TheVR Fórum

ALT + TAB utáni lag

Sziasztok!

Olyan problémám adódott az elmúlt 1-2 napban hogy ha játék közben alt + tab-olok és visszamegyek a játékra, nagyon laggolok, 5-10 fps-re lemegy, Warzone-ban még a Latency is felugrik 300-400ms-re.

Konfig:
B450 Tomahawk
Ryzen 5 3600X
1660 Super
650W FPS Hydro Ge táp
2x8GB 3200Mhz HyperX Predator

Hőfokok jók, 60 fok fölé semmi sem megy szinte.

A válasz(oka)t előre is köszönöm! :smiley:

Meddig tart ez a jelenség az alt+tab után?

Olyan 10 másodperc. De azt nem fűztem még hozzá hogy amikor elindítom magát a játékot az elején nincsen ilyen probléma, olyan 15-20 perc után jön ez elő…

Egy monitort használsz?

Igen.

Kicsit pontosabban körbe tudnád írni?
Ez amúgy a legtöbb gépnél így van, (legalábbis nekem eddig mindig előfordult egy idő után) ha alt tab -ot nyomsz full screen -bol akkor kicsit “befagy”, univerzális megoldást én még nem nagyon találtam erre.

Nekem is ugyan ez volt , egy fórumon azt írták hogy próbáljam meg windowed borderless-ben futtatni a játékot. Nekem segített egy próbát megér

A Full Screen-ből alt+tab-olás ilyen, mert ilyenkor újra kell induljon a Windows Explorer meg hasonlók. Mondjuk abban nem vagyok biztos hogy ez hogyan van hatással arra amikor visszalépsz a játékba.
Háttértáraknak a gépben mi a becses neve?

1 Like

Van egy Seagate 2tb 7200rmp, 256MB Cache és egy Samsung 860 EVO 250gb. A gép mindössze 5 hónapos, minden friss alkatrésszel.

Hát igen, azt én is tudom hogy van egy kicsi befagyás, de ez viszont több másodperces. Az a minimális befagyás tényleg elenyésző, de ez viszont nagyon kellemetlen.

Ezzel nekem is jó, csak az a baj hogy nem látok olyan tisztán.

A jelenség Steam alatt van? Azaz steames játékok?

Az egyik igen, de viszont a Warzone az Battle.net/Activision.

Akkor passzolom. A steam átfedésre gondoltam, mert az eléggé lefogja a gépet.