Alaplap vásárlás valamint new vga


#1

processor AMD FX-8320 Eight-Core
Ram:ddr3 hyperx blue 8gb
Táp:500w chieftec
megy az alap cuccok a gépben!
Na az lenne a kérdésem h ezeket milyen lapba tudnám átrakni ami AMD-s AM3+ microATX/ATX-es és ha belerakok egy gtx 1050-et nem füstöl el az első bekapcsoláskor!Lehet hülyén írtam le de most előrösz vettem rá magam a frissítésre évekóta!A segítségeket köszönöm!


#2

Semmi értelme AM3±ra költeni, nem érdemes alaplapot cserélni (már persze ha a jelenlegi működik).


#3

persze működik csak a vga haldoklik és megérdemelne már egy jobbat!csak ugye ebbe az alaplapba nem megy bele mert más a foglalat!ha jól értelmezem akk mindenféle képpen kellene egy AM4es lap ami már késöbb többre is képes lesz ha frissíteni szeretném a setup-ot!


#4

Milyen alaplapod van? kb biztos vagyok benne hogy a mostanin is PCIe foglalatod van, és az újabbakon is, az utóbbi jó 10 évben már nem igazán haszált senki más foglalatot.


#5

Gigabyte GA-970A-D3
ez az őskövület van jelenleg ennek PICe 2-es a csatija de a gtx1050hez ugyebár 3as kell


#6

A PCIe-es foglalatok (mármint a vga-n lévő is…) kompatibilisek visszafele. Vagyis bele tudsz tenni 3.0-s kártyát, csak némi adatátviteli sebesség mínusz lesz.


#7

ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX GAMING O4G videokártya, 4GB DDR5, 128-bit

ezt a fajta kártyát szeretném megvenni akk ez a jelenlegi alaplapomba és a fent szereplő proci táppal és a ddr3as ramokkal ez is működne anélkül h károsodna a gép?és mekkora sebesség minuszra lehet ebből számítani?


#8

Nem kell hozzá 3-as, nyugodtan beleteheted.


#9

Fps-ben nem sok, de ez lehet játékfüggő (bocsi, annyira nem értek hozzá). Az is lehet, hogy lesz ahol semmi, lehet ahol lesz 5-10%-nyi fps mínuszod. Nem vészes szerintem semmiképp.


#10

köszönöm szépen a segítségeteket igazán :slight_smile: @meteoric87 @elektronikusbari


#11

@lengyelb @VizesNinjonKovacs kérlek :lock: :slight_smile:


#12