AMD Ryzen 9 3900X vs. Intel Core i9-9900K

Hali, már 1 ideje szeretnék új gépet építeni, de dillemázok h AMD Ryzen 9 3900X vs. Intel Core i9-9900K proci legyen. Én mindig is Inteles voltam, de nyitok a AMD fele. A gép főleg játekokra lenne. Lehet 1 keves video vagás meg hasolnó, de főleg játék. Annyi hogy GTX 1660ti lesy benne a GPU. Mit tanácsoltok. Mag vs Mhz?

Ha főleg gaming akkor szvsz jóval olcsóbb proci és erősebb vga. Teljesen felesleges egy 9900 szint egy 1660 mellé, oda egy r5 2600 is bőven elég. Menj rá egy inkább egy 2070 superre meg egy 3600, esetleg 3700X-re.

2 Likes

Ne haragudj de milyen konfig az amiben 1660Ti mellé akarsz 150k-s processzort? :smiley:

Ez meg nem egészen így működik sajnos

2 Likes

Kiválasztod innen azt a gépet ami belefér a keretedbe, megveszed, örülsz.

1 Like

Jó , hát igazaból a a GPU csak azvégett lenne 1660ti mert az már megan lassan fél éve és nincs kedve, vela szórakozni h eladjam és másikoat vegyek. Nincs semmi más oka. Amugy a cél, úl alaplap, proci, ramok, merevlemez és hütés. És a erre szánt összeg 330K

Ha nem adod el a GPU-t, akkor a fent említett Ryzen 5 2600 simán elég.

Egyébként lásd a fent linkelt build ajánlót.

Akkor a hnyagoljuk a GPU-t. Meggyöztetek eladom veszek azt is ujjat. De még mindig nemtudom mien melyik CPU legyen. A cél 1 olyan gép amin egy darabik minden fullon eltud futni. De melyik CPU-ljárok jobban a 2 közül.

Ott van a build ajánló. Nézd mennyi pénzed van, vedd ami ott van konfig, jelenleg az AMD a jobb biznisz.

1 Like

Jó az a kártya, nem kell eladni.
Ahogy a többiek is mondták, ha csak játék, és “néha” videóvágás, akkor nem kell se az i9, se az R9.
Akkor bőven elég egy R7 2700x is, vagy egy szintén R7, a 3. generációból.

Senki nem mondta hogy nem jó az a kártya.

Csak egy 400k-s buildbe kevés. Olyan szinten sokat hagy már egy R7-ben is, hogy érdemes cserélni, főleg ha a maxos gaming a cél.

Látom azért abban egyet értetek hogy AMD legyen. Köszöntem a véleményeket :slight_smile:

Igen, egyrészt jelenleg sokkal jobb az ár/értéke aránya, másrészt fejleszthetőbb platform mert még a jövőre érkező Ryzen 4 procik is ebbe a foglalatba mennek majd, szóval ha fejlesztenél, csak egy bios frissítés kell aztán mehet bele az új proci generáció.

workstaionnak vettem ilyen procit és rendert leszámítva nem igazán hajtja ki semmi :smiley: Szóval erősen pazarlás még videó vágásra is szvsz.

Akkor már biztos hogy AMD lesz, csak tudnám hogy miért húz annyira az intel még azok ellenére is hogy mostanság sok jót nem mondtak róla :thinking:

Talán mert évekig nem volt más, a berögződést nehezen vetkőzi le az ember. De jó esetben végül az ész dönt és nem a marketing/nevelés.

2 Likes