Állástalanság

Sziasztok!

Eddigi életem során nem kértem még segítséget az interneten keresztül, viszont most bátorságot veszek magamon, hátha másnak is segítek ezzel a bejegyzéssel, aki hasonló problémával küszködik, mint én. Tudom, hogy minden embernek meggyűlik a baja az álláskereséssel pályakezdőként vagy akár tapasztalattal is. Nagyjából 2 hónapja végeztem az iskolával, pénzügyi-számviteli ügyintézői OKJ-t szereztem és azóta állást keresek Debrecenben. Körülbelül már vagy 30 helyre beadtam a jelentkezésem, de eddig 2 helyről hívtak vissza és azok sem sikerültek. Tudom, hogy mindenkinek megvan az ehhez hasonló problémája és van jobb dolga is, azonban ha valakinek esetleg lenne bármiféle állásajánlata a végzettségemhez kötődve vagy akár adminisztrációs munkakörben, megköszönném!

Segítségeteket előre is köszönöm! :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Szia,

Nem akarlak elkeseríteni, de az a gond, hogy az ilyen állásokra hatalmas a túljelentkezés. Amíg megteheted és fiatal vagy addig gyorsan tanulj valami olyat amiből hiány van.

1 kedvelés

Igen igazad van sajnos, csak nem nagyon szeretnék eltávolodni ettől a szakmától.:slightly_smiling_face:

írtam privátban

1 kedvelés

Én itt nézelődnék
https://debrecenallas.hu/

1 kedvelés

Szia!
Először is nagyon szurkolok, és kívánom, hogy mielőbb helyezkedj el ezen a területen! :slight_smile:

Másodszor viszont ha adhatok tanácsot, ha eddig nem sikerült ezen a területen, akkor nyugodtan tágítsd a kört, add be olyan helyekre is emiket először kizártál ilyen-olyan okok miatt. Szerintem a lényeg először, hogy bármit, de dolgozz. Utána nyugodtabban tudsz állást keresni a területeden, mert tudod, hogy van egy állandó bevételed.

Nem biztos, hogy azonnal jön az a lehetőség, amit meg akarsz majd ragadni, és addig is kell valami bevételi forrás :slight_smile:

Kitartás szurkolok! :slight_smile:

4 kedvelés

Így van :smiley: Én is rendelkezek szakmával + érettségivel és még is egy betanított munkásként végeztem. No nem azért mert hű de jó , hanem mert így legalább nem 110ezret keresek havonta :smiley:

2 kedvelés

Szia!

Én is azt javasolnám hogy kicsit tágítsd a keresési területet, azt gondolom hogy egy ilyen végzettséggel jól elboldogulhatsz bármilyen, nem specifikus, ügyviteli munkakörben. Saját tapasztalatomból mondom nincs olyan szakterület ahol ne lennének pénzügyi/számviteli feladatok.

A gyakorlatban azt tanácsolnám hogy ne csak elküld a jelentkezéseket, kövesd is nyomon. Telefonálj oda, győződj meg hogy valóban megérkezett-e a jelentkezésed, érdeklődj a kiválasztás folyamatáról, próbálj kapcsolatokat szerezni az adott helyen. Ezzel nem csak a kiválasztás során mutatsz magadról egy pozitív proaktív képet, ezek a későbbiekben is hasznos infók lesznek a számodra. Jegyzetelj le mindent amit csak tudsz. Írd le hogyan, mikor, hova jelentkeztél, kikkel beszéltél, milyen fontos dolgok hangzottak el, stb. Ha nagy számban küldöd ki az önéletrajzodat, akkor ez hatalmas segítség lesz hogy nyomon tudd követni a tevékenységed és nehezebben tudnak zavarba hozni. Mentsd el az összes telefonszámot amit megismertél pontos cégnévvel, névvel és beosztással! Így könnyen elkerülheted a “hideg” hívásokat.

Bárcsak az elméleti tanácsok mellett valami kézzelfoghatóval is segíteni tudnék neked …

Semmiképpen ne veszítsd el a lelkesedésedet. Pályakezdőként mindenki átmegy ezen, biztos vagyok benne hogy belátható időn belül meg fogod találni a számításodat és sokkal jobb lesz mint amilyennek elképzelted! Addig is minden jót!

2 kedvelés

Szia!
Köszönöm a tanácsokat! Mindenképpen megpróbálom a telefonos módszert, hátha összejön! :slightly_smiling_face:

Nagyon szépen köszönöm a biztatást! Rajta leszek a keresésen. :slightly_smiling_face:

Bocsánat hogy ide pofátlankodok de megláttam ezt a posztot és elolvastam , remélem sikerülni fog az állás keresés szorítok nagyon !!! Én Borsodban élek azaz Miskolc mellett Arnóton és hát nemnagyon van munkalehetőség… én mekibe mentem el dolgozni hogy legyen pénzem… de hátt mondanom sem kell hogy nem 1 hűdejó munka de még a fizetés is szar… :confused:

1 kedvelés

Dehogy pofátlankodsz! Örülök mindenkinek! Igen, sajnos ez itt a helyzet. Pedig én Debrecenben keresek és azért az nem kis város, mégse jeleznek vissza a munkáltatók. :disappointed:
Köszönöm a biztatást! Remélem te is találsz nemsoká egy jól fizető, élvezhető állást! :blush:

1 kedvelés

Nekem úgy volt a sztori hogy én kint voltam angliába bátyámnál mert 1 bizonyos összeget össze akartam szedni hogy megépítsem a tökéletes gamer pc-met a pénz meg is lett és láttam hogy a konzolvilág nyit majd októberbe rögtön haza is jöttem nemmaradtam már tovább kint beadtam az önéletrajzomat vártam a vissza jelzést motivációs levél + önéletrajzot kellett beadni beleírtam azt is hogy éppen most kezdem el a twitch-et mert csatornát akarok építeni és gondoltam hátha ez 1 jó pont hogy ennyire rajongok a játszásért szivemet lelkemet beletettem abba az írásba és még csak annyit sem írtak akkor hogy kössz bazd de nem… nagyon szomorú is lettem pedig azt a munkát szívesen csináltam volna mert játékot adok el esetleg ha véleményt kérnek stb azt is tudok mondani mert nagy játszós vagyok ugye ez 2017 októberbe volt azóta elmentem a mekibe dolgozni mert nincs más… valamit meg kellett keresnem… majd nemolyan rég legjobb barátom jelezte nekem megint hogy messengerbe jelezte neki hogy megint van hirdetés munkára megint beadtam és MEGINT basztak vissza jelezni és nagyon szomorú vagyok… a mekibe meg úgy ahogy elvagyok ha lehetek őszinte és az is leszek szar ott a munka vezetők is hülyék meg néha 2 ember munkáját végzi az ember… szóval szar… twitch-csatornám meg most jelenleg szünetel mert megvan kötve 1 kicsit a kezem sok szempontból :S ha bátyám itthon van nemtudok fullba stream-elni mert más is használja a netet ha munkából tegyük föl este hazaérek este meg már mindenki alszik és nemtudok streamelni (21éves vagyok ) de remélem eljön egyszer az a pillanat amikor belefogok tudni vágni hogy jólérezzem magam már mindenem megvan hozzá amikor kint voltam angliában pc Ryzen 7 1800x 2x 8gb 3200mhz ramok gtx 1080 ti , softboxok , és egy kis blue yeti mikrofonocska na meg Logitech c922 pro streamer webkamera :)) tudom kicsit sokat írtam de remélem azért szívesen elolvasod :slight_smile:

4 kedvelés

Na igen én is így voltam, hogy írtam a motivációs levelet is, tök boldogan és semmi, én meg itt próbálkozom. Nem értik a nagy emberek, hogy egy kis embernek ez hogy esik, és mekkora boldogság lenne, ha csak eselyt adnának neki. Szerintem biztosan sikerülni fognak majd a dolgok és valóra tudod váltani az álmaidat! :blush:
Nekem nemrég az volt a “fájó” visszautasítás, amikor jelentkeztem egy GSM shopba adminisztrátornak. Már elsőnek érdekes volt nekem, hogy a munkáltató ESTE 10 UTÁN írt. Mondom mi a fene. :sweat_smile: Aztán írtam vissza, leszarta. Végül felhívtam, és elkezdett kérdezgetni csak úgy, hogy milyen áfák vannak. Mondom tök magabiztosan, erre belekerdez, hogy tenyleg van olyan? Ööö akkor mondom biztosan nincs. Aztán azt mondja, hogy majd ír email-ben ha leraktuk. Azután az várt az email-ben, hogy nem feleltem meg a beszélgetés alapján, de azért köszi. Én még ez a miiiii? :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: Köpni, nyelni nem tudtam.

1 kedvelés

uhh szegény :frowning:

1 kedvelés

a jó kívánságokat pedig köszönöm és énis kívánom a jó dolgokat neked na meg hogy sikerüljön és ne keseredj el !!! :slight_smile:

1 kedvelés

Hát szidtam utána, hogy mekkora gyökér. :smiley:
De azt mondták barátaim, hogy lehet jobb, hogy nem lett ilyen főnököm. :smiley:

2 kedvelés

Próbálok nem elkeseredni! :blush:
Hátha meglátja ezt egy munkáltató! :sweat_smile:
És még ha Vr-t is néz, biztos jóban leszünk :smiley::smiley:

1 kedvelés

hahaha :smiley: erről jut eszembe múltkor szolgáltam ki egy olyan 15év körüli srácot megláttam hogy Pingvinek feliratú sapka van rajta mondom Nessaj mi ? :smiley: elkezd mosolyogni mondom a thevr-os srácokat is vágod akkor nem ? elkezdi ahha :smiley:

1 kedvelés

Kicsi a világ! :blush:

1 kedvelés