TheVR Fórum

Alienware 310k mechanikus billentyüzet firmware update

Sziasztok,

Éppen a firmware update-t akarom végrehajtani (már jó ideje jön a felugró ablak, végre elszántam magam rá), ugyanakkor hibát dob ki, a tűzfal blokkolja: Trojan:Script (súlyos).

A firmware update a hivatalos Dell - Alienware Command Centeren keresztül történne, ez most valóban valami pofátlan trójai, vagy csak a tűzfal detektálja annak?

köszi előre is!

1.1.25.0-ös verzió lenne az?

Igen, az Alienware Components for AWCC az 1.1.25.0.
Alienware Command Centre is a legújabb.
Firmware 0023-ról menne 0029h-ra, aztán update közben jön egy ERROR, amikor a tűzfal blokkol (Trojan script oneeva). Google találatok alapján gyanús, hogy tényleg trójai, de ez eredeti Dell programnál azért elég gáznak érzem. Windows 10 az op rendszer.

Amúgy kérdés: lehet, hogy voltam olyan szerencsétlen, és kb. 1 éve kifogtam azt a billentyűzetet, amit nem támogat a PS5? Hiába dugom rá, nem ismeri fel. El kezd világítani, de nem ugrik fel ablak, nincs a csatlakoztatott elemek között. Próbáltam másikkal, az gond nélkül megy. Elvileg ennek is kellene, de egy másik verziónál (510k), szintén voltak ilyen netes találtok, hogy gond van - másoknál meg működött.

Szia!

A Windows-od a legfrissebb? Sokan külső tűzfallal és vírusirtóval nem ütköztek trójai-ba.

Igen

Telepíts fel ideiglenesen mondjuk egy Bitdefender Inetrnet Security-t (30 napos próbaváltozatot) és próbáld meg úgy a firmware update-et.

1 Like

Innen próbáld:
https://www.dell.com/support/home/hu-hu/drivers/driversdetails?driverid=k8y7p&oscode=wt64a&productcode=alienware-keyboard-aw310k

1 Like

Közben végigtoltam minden lehetőséget a fentiek közül, sajnos egyik sem jó - csináltam egy gyári visszaállítást is. A szintén Alienware 510M egér hibátlanul működik PS5-n.

Van valakinek esetleg további ötletet?

Ügyfélszolgálat.

Kerestem őket már a héten, nem kapkodják el a választ (DELL/Alienware).

A Dell-ék nem is fogják. Az egyik legrosszabb ügyfélszolgálattal bírnak.