Alaplap választás

Sziasztok! Nem tudom milyen alaplapot vegyek, most allok geposszerakasnal, az augusztusi fizunál fogom megvenni a dolgokat. A lényeg az lenne hogy mindenfelekeppen 1151-es foglalatu legyen, 4ram slot, ,és minimum 6darab 3/4pin es csatlakozo a ventillatoroknak. Procit nem akarok huzni rajta, se videokartyat. Egy G4560 lesz benne , es egy 1050ti. Az alaplapra korulbelul 25 max 30ezer forintot szeretnek kolteni, viszonyitasi alapkent ami nekem megfelelo lenne az az MSI B250 PC MATE alaplap, csak olvastam rola olyanokat hogy volt hogy nemmukodott az usb csatlakozasok, meg ilyenek. Egy megbizhato lapot szeretnek, lehetoleg rendes ATX meretben.de ha tudtok microban jobbat mutatni ezekkel a kompromisszumokkal, az se rossz SLI nincs tervben.

Szia, ez hogy “olvastam róla olyanokat, hogy nem működött az usb csatlakozás” az egy gyári hiba, ami bármelyik alaplapnál előfordulhat, azaz cserélniük kell.
Keresgéltem, de 6darab venti csatlakozósat nehéz találni, nem is találtam, 3+1csatisat találtam, de van Y elosztó, ami nem vesz el a teljesítményéből, és akkor a 6 ki is jön +procinak 1 ugye.
Ez lenne az:


Találtam még olyat ami 4+2, de az már drágább mint a keret:

Esetleg van ennek még a B150es változata, de arra ugye kell bios frissítés, az bele fér a keretbe:

Bár ha nagyon kell az a 6 csati, akkor én megvenném az általad említett MSI B250 PC MATE-t, ha gyári hibás lenne, úgyis cserélik, ez olyan, hogy mindennek lehet baja… :smiley:

Annyira nem követelmény, csak most direkt ezért felújítottam a régi gépházam, pl a tetejének a nagy részét középen kiflexeltem , hogy 2 12colos ventit berakjak, meg levan festve az egész és atom lett :smiley: de ha már 4 van az alaplapon, plusz proci , az is teljesen tökéletes.

Köszönöm a segítséget :smiley: de egyébként ha így utána néztél, gondolom láttad a b250 pc mate alaplapot is , lehet belőle bármi bajom , vagy nem nagyon alsókategóriás lap?

Alapból a B250 chipset nem alsókategória hanem közép, és mivel nem alkalmas overclocking-ra így szerintem semmi probléma nem lesz vele.

Szerintem korrekt lap, ha valami baja van, akkor az gyártási hiba miatt, azt pedig garisan cserélik, jónak kell lennie, kielégíti a te igényeidet szerintem :smiley: Egyébként ahogy @thefsh is írta, az nem alsó kategóriás lap, hanem inkább közép, az alsó az inkább 22 ezer alatt van.

akkor tökéletes, nagyon szépen köszönöm :slight_smile: Még valami, remélem nem baj ha nem ide tartozik.
mi a véleményetek a compker webáruházról? onnan fogom megrendelni a dolgokat, elég normálisnak néz ki, ha valami gond van valamivel egyszerűen eltudom intézni náluk is a cserét?

Én még nem rendeltem attól a cégtől, én is szoktam olyanoktól akiket nem ismerek, de ha oda van írva alá, hogy “Megbízható bolt” akkor onnan nem szoktam félni… :smiley:

Na akkor nem félek, köszönöm Nektek srácok ! :slight_smile: most használtam először a fórumot, nem csalódtam :smiley: már csak győzzem kivárni az augusztus 10-et, hogy meglegyen a fizum és rendelhessem :smiley:

1 kedvelés

Nincs mit :smiley: Használd máskor is nyugodtan :slight_smile:
Én szeptember-október környékén tervezek egy gépet összedobni 250-300ból kb :smiley: +perifériák majd amikor beleférnek… :smiley: a gép is attól függ, hogy csúszik-e, hogy melyik perifériát akarom hamarabb, vagy ki bírom-e… :smiley:

Éppen most néztem, mivel Debreceni vagyok, inkább megrendelem a konzolvilágból, és ha valami gond van, egyszerűbb bemenni a boltba és reklamálni, mint postázni :smiley: