AMD configban szeretnék segítséget kérni, a keret 1,2 millió forint

Sziasztok, AMD configot szeretnék de nem értek hozzá, 1,2 millió Forint lenne rá a keret, monitor stb nem kell az van. Játékra szeretnéma gépet, nem vagyok videós nem is tervezem, szóval csak gaming. Köszi szépen.

Szia!

Összedobtam egy ilyet, 20e forinttal több. :smiley:

  • A ház természetesen tetszőleges, plusz 1db venti ebbe kell (egy van fölül, azt át kell pakolni előre és kell még egy darabot vásárolni oda, hogy meglegyen a 3db intake és az 1db exhaust - a felsőket pedig hanyagoljuk)

  • A hűtés szintén a “biztos megoldás”, lehet vízhűtést is választani, én hanyagolnám, persze ez is tetszőleges, mehet bele egy Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360, ARCTIC Liquid Freezer II 360 vagy NZXT Kraken X73 (esetleg, ha nagyon Asus, akkor Asus ROG Strix LC 360 RGB - bár a valamivel jobbak a fentiek)

  • A tápot is lehet variálni, lehet Seasonic Prime is, én csak ház miatt (meg persze a minősége miatt is) jelöltem ezt. (Dark Power Pro 12 lenne az “igazi”, de az már túlmegy a kereten)

  • A háttértár pedig egy alap, innen lehet menni fölfelé, ha nem elég az 1TB M.2, vagy kell másik meghajtó is, etc.

  • Ill. a proci lehetne még 5800X3D is, de az egy 80-as plusz.

2 Likes

Én annyiban módosítanám hogy mivel én soknak tartok 160e egy lapnak maradnék simán a B550 nél nem hinném hogy játékre kellen a második PCIe 4.0 ssd fogalat , amúgy se 4.0 az SSD ami ki lett nézve. Valamit szerény véleményem szerint a sima 1000W-os táp is bőven elég még akár egy erősebb vidikarihoz ha bár ez egy jódarabig elég . Viszont prociből mivel az fps a cél azt a pluszt amit a lapra ölsz én inkább a prociba tenném mive érezhetően sok játékban több fps-t ad csak a proci . Ja igen itt PCle 4.0 az ssd .

Jogos, a 980-ast félrenéztem, mert a sima 980 lassabb, mint a 970 EVO. Javítottam, köszi!
Az, hogy milyen lapot szeretne a kérdező, azt rábízom. :slight_smile: Én személy szerint mindig a komolyabb lapokat választom, tudjon mindent is, legyen rajta minden is. (több alkalommal volt szerencsém már így) Ettől függetlenül igazat adok, elég lehet a B-s is, de én ha 1.2 millát szánok gépre, akkor inkább összekaparok még egy 100-ast és 1.3-ért beledobom a X3D-t. Ha már lúd… :smiley:

Tudnál egy frissített gépösszerakó linkel szolgálni?

Melyikre gondolsz? Az olcsóbb lap és erősebb proci? Az F lap butítottabb, mint az E, így az E-t választottam.

1.222.718Ft

A tápot is cseréltem, bár én személy szerint maradnék a bq!-nál, mivel két sínes.

1.243.718Ft