Alaplapi VGA és BOOT piros led világít indításkor és elalszik

Sziasztok! Cseréltem a videókártyám egy 6500xt-re és indításkor felvillan a vga és a boot led majd elalszik, a pc-vel semmi problémám nincs. Lehet hogy valami nincs rendben?

Szia!
Kezdjük az elején. Milyen gép?
Alaplap:
VGA: Mi? 6500XT
RAM:
Proci:
Táp:
SSD/HDD:

Már meg is válaszoltad. Valami nincs rendben. :wink:

1 Like

Cpu: R3 3100
Gpu: Msi RX6500xt
Ram: Gskill 2x8GB ddr4 3200mhz
Mb: Gigabyte aorus b450 elite
Tápegység: Zalman ZM600-gsii
Apacer panther 128GB ssd a rendszernek és egy Toshiba 1TB HDD
Hőfokok jók, legfrissebb driver fent.

Miért? :tired_face:
Ez úgy azonnal cserés.

SEMMI, AMI ZALMAN!

Simán lehet, hogy ez az ipari okádott hányadék (boccs, de igyekeztem csak a legjobb tulajdonságait leírni) nem ad le annyi kakaót, ami az új kártyának kell.

2 Likes

ééés a lista még nagyon hosszú, hogy mi ne… :sob:

Seasonic Focus GX 650 és nincs probléma.

Eddig nem villant fel?

1 Like

Vidkari cserénél én is benéztem valamit annyi hogy vedd ki az alaplapból az elemet 10 percre majd tedd vissza , aztán fontos hogy csak az a háttér tárd (ssd vagy HDD )legyen bedugva amin a rendszer van . Aztán nézd meg úgy mitörténik .(Nekem ez kavart be hogy + 2 háttér tár volt )

@Falcon23 BIOS reset-re gondolsz? Ott kevés az elem kivétel. (legalábbis nem mindig működik, főleg a Gigabyte Dual BIOS-ánál)

  • Tápkábel kihúz (Fontos!)
  • Vár 10 mp-t
  • CMOS CLR pin-eket csavarhúzóval rövidre zár 5-10 mp-re
  • Tápkábel vissza

(azt a kettőt kell összeérinteni)

Igen