile: