Alaplap/RAM/CPU vasarlas

Sziasztok nagyjabol egy 150k keretbol szeretnek RAMot Alaplapot es CPU venni egy GTX 1060 melle az egyetlen kikotes az hogy legalabb legyen 16GB ramom mert a 8at kevesnek erzem mostmar koszonom a valaszokat elore is.

Ryzen 5 2600X
MSI B450 TOMAHAWK
Valami 3000MHz-es 2x8GB-os kit az alaplap támogatott listájáról.
Jó lenne tudni milyen tápod van mert ha gyenge akkor elsősorban azt kell cserélni

1 Like

Ebből ki tudsz hozni egy ryzen 5 2600-at 55e B450-es alaplappal 30-35e és 2x8 GB 3000 Mhz-rammal 44e ha más nem kell. Tápot is nagy eséllyel venned kell szerintem amivel már túlléped a keretet 24e körül áll meg így 16e marad a házra ami megoldható :slight_smile:

Egy 400W-s Corsair em van a dobozat nem talaltam szoval csak ennyit tudok hirtelen ahogy beneztem a gepbe

Az csere érett darab biztosan ezzel a konfiggal mindenképp

Milyet ajanlanal nem szeretnek tul dragat

A build ajánló egyik első mondata :
Tápon ne tessék spórolni!
Hiába nem a táp a leglátványosabb eszköz a gépben teljesítmény szempontjából, az a lelke…
Ha valami occsó’ xart raksz bele, simán lepusztíthatja a géped többi komponensét ha bekrepál, az meg drágább és kellemetlenebb mulatság, mint egyszer venni egy jó psu-t.

2 Likes

Jobb ha nem spórolsz ezen a tételen és a kereted is megengedi, hogy vállogas:

https://www.aqua.hu/osszehasonlitas.html

Tegnap a cooler master-ral raktam össze egy gépet csak nem 1060 ment bele hanem RX 580. Körül lehet még persze nézni 550-650 Watt teljesítmény 80+ Gold alapon

Rendben koszi a segitseget akkor keresek egy megfelelot a gepbe


Itt tudsz keresgélni és még gondolkodni sem kell, csak a kereted szerint válogatni a kategóriákban :smiley:

Van amikor nem lehet meggyőzni valakit és szükséges olcsóbb alternatívát keresni mind ami a build ajánlóban van sajnos. Ismerősnél is ez játszott be a és 250k-s builden sikerült 6 000-et spórolni :slight_smile:

Persze, ez érthető és nincs is semmi gond ezzel.
Viszont ha valaki semilyen szinten nem ért hozzá és nincs ismerős aki segítsen, valamint nem akar lehúzós előre összerakott buildet venni webshopon, szerintem annak elégnek kellene hogy legyen ez az ajánló.

Nem teljesen laikusként is tudott már nekem segíteni és valóban egy nagyon jól összerakott anyag

Pár napja raktam össze én is a buildem, és igyekeztem b*szó tápot venni. Az is lett végül. De azért itt eléggé túl van óvatoskodva a táp kérdés szerintem. :slight_smile: Igazából egy jobb bronzzal is alig van esélye az embernek, hogy bármi problémába belefusson. Mondom ezt úgy, hogy én is Super Flower Leadex II-t (650w) vettem végül, de ezt olyan jó árban kaptam (28k), hogy szinte ez volt az első dolog ami ki volt nézve a konfigból.

A 400 wattos táp ha nem lenne corsair akkor is kevés az ajánlott konfigra.

Érdekes dolog azért hogy az alkatrész vásárlásoknál általában mindenki igyekszik a keretéhez mérten a legjobb alaplapot procit ramot videókartyát stb választani majd mikor eljut a táphoz pár ezer forint miatt meguszosra veszi a figurát …

Vannak alkatrészek amiken lehet spórolni igények függvényében. Amiket én írok összes azok általában árban minimális különbséggel többet vagy jobbat nyuthatnak, illetve esetleges upgrade esetén nem kell a gép felét kicserélni.

Sokat nem ér 3e Ft-os spórolni mittudomén egy 150e Ft-os képen sem, ha utána az első komolyabb CPU cserélnél vehetsz egy új alaplapot is mellé, mert alul méretezett a VRM az olcsó lapon és nem bírja el az egy vagy két lépcsővel komolyabb CPU-t. Aztán a 3e Ft-os spórolásból az alaplapon így lesz rögtön 10-20e Ft-os ráfizetés lesz egy deszka cserével 1-2 év múlva.

Az elérhető legjobb ár / érték arányon próbálok mozogni ahol lehet, a cél az hogy a jövőben minimális plusz befektetett pénzből lehessen upgradelni, legalább 1 kategóriával jobb CPU/GPU kombóra akár. Ehhez persze nem árt ha közben megfelelően szellőzik, könnyen szerelhető, stb.

2 Likes

Nincs azzal semmi gond, hogy valaki spórolni akar bizonyos dolgokon de ahogy írod is van amin nem érdemes legyen szó alaplapról vagy tápról és tapasztalatom szerint házról. Hétvégén sikerült egy 250 ezres konfigot egy eléggé olcsó házba tuszkolni ami most szó szerint duruzsol :slight_smile: , minden rezgést átvesz és felerösít.

Teljesen átjön a build ajànlodból amit irtàl, hogy pl az ár szintlèpésnèl több esetben marad a lap az alacsonyabb kategóriàbol és pár egyébb alkatrész is visszatér…

Koszonom mindenkinek a segitseget es a tanacsot megfogadvan nem sporoltam a tapon sem vegul igy fog kinezni a full build:
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1060
CPU:AMD Ryzen 5 2600
RAM: HyperX 16GB Predator
Alaplap: Gigabyte B450 AORUS ELITE
Tap: BitFenix Whisper M 550W Gold

3 Likes