TheVR Fórum

Általános tempó, játékokban

Furcsa felvetés, de a napokban láttam, hogy vannak ezzel foglalkozó videók a Youtubeon szóval talán mégsem akkora elborultság.

Ti milyen “tempóban” szoktatok játszani?

Természetesen elsősorban az RPG(-féle) stílusra vonatkozik a kérdés: Szoktatok, csak úgy sétálgatni a játéktérben? Az AC: Origins vagy pl. a Witcher 3 élő, lélegző(nek tűnő) világában kifejezetten hangulatos és immerzív tud lenni ha nem rohan/embereket lök fel a küldetésre vezető úton a karakter.

Szoktátok eképpen “beleélni magatokat” a főszereplő helyébe?
Elvégre Role-playing Game … :slight_smile:


Én viszonylag haladós vagyok, de van amikor megállok egy kis időre valahol, pl Horizon Zero Dawnban volt jópár hely, ahol azt mondtam: banyek, ez állatul néz ki.

Ritkábban, de FF XV-ben is előfordult, bár ezek nem hosszú idejű szünetek.

Úgy vettem észre, hogy a legtöbb játékban építenek erre amennyit a készítők jónak gondolnak, és direkt bevisznek küldetések közben olyan helyekre ahol úgy állítják be a kamerát/színeket stb hogy leessen az ember álla, sok értelmét nem látom külön ezért mászkálni, egy amúgy is hatalmas open worldben.

1 Like

Attól hogy gyors tempóban játszol, még lehet tökéletesen ismerned a környezetedet. :smiley:


most volt akciós a dying light, így megvettem. az első 20 percem azzal telt, hogy futkorásztam a világban és gyönyörködtem a grafikában. (ok, nem egy 4k fotorealisztikus téma, de szerintem gyönyörű, főleg hajnalban ahogy a nap kel fel.) ugyan ez volt just cause 3 ban. az kifejezetten rajzolt, de a maga nemében lenyűgöző repkedés közben szétnézni. szóval én kifejezetten lassú vagyok, képes vagyok elveszni a részletekben.

1 Like

A Days Gone-ban is volt hasonló szituáció, amikor direkt ezt célozták meg a készítők,amikor a főhős új területre motorozott:


Játékhangok elhalkulnak, zene erősödik és csak mész :slight_smile: Zseniális.

Pontosan erre gondoltam! :slight_smile: Örülök, hogy más is van ezzel így! Amúgy ACG-nek is szoktak lenni videói a részletekkel kapcsolatban:


Szerintem jóformán a felüket észre sem vettem (a játékban lévő színházban, konkrétan egy darabot adnak elő… wut?!)
Szerintem manapság hajlamosak vagyunk elmenni a részletek mellett :smiley:
1 Like

Ha valami még a játék megjelenése előtt érdekel (pl The Witcher, C77, Mass Effect, Doom), akkor úgy szoktam, hogy először normál tempóban megyek rajta végig.
Miután ez megvan, játéktól függ, hogy mikor játszok vele következőre. Pl a The Witcher 3-nál, egy hónap után csináltam is (nálam ez rögtön), ekkor már igen részletesen, és mindenhova benézek, mindent megcsinálok.
Az AC: Odyssey-nél is közepes tempón mentem, ha volt terület ami megfogott akkor ott sokat tetvészkedtem.
Most mondjuk a Divinty 1-nél csak a főküldetést csináltam, de az is annyira vontatott volt, hogy hagytam a faxba.
Szerintem ez játéka válogtja, meg hogy mennyire újrajátszható. Megint Witcher példa, de a 2-ben két út van, és nagyjából az elején. De ide lehet venni a Quantic Dream játékokat is.

1 Like

Nekem a közelmúltig teljesen kimaradt a Witcher, a legutóbbi Steam akcióban megvettem a GOTY-t. Engem teljesen beszopott, és ha valami így beránt, akkor annak minden mozzanatára kíváncsi vagyok. Már az első végigjátszást 100%-ra tervezem, minden apró dolgot megnézek, minden beszélgetést végighallgatok, minden könyvet elolvasok, kell minden ?, kell minden Witcher felszerelés stb. Szerencsémre a sztoriról nem tudok semmit, így elspoilerezve sincs nekem a dolog.

Hasonló volt a Horizon: Zero Dawn, mivel PS-em nincs, csak megnézni tudtam. Az is úgy megszexelt már az elején, hogy képtelen voltam a Pisti féle végigjátszást nézni. Érdekelt minden beszélgetés, minden felvett infó, a játék utolsó morzsája is. Úgyhogy abból az MK Ice&Fire lett.

1 Like

Horizont egy hónapja nyomtam le, bár a kieg még hátra van. Nekem nagyon bejött, és hamarosan kint lesz PC-n is, ahol szerintem még jobban nézhet ki.

3 Likes

Reméljük támogatja majd a Geforce Nowt és akkor megint megszűnök a család és barátok számára egy hónap erejére.

Gondolom a kérdés nem feltétlen csak a grafikára irányul. Ellehet gyönyörködni egy szép grafikában, de ellehet veszni olyan játék világában is ami nem feltétlen a legszebb grafikával van megáldva. Manapság sokan csak végigrohannak a játékokon, és nincs se türelmük se igényük arra hogy bele éljék magukat a kidolgozott részletekbe, már ha épp van olyan. Én inkább az a játékos vagyok, aki szeret belemélyedni egy játékba, főleg ha rpg-ről van szó, és nem kell ahhoz csili-vili grafika, még csak 3D sem. Egy pillars of eternity vagy egy icewind dale is tud olyan hangulatot adni, amiben ellehet veszni. Vagy egy fallout 1-2 :slight_smile:

1 Like

Erre látod, nem is gondoltam, de igazad van! Anno a Stronghold Crusader-rel mennyit elvoltam, pedig az minden volt csak nem szép (2002-ben jelent meg, én évekkel később játszottam vele). Chill volt a zene, a hangok… imádtam :smiley:

Mondjuk ilyen alapon, a legelső Assassin’s Creed-ben is rengeteget elmászkáltam, pedig (a mostaniakhoz képest) annál “üresebb” játéktér nem nagyon van. Valahogy beszippantott a hangulata.