Alibaba

Sziasztok!
Ha esetleg van itt olyan akinek van egy kis tapasztalata az alibabával kapcsolatban fel tudna homályosítani kicsit? :sweat_smile:
Először is érdekelne hogy ha rámegyek egy termékre miért a New chat az első lehetőség?
Sokszor miért csak igen nagy tételben lehet vásárolni?
Előző kettőből következi hogy ez nagyker? :sweat_smile: innen csak viszonteladóknak érdemes rendelni?
Mennyire megbízható? Milyen a minőség? És ha egyáltalán szállítanak magyarországra mennyi idő amíg megjön illetve a szállítás mennyire drága?
Most hirtelen ezek jutottak eszembe, ha van még valami amit tudnom kéne közöljétek légyszíves előre is köszi :grin:

Olcsó cuccok Kínából milyen minőségre számítasz?

Wish 2

Amit te keresel az az AliExpress. Az Alibaba nagyker, igen. Én sokmindent szoktam rendelni, de tisztában kell lenni azzal, amit előttem írtak. Kínai. Azonban mégsem tenném a Wish-sel egy szintre. Szállítási időre ökölszabály az 1 hónap. Ha előbb megjön, az csak szerencse. A hosszú szállítási időt a magyar Postának köszönhetjük. Szállítási díj mindig meg van adva, de legtöbbször ingyenes.

Amit nem rendelnék: telefon, nagyobb elektronikai eszközök, ruházat, cipő, bármi ami étkezéssel kapcsolatos.

Amiket eddig vettem és tökéletesen elégedett vagyok: home dekor cuccok (vászon kép, mütyűrök stb.), márkás pendrive-ok és SD kártyák (Samsung, SanDisk, Adata, Kodak), Xiaomi okos(otthon) eszközök (égő, LED szalag, kapcsoló, kamera, DashCam, telefon stb.). Biztos van még, de ezek jutnak eszembe. Röviden: vagy olyat rendelj, ami nem tud elromlani, vagy Xiaomit. A megbízhatóság miatt meg ne aggódj, kifejezetten ügyelnek arra, hogy azt kapd, amit kértél. Ha valami gáz van, maga az Ali téríti vissza pénzed, és rántja le az összeget az eladótól.

5 Likes

Ahogy @medvemacko írja, aliexpress amit keresel. Ugyanezt tudom én is megerősíteni, számtalan cuccot rendeltem már, minden tökéletesen az volt, amire vártam. 30-40 alkalomból talán 2-3x volt gond a csomag megérkezésével (postai zűrök voltak akkoriban nálunk), de ezt leszámítva rendben volt. Minőségi problémám sem volt, annyira figyelj, hogy a termékeknél vannak értékelések, vásárlók által feltöltött fotók a termékről, érdemes megnézni és nagy meglepetés nem lehet.

műszaki cikkekre a gearbest.com-ot ajánlom még.

1 Like