Alaplap választás i5 9600k-hoz

Nem tervezem overclockolni, de ha a fent említett árba esetleg beleférne egy olyan alaplap ami bírná, akkor lehet megpróbálnám. Viszont egyelőre nem tervezem. Második kérdésedre válaszolva, azért azt venném, mert már az alapórajele is megfogott. Jelenleg egy i5 4460-om van, ahhoz képest elég nagy lenne az előre lépés, szerintem.

Milyen videokártyád van?

jelenleg egy Gigabyte 1060 3 GB OC Edition, amit később szintén le szeretnék cserélni…

És mire? Vagy milyen felbontás/FPS a cél? Csak azért kérdezősködöm, hogy könnyű legyen értelmes tanácsot adni :slight_smile:

Persze, értem. Hát minimum egy 1070 Ti-ra vagy hasonló kaliberű kártyára.

Ahha. Akkor ami neked kell, egy Ryzen 5 2600X, egy B450-es lappal, és egy 3200MHz-es memória kittel, vagy egy 9400F egy B360-as lappal, és gyakorlatilag bármilyen dual channel memóriával. Ha pedig mégis overclockolnál, nézd meg a Build ajánlót, és válassz onnan egy Z390-es lapot.

Szóval a 9400F-hez elég egy B360-as, a 9600K-hoz pedig kell egy Z390-es?

A K-s procihoz inkább a Z-s deszka passzol az OC miatt főleg, na meg a boostot is jobban lekezeli. Kvázi úgy van értelme a 9600K-nak is, legalábbis úgy kapod meg amiért felárat fizetsz ha kicsit húzol rajta, hogy az a teljesítmény diffi meg is jelenjen.
De jövőre való tekintettel gondold meg ezt a 6/6-os procit 2x is, nem hülyeségből mondták a 2600(X)-et, valamint annak a lapjára ráfog menni a Zen2 is (amitől most egész sokat remélünk).

1 Like

Sőt, ha tudsz várni, érdemes lenne inkább egy harmadik generációs Ryzent venni. Egyébként akár beruházhatsz egy 2700X-re egy B450-es lappal, és streamelni is tudsz simán, ha esetleg akarsz. Ha nem, maradhat a 2600X, olcsóbb.

1 Like

Hát ahogy olvastam, mid 2019 a megjelenés. Az úgy még talán bele is férne… de kicsit ódzkodok az AMD-tól, a túl sok negatív kritika miatt, még annak ellenére is hogy jelenlegi procik már sokkal jobbak a hírek szerint. Játékra mégis az Intelt ajánlják. Streamelni nem szeretnék, az nem nekem való :smiley:

Az AMD 2017 óta nagyot lépett. Best Value for money.

1 Like

Hát ez az hogy sokat remél tőle mindenki… aztán mi lesz ha mégse lesz olyan jó mint gondolják?

Még jó, hogy alaplap miatt nyitottam a topikot. Most már ott tartok hogy az egészet át kell gondolni, a 3. generációs ryzenek miatt :sweat_smile:
De egy kicsit azért mégis tartok tőle…

Ez teljesen érthető, de el kell engedni az érzelmeket, és a nyers tényekre kell hagyatkozni. Az AMD nagyon nagyot lépett előre a Zen architektúrával, nagyon jó processzorokat fejlesztettek/fejlesztenek, és náluk sokkal nagyobb a fejleszthetőség. Ha nem lenne Ryzen, Intel bácsinál még mindig 4 magon ücsörögnénk. De persze ez nem azt jelenti hogy Intelt tilos venni, csupán ha nem fogsz overclockolni, felesleges 9600K-t venned, elég egy 9400F, vagy egy magasabb órajelű (a következő generáció magasabb órajeleken fog menni állítólag) Ryzen proci. A te döntésed innentől. 9400F-hez olcsóbb a memória, viszont le vagy limitálva a proci turbó órajelére, és nem fogsz tudni új generációs procikat rakni abba az alaplapba. A 2600X-et tudod overclockolni, és még a negyedik generáció is ebbe a foglalatba megy, csak drágább memória kell hozzá

2 Likes

Diesel - benzin , ios - android , Intel - AMD. Nem kell tartani, lehet nézni teszteket utyubon, tudnod kell mire használnád, de az fix hogy jövőbiztos. Sose rossz a több mag több szál olcsóbbért. Szignifikánsan jelenleg. Nem kell a saját pénztárca ellenségének lenni. Itt nem ugat bele senki mit csinálsz , de a legjobb megoldást keressük mindenre ( nagyon fontos hogy TAPASZTALATOK alapján ).

2 Likes

Hát akkor ebből valszeg az lesz hogy megvárom, mit hoz a 3. generációs Ryzen. Aztán majd meglátjuk mi lesz… Most úgy gondolom, hogy nem overclockolnék, de ki tudja mit akarok már kb 1 év múlva akár :smiley:
Nem sietek sehova, a jelenlegi gépem elketyeg, szóval várok egy kicsit. Nyilván szar lesz várni, mert minél előbb jó lenne, de ha várni kell, akkor várni kell :smiley:

1 Like

Torrente apánkat tudnám idézni de lehet erős lenne . :wink:

1 Like

Jobban jársz így. Addigra lehet hogy lesznek Navi videokártyák AMD oldalról, amik esetleg lejjebb tolják az árakat Nvidia fronton, vagy csak szimplán bitang jók lesznek ár-értékben

Hát így legyen! Eredetileg amúgy az év 2. felére terveztem ezt az egész újítást. Csak gondoltam megérdeklődöm előre. Köszi a segítséget srácok!

2 Likes

Örülünk ha tudunk segíteni :slight_smile:
Akkor ide kérünk egy lakatot @lengyelb

1 Like