TheVR Fórum

AMD processzor teljesítmény probléma

Sziasztok! Azért írok ide mert már nagyon régóta nem sikerült megoldanom ezt a problémát. Az a lényeg hogy adott egy AMD Athlon X4 845 3,5ghz négy magos processzor, és messze nem végzi jól a dolgát. Indokolatlanul kevés FPS van MINDEN játékban, legyen az előző évtizedi is. Először arra gondoltam hogy lehetséges hogy túlmelegszik a proci mert mégis csak AMD és az olcsóbbik fajtából van, arról nem beszélve hogy a gyári cooler van rajta ami meg nem egy vízhűtés szóval megeshet. Azonban tévedtem, ugyanis a hőfok jó, ami azt illeti nagyon jó és ez már nem normális. A GTA V benchmarkot lefuttattam normalon és mindent a legalacsonyabbra vettem és 45° volt a processzor. A maximum mért hőmérséklet az 47° volt. Ezt “problémaként” kizártam azonban ebből jött a következtetésem hogy mivan ha azért nem melegszik mert nem használja ki az erőforrásokat? Köszi ha esetleg valaki tudna segíteni.

Teljes gép:
-CPU: a fent említett
-GPU: AMD RX 570 (bottleneckeli ugyan, de ki lett próbálva gyengébb kártyával is és ugyan az az eredmény)
-RAM: 2x4gb 1366mhz asszem
-Táp: Cooler Master Elit Ver.3 (nem rég cserélve pontosan ez miatt)

Hát honnan veszed, hogy nem végzi ugy a dolgát ahogy kéne? Valami összehasonlítási alap van?
Az a proci nagyon régi hiába 4 mag stb de egyszerűen nem támogat olyan fajta technológiát amit a mostani procik igen. De ajánlom h néz youtubon videót ilyen configal biztos találsz.
Sajna az athlon meg a phenom procik es az fx ek nagyon gyengének sikerültek meg anno.

RAM biztos jó slotokban van és dual-ban megy-e?

Milyen alaplapban van ez?

az alaplap egy ASRock FM2A68M-DG3+

Van összehasonlítási alap, mégpedig a saját korábbi teljesíménye. CS:GO korábban: 90+ FPS, most: 30-40 borzasztó frametime társaságában tehát ilyen 20nak érződik. AC II igen a 2, ha bemegyek a tömegbe 80 FPSről egyszerűen leugrik 35re. Warframe 130+ FPS minden lowon van és ki van kapcsolva, és ha megvan a 60FPS a frametime itt is tönkretesz mindent és szinte játszhatatlan az egész. Ez az elváltozás az összes 2000 után kiadott játékban észlelhető, Pl ott a GTA San Andreas is.

Win?

a RAM természetesen Dual channel és mivel csak 2 slot van nem hiszem hogy rosszul raktam volna be, de RAMmal korábban már meggyűlt a bajom egy másik gépnél úgyhogy nem csodálkoznék ha itt is valami hasonlóról lenne szó

Win10

Ha vírus kizárható, akkor lehet elfáradt valamelyik fázis az alaplapon és throttling módban suhan a rendszer.

CPU órajel terhelés alatt hogy néz ki?

1 Like

Ugrándozik 3,5 és 1,8 GHz közt, a vírus valószínűleg kizárható mert most lett újrarakva a gép, SSDre váltás miatt.

Ha csak az energia séma nincs energia takarékosra állítva, akkor valószínűleg az instabil órajel a problémád forrása (döglődő tápellátás a lapon).

1 Like

Van valamilyen mód arra hogy ezt diagnoztizáljam? Egyébként köszi erre nem gondoltam.

Hát egy másik alaplapon kívül nem sok sajnos. Esetleg ha van ismerős megfelelő AM3-as lappal, akkor nála megnézni a procit és VGA-t.

Szia.
Nekem van egy Asrock M3A770DE alaplapom + egy Phenom II X4 965 black edition procival. Ha gondolod ingyen odaadom. És azzal tudod tesztelni a rendszert.

3 Likes

Szia, hálás köszönetem, de nem áll szándékomban kunyerálni. Kedves tőled.

Nem kötelező megtartani, de ha más nincs kéznél akkor teszt erejéig jó ajánlat nem? :slight_smile:

3 Likes

Persze, több mint jó ajánlat, viszont azt tudom hogy a VGA jól működik, és ahogy megnéztem a lapot a foglalat ugyan azonos de a support listjén nincs az én procim, ezért a procit nem igazán tudom vele tesztelni, ezért elkérni aztán azt használni a kapott processzorral ingyen pofátlanságnak tartom, mert pénzem sajnos jelenleg nincsen.

Nekem is van egy Phenom 2 x4 955 Black editiomom.

Merre lennél?

Én Biatorbágyon vagyok

:grimacing: :grimacing: Akkor nem viszem el kipróbálni