Alaplapon Piros led

Sziasztok!
Egy pár napja építettem meg a gépemet. Teljesen jól megy meg minden, ha megnyomom a bekapcsológombot, akkor minden venti elindul, minden világít, tehát minden jól megy. Viszont bekapcsolás után a RAM-ok melletti 4 ledből(DRAM, CPU, GPU, PWR) a PWR pirosan világít és amikor hozzákötöttem a gépet egy HDMI kábellel egy tv-hez , akkor nem érzékelte, hogy csatlakoztatva van. Már utana néztem több fórumon is a PWR ledes problémának, egyetlen félnormális választ találtam, ami az volt, hogy az illetőnek az egyik kábel hozzáért az alaplap hátuljához megnéztem és nekem nem ért hozzá semmi. Úgyhogy a lenti specifikáció alapján, aki tud, azt nagyon szépen megkérném, hogy segítsen.

(Specifikációk:

  • Alaplap: ASUS TUF GAMING H370-Pro
  • RAM: G.SKILL Trident Z 16GB
  • Proci: i5 9600k
  • Procihűtő: NZXT Kraken x62
  • Videókártya: RTX 2060 TURBO 6GB
  • Táp: CoolerMaster 750W 80 Plus Gold
  • Ház: NZXT H700)

Az alaplap nem támogatja a memóriádat és a processzorodat.

1 Like

De akkor a tőbbi kis ledek közül a CPU-nak és a DRAM-nak is kéne világítania.

Nem tudom a Q-LED alapelveit (nem is találok róla semmi leírást), de nekem nem normális 2666/2400/2133-as lapba a 3200-as memória.

1 Like

Nem írtam, hogy 3200-as. De valószínűleg vagy 2666-as vagy 3000-res a RAM, csak mivel most éppen nem vagyok otthon így nem tudom. De valószínűleg nem 3200-as.

1 Like

3000 is túl sok. Mivel nem néztem végig a palettát, de a Google ezt tolja előre (értékesítés), ezért elkönyveltem annak, mondjuk ez tényleg hiba volt.

Viszont az általad említett processzor akkor sincsen rajta támogatási listán.

A processzorról meg olvastam, hogy elvileg egy BIOS update. De ha nem akkor az…

Ez volt az?

Ez

1 Like

A PWR a power-t jelenti , Asus lapnál konstans világít hisz akkor kap áramot. Asus GPU-nál szintén ( örülök , hogy megy de éjszaka megcsókolhatja a szebbik felem ).

Szerk: csori gép miért kapott H-s alaplapot?

Bocsi, nagyon nem értem ezt az egészet egy kicsot el tudod magyarázni? (Azt nem értem, hogy mi az, hogy konstans világít)
Meg akkor szerinted mivel van a baj? És ha lapto kéne cserélnem akkor a H-snál mi az ami egy lépcsőfokkal jobb?

Folyamatosan világít.

Tehát akkor az nem baj ha pirosan világít?

Teljesen mindegy hogy 3200 vagy 3000-es, XMP nélkül úgyis 2133mhz-en megy, XMP-vel meg úgyis csak azt engedi beállítani, amit a lap max tud.

TV-nél próbáld meg azt a trükköt, hogy először kapcsolj be mindent, majd a TV-t a HDMI kábellel csatlakoztasd bármilyen más forráshoz, ami működik (pl blu-ray lejátszó), ez is legyen bekapcsolva. Ezután a kábelt húzd ki csak a másik forrásból és dugd be a gpu HDMI csatijába. Ha ez nem működik, esetleg csökkentett módban DDU-val driver letöröl, majd Nvidia oldaláról legfrissebb letölt. Nekem ezek segítettek Samsung TV-nél.

Szerk.: Ja és legelőször a TV-n állítsd be, hogy azon a csatin pc fog rá csatlakozni, ez is segíthet.

Koszi a válaszokat csak még mindig az lenne a kérdésem, hogy az baj-e ha pirosan világít a a PWR led, és ha igen, mivel lehetne orvosolni? és tényleg köszi az eddogi segítségeket majd megpróbálok mindent!

Nem, az azt jelenti, hogy kap áramot a lap.

Ez biztos?

Igen.

Köszi.
És azzal mivan, hogy a supported cpu-nál ott volt minden i5 9600-as kivéve a 9600k. Viszont ez 2018/04/02-es infók. Akkór működik benne a proci, vagy nem?