TheVR Fórum

Alien fanok

Sziasztok!

Akad közületek olyan akit érdekel a téma? Alien filmek, Alien játékok, Alien könyvek, és minden más ami ezzel kapcsolatos?
Engem gyerekkorom óta érdekel a téma, és azon felül, hogy számtalanszor láttam a filmeket, rengeteget játszottam ilyen játékokkal, vagy olvastam róluk, még rendelkezem olyan tárgyakkal is, mint a pólók, modellek, és például a képen látható bögre. :slight_smile:

6 Likes

Nekem a filmek mindig nagyon bejöttek, még az ominózus 3. rész is a börtön-bolygón, sőt az a rész nagyon tetszett. Sokan a 2. részt tartják a legjobbnak… nekem az túl hentelős volt, jobban szeretem az elvontabb scifiket. Prometheus is bejött, csak nekem sok ponton túl összecsapott volt, persze az idő keret miatt értem én, sokat akartak bele rakni de nem zavart volna ha 2x - 3x ilyen hosszú :smiley:

Nem vagyok amúgy egy “fan” típus, szóval relikviákkal kapcsolatban nem tudok mit mondani, plüss alienem sincs :slight_smile:

Csak nezz ra a nick-emre :slight_smile: szerintem mindent elarul…es elarulom nem manapsag kezdtem ezt hasznalni :slight_smile: (basszus tobben hivnak igy, mint az “igazi” nevemen)

Sokaig gondolkoztam, hogy az Alien-rol irom az allamvizsga dolgozatom, mint a modern scifi-horror megalapozoja :slight_smile:

2 Likes

Az első három rész nagyon jó! Szerintem is baromi jó lett a harmadik rész. Az a baj, hogy a legtöbben az általad említett “hentelős”, katonás, lövöldözős tartalmat várják az ilyen filmektől. Nekem is az első részhez hasonló történetek tetszenek jobban.

Ilyen például az Alien: Isolation, ami a legjobb játékok egyike! Eredeti történet, ami nagyon jól követi a film első részének történetét. A grafika, a hangzás, a környezet, az apró részletek kidolgozása és a hangulat egyszerűen fantasztikus. Az a játék, amelyben valóban érezhető az idegentől való félelem, és végre úgy tekinthetünk rá, mint – amilyen ez a lény „valójában” – a tökéletes ragadozóra.

A Prometheus, bár ehhez kapcsolódik, de nagyon keveset hozott a megszokott Alien filmekből. Viszont az Alien: Covenant sok szörnyet ígér. Kíváncsian várom. :slight_smile:

1 Like

Xeno, mint Xenomorph. Persze, hogy mindent elárul. Üdvözöllek! :smile:

Azt gondoltam, hogy nem lesz tolongás, de jó tudni, hogy van azért érdeklődés a témában.

Nálad meddig fajul ez a dolog? (filmek, játékok, könyvek, stb.) :slight_smile:

Azt én is, be van tervezve egy mozi is… ami nagy szó nálam :stuck_out_tongue:

Alan Dean Foster alap pont mint Demian Forrestal osszes ha konyvekrol van szo.

Mai napig a kedvenc konyvem az Alien sorozatol a “Kiralyno Neveben”

Predator konyvek, Alien vs Predator…amit kiadtak azt mind olvastam :slight_smile: regebben mikor meg online nemigazan volt honnan a '90-evekben magyarul, az ujabb konyveket mar angolul tablet-en (Moon Reader-ben)

Jatekokat vegigtoltam mindet, (meg a Colonial Marines-t is…bar az sajnos tenyleg ratyi lett)

Az filmek (mind Alien mind Predator) alap… Tudom, hogy atlagos, de nekem is a masodik resz a kedvencem :slight_smile: Van is valahol egy APC makettem amit meg ossze kene rakjak valamikor :stuck_out_tongue:

1 Like

Szeretem az Alien filmeket és gameket, de fanja nem vagyok, csak kedvelem őket… :smiley:

Fan-nak én se tartom magam, viszont nagyon tetszik a világa. A filmek és játékok egyaránt. Az Isolation közben a hideg futkosott a hátamon. Pure survival a javából, nem az a - ahogy korábban is írták - hentelős cucc, szóval nálam top. Az első filmet teljes egészében 2014-ben láttam, amikor a film 35. évfordulójának alkalmából a Corvin mozi ismét műsorra tette, ráadásul a rendezői változatot eredeti nyelven. Nekem több se kellett. Egyedül elmentem megnézni és hatalmas élmény volt. A mozijegy azóta is megvan emlékbe :smiley: Utána pótoltam a többit is. Az első 2 isten, a 3. rész nálam még elmegy, a 4. viszont már nem tetszett. Az új filmet iszonyatosan várom.
Könyveket egyáltalán nem olvastam. Kérdezem azokat, akik igen hogy milyenek a könyvek? Lehet egyszer elkezdem olvasni őket.

Btw. Király a topik. Örülök hogy valakinek eszébe jutott. :slight_smile:

1 Like

HaLó!
Itt egy újabb fan. Mivel jön az új Alien film ezért év elején csináltam egy maratont és megnéztem az összes Alien-t és ami hozzákapcsolódik (1,2,3,4 Predator 1-2, AvP 1-2, Predators és Prometheus). Látszik hogy a vége felé már csökkent a színvonal, édes istenem 4 és az AvP 1-2 miért? Kivéve a Prometheus, az egyik kedvenc filmem, bármikor meg tudom nézni. Viszont a szériából a kedvencem az első rész, számomra az a nagy betűs horror, bár nem vagyok nagy horror fan. A Covenent-hez még annyit, hogy csak az első trailert láttam, hogy nehogy lelőjem magamnak a filmet. Ezt a filmet vártam/várom legjobban idén. Viszont vannak aggályaim. Mindenki sírt,hogy a Prometheusban nem volt Alien stb… csak elfelejtették, hogy az filozofikusabb film volt. Gondolom látta a FOX a visszajelzéseket, ezért inkább több akció lesz az új filmben ( lásd. Aliens). Aztán majd jön az újabb sírás, hogy miért nem folytatják a Prometheust és hol van a gondolat a filmben. Remélem nem ez lesz és egy jól balanszírozott filmet kapunk.

Nagyon jók a könyvek! Én megrendeltem a The Art of Alien: Isolation-t is.

Alien: Isolation nálam 581 óra játékidővel áll most Steam-en. :smile:

Saját Gameplay-ek:

https://www.youtube.com/channel/UC5yWuxQXuv0duTLXfZEBaKw

Nagyon jó makett! A klasszikus rakodógépes küzdelem, ami a Bolygó neve: Halál utolsó jeleneteiből született.

Nekem a Királynő figyel a polcon. :slight_smile:

2 Likes

Azon a vetítésen bizony én is ott voltam. :slight_smile:
Később vetítették a második részt is, arra sajnos nem tudtam elmenni.

Nagyon jók a könyvek, csak ajánlani tudom! Még mindig könnyen beszerezhetőek. Érdemes, ha érdekel a "világa’, ahogy fogalmaztad.

Köszönöm! Örülök, hogy csatlakoztál! :slight_smile:

1 Like

Egy újabb fan! Üdvözöllek! :smile:

Egyetértek a filmek elemzésével kapcsolatban. Bizony a 4. rész és az AVP-k eléggé kilógnak az igazi Alien részek soraiból.

A Prometheus valóban jó lett, és valószínű, hogy a sok sírós semmit nem értett az előzményekből. Mivel a Prometheus az Alien filmek előzménye, ami 2093-ban játszódik, így egyértelmű volt, hogy nem az Alien-eké a főszerep. Bizony a visszajelzéseknek köszönhetően a Covenant sok-sok Alien-t tartogat, és ráadásul sokkal “természetesebbek” lesznek.

Nehéz megtalálni a jó vonalat, és nem lehet könnyű megalkotni, de én úgy vagyok vele, hogy mindegy milyen lesz, csak Alien legyen. :slight_smile:

Pontosan! Van is egy sejtésem, hogy inkább a “pláza” mozis nézők többsége háborodott fel, de hát nekik a tripla x egy jó film, na mindegy is.
Emellett nagyon várom, hogy Neil Bloomkamp is elkezdje az új Alien-t, viszont erre nagyon kevés esély van hogy valaha is elkészül míg Ridley foglalkozik az Aliennel.

Nagyon jól sejted. Aki érti a történetet, az tudja, hogy mit akarnak kihozni a bizonyos részekből. Nyilván nagyon sokan vannak, akik beesnek egy jó horror reményében a mozikba, és halvány gőzük sincs arról, hogy miről szól, illetve milyen előzményekre épül az aktuális rész. Várják a parát és a szitává lövöldözést!

Hasonló módon az Alien: Isolation is így járt; rengeteg rinya volt, hogy nem lehet mindent és mindenkit szitává lőni. Adott egy űrállomás, ahol emberek élnek, dolgoznak; a történet ott játszódik és nem egy katonai bázison, vagy egy szuper atom űrhajón mindenre felkészülve. Tehát a feladat, hogy túléljünk; gondolkozzunk, rejtőzzünk, ügyeskedjünk.
Végre egy játék, ami hozza az “igazi” Alien vonalat! Lehet gondolkodni, parázni alatta, és abszolut szügségtelen a folytonos lövöldözés, robbantgatás.

Én például úgy játszottam, hogy se lángszórót, se mozgásérzékelőt nem használtam, és mindemellett sosem vett észre:

https://www.youtube.com/channel/UC5yWuxQXuv0duTLXfZEBaKw

Nekem is az az érzésem, hogy az Alien 5 nem kerül vászonra, de bízzunk benne, hátha a Covenant után meglepő vátozások lesznek ezzel kapcsolatban. Mindenesetre, amit eddig tudni lehet az 5. részről az nagyon jónak tűnik.

Mit lehet tudni az 5. részről?

1 Like

Neil Bloomkamp-nek vannak vázlatai,concept artjai (District 9)


Ha jól tudom akkor az volt/van a megállapodás a FOX-al, hogy az 5-ik rész a második rész után fog játszódni. Azaz Hicks,Ripley, a kislány és Bishop. Viszont annyira nem csinál vele semmit a FOX, hogy szinte már kukázni is lehetne.
Egyébként ha láttad a D9-t, akkor képzeld el, hogy milyen lenne egy hasonló kaliberű Alien film. :yum:

1 Like

Omg!
Az első három filmet és a két Predatort még videókazettán néztem szó szerint rongyosra…
Az alien azon kevés filmek egyike a saját kategóriájában, ami soha nem lesz túl régi ahhoz, h élvezhető legyen. Ehhez sokat tesz hozzá a könyvek, játékok, stb által hozott lore, de a lényeg szvsz az, hogy a xenomorph megfelel a jó moziszörny alapszabályának: a néző nem feltétlen fél tőle, viszont csont nélkül elhiszi, hogy a szereplők félnek tőle!
Ezt ma már kevés film tudja sajnos.

Én is imádtam, és imádom a mai napig. Meglehet kövezni, de nekem a Prometheus is tetszett, bár hatmillió féle képpen bele lehet kötni, és vannak butaságai amivel én sem vagyok kibékülve. De speciel a harmadik részt kifejezetten utálom, még a negyedik részt is jobban szeretem. Sőt, szerintem azt láttam moziba először, és egy csomószor videókazin.
Első kettő nyilván klasszikus. Más-más, de klasszikus. Pont.
Képregényeket gyűjtöttem, és iszonyatosan sajnálom, hogy anno egyszer egy költözésnél valahogy “elvesztek”. Nem is gyűjtöttem utána semmit. Csak 3db maradt összesen. :cry:
Haverommal olyan témákról dumáltunk gyerekként, hogy hány kiló lehet vajon egy Alien, meg miket marhatna át a sava, meg hasonlók…kicsit rá voltunk repülve a témakörre. :smile:

Egyszóval láttam mindent, játszottam mindennel (asszem). Minden ami Alien.
Covenant meg “Here! Take my money!” Bár, kicsit megijedtem, mikor megláttam, hogy James Franco + Danny McBride szerepelnek majd benne. wtf? :smiley:
Az “AURORA - Nature Boy” muzsikát meg hallgassátok, mert az jó.
Más, ha egyszer lesz gyerekem, tuti veszek neki ilyet. Hehe.

ui: a profilképem se semmi. xD

3 Likes