Hali, egy kis upgradet szeretnék a gépembe alaplap valamint proci szempontjából. A proci egy 3700x lesz, ehhez szeretnék egy alaplapot. Amiket eddig néztem: B550 Aorus Elite, B550 Tomahawk Max, B450-e ROG. Valakinek tapasztalat, ajánlás, vélemény? A lapra olyan 150 euro körül költenék. Egy rog strix gtx 1060(6gb) kártya lenne mellettük, és jelenleg Corsair Vengeance 2666Mhz es ramok ketyegnek amik szintén cserélve lesznek a közeljövőben a laptól függön, hogy mire. Játék, tervezés(meló), programozás, néha streamelésre(szintén meló) van/lesz használva. Köszi a válaszokat!
Tomahawkot vedd.
Ramból pedig kell a ryzennek a 3000+ MHz.
Erős vga limiten leszel majd.
Igen majd egy 3600 as g.skill van tervben, de az majd Karácsony körül, néztem a build ajánlót, azért került a képbe a tomahawk.
Hát ha karácsony körül veszed, akkor még hiába tervezed, addig még sok víz lefolyik a Sunán, és rengeteget változik a piac.
A B450 E amúgy nem rossz lap, csak egyszerűen nem éri meg, pláne, hogy itt vannak a B550 -ek, úgyhogy én is a Tomahawk -ot venném közülük. Vagy még megnézheted a B550 Carbon -t is az MSI -től, vagy B550-E -t az Asus -tól bár utóbbi jelenleg olyan drága, hogy nem igen tudom megéri-e. De az itt felsorolt lapok, mind jók.
A Carbon is és a B550-e is jóval drágább mint a többi 150 euro nagyon max 160at költenék. A ramra ezért mondtam, h még csak tervben van. Sok elvárásom nincs a lapokhoz amúgy, 3600as ramot támogassa min. A lényeg h normális minőségű és megbízható legyen.
Mármint a ramot veszem Kari környékén a proci+lap 1-2 hét.
Akkor a Tomahawk a te barátod.
OFF
Ez most nem tudom, hogy elírás volt-e, (lévén egymás melletti betű a D és az S) de felnevettem
LOL
XDDDDD
Igen elírás, mellé nyomtam köszi hogy szóltál. XDD
De mostmár ez így marad aranyköpésnek XD Látszik hogy vasárnap reggel volt
De tulajdonképpen azon is lefolyik még nem, ha már itt vagyunk?
nekem 3700x mellé asus b550-f em van. megvagyok vele elégedve
Már azt hittem ilyen vicces figura vagy.
Ja, hát természetesen az vagyok ettől függetlenül ofc
XD
És esetleg egy MSI MPG B550 Gaming Plus? 30 euróval olcsóbb mint a Tomahawk és ennyi különgséget hoz az összehasonlítás, de mivel 3600os ramot tervezek ez annyira nem érint:
1 Reasons to pick the MSI MAG B550 TOMAHAWK :
- Supports the following RAM types not supported by counterpart: DDR4 4533MHz, 4600MHz, 4800MHz, 4866MHz
Ez nem ilyen egyszerű egyébként
Mi a baj a Tomahawk -kal? Nagyon jó lap, miért akarod lecserélni?
Teljesen nem hozzáértőként, csak ha a tomahawk azért drágább 30 euróval, mert támogat olyan ram frekiket amiket nem fogok használni, akkor azt a pénzt beletolom majd a ramba és nem 3600-t veszek hanem 4000-t pl. Ismétlem nem vagyok nagyon otthon a lapokban ezen a logikán kiindulva kérdezek
Ha nem kell semmi csili-vili ott a B550-A PRO. Ugyanaz a deszka mint a B550 Gaming Plus, csak a világítós sallang nélkül.
És ennek milyen a VRM je?